Filters

Radiatorborstels

6 producten

Eenvoudig schoonmaken met radiatorborstels

Wordt het weer eens tijd uw radiator schoon te maken? Wij hebben een breed assortiment radiatorborstels van de volgende merken: Vikan, Caluclean en Taski .

Waarom moet u uw radiatoren schoonmaken?

Spinnenwebben, stof en ander vuil kunnen zich erg snel ophopen in een radiator wat de efficiënte van de verwarming verminderd en bovenien erg slecht is voor de gezondheid. Vraagt u zich af waarom uw huis nooit helemaal fris ruikt? Ook dit kan liggen aan opgehoopt stof en vuil in radiatoren. Voor mensen met allergiën voor stof is het reinigen van een radiator extra belangrijk. Het is daarom balangrijk regelmatig uw radiatoren grondig schoon te maken. Het vervelende is echter dat de meeste plekken in een verwarming erg moeilijk te bereiken zijn en daardoor vaak overgeslagen worden tijdens de schoonmaak. Men heeft dus meer nodig dan gewoon een schoonmaakdoekje. In het assortiment van Carel Lurvink vindt u speciale radiatorborstels, een hanekamborstel of een rechte radiatorborstel. Een radiatorborstel komt beter bij alle moeilijk bereikbare plekjes waardoor ook deze stof en vuilvrij gemaakt kunnen worden.

Het speciale ontwerp van een radiatorborstel

Met een radiatorborstel kunt u dus gemakkelijk en efficient radiatoren schoonmaken. De meest lastige plekjes worden bereikt met behulp van een radiatorborstel. Dit wordt mogelijk gemaakt door een lange en buigzame steel. Door de lange steel kunt u de volledige binnenkant schoonmaken. De flexibiliteit zorgt ervoor dat werkelijk alle moeilijke plekjes bereikt kunnen worden. U maakt dus schoon op plekjes die u zelf van buiten helemaal niet ziet. 

De kwaliteit van een radiatorborstel

Een radiatorborstel is alleen zo efficiënt als hij ook gemaakt is van materialen van hoge kwaliteit. De borstel moet namelijk goed aan stof en vuil hechten zodat het van de radiator verwijderd wordt en ook mee naar buiten genomen wordt. Een radiatorborstel moet dus beschikken over een borstel die gemaakt is van materiaal dat stof en vuil goed vasthoudt. De borstel is vaak gemaakt van nylon, varkenshaar, geitenhaar of ander natuurhaar.  Overigens is het schoonmaken van een radiatorborstel ook erg gemakkelijk. U moet gewoon even met de stofzuiger langs de borstel heen gaan. Eens in de paar maanden is het ook verstandig de borstel even in een sopje te zetten zodat hij weer lekker fris ruikt.

Hoe maakt u een radiator schoon? 

Ten eerste moet u ervoor zorgen dat u kiest voor een radiatorborstel die bij de vorm van uw radiatoren past. Vervolgens legt u kranten onder de radiator en steekt u de radiatorborstel in de bovenkant van de radiator en duwt deze naar onder. De stofresten die niet aan de borstel blijven plakken worden zo opgevangen door de kranten. Dit herhaalt u voor elke sectie van de radiator. Tussendoor kunt u eventueel de radiatorborstel schoonmaken met een stofzuiger. Hierna kunt u de buitenkant van de verwarming met een vochtig doekje en eventueel een milde zeep afnemen.

Met een radiatorborstel heeft u dus geen excuus meer om het reinigen van uw radiatoren niet in uw schoonmaakroutine op te nemen. Dit voorkomt veel stof in huis en als u het bijhoudt gaat het alleen maar sneller. Voor de verschillende radiatoren hebben hebben we radiatorborstels in de breedtes: 50 mm , 77 mm en 90 mm en lengtes: 75 cm , 110 cm.

Toch opzoek naar ander bezem- en/of borstelwerk? Carel Lurvink heeft veel verschillende producten in zijn assortiment zitten zoals: Afwasborstels, Handvegers, Staaldraadborstels en Koperdraadborstels, Toiletborstels, Zaalvegers of Straatbezems.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.