Filters

Huishoudelijke reinigers

32 producten


Huishoudelijke reinigers kopen bij Carel Lurvink

Onder huishoudelijke reinigers verstaat men alle reinigers die het huishouden gemakkelijker maken. Zo vindt u in ons assortiment huishoudelijke reinigers bijvoorbeeld ontstoppers, bleekmiddel, dikke bleek, schuurmiddel, allesreiniger, hygiënische doekjes, mierenlokdoos, vliegenspray, antikalk, schoonmaakazijn en afwasmiddel. De huishoudelijke reinigers zijn van toongevende merken zoals Diversey, Glorix, Cif, Bayer Garden en Andy.

Allesreiniger

Allesreiniger van bijvoorbeeld Andy is een huishoudelijke reiniger, dat vooral veel water (75%) bevat. Het is bedoeld om de meeste huishoudelijke zaken te kunnen schoonmaken (toilet, keuken, tegelvloer). Allesreinigers zijn lichtzure (pH 6) tot zwakbasische (pH 8) producten. Wat houdt de PH-waarde in? Als de pH waarde hoger dan 7 is dan maakt dit de reiniger alkalisch, wat helpt bij het verwijderen van vet, olie en ander vuil. De basisregel is: hoe hoger de Ph-waarde, hoe sterker de ontvetting/werking is.

Schuurmiddel

Met de huishoudelijke reiniger schuurmiddel kan men gemakkelijk sterk gehecht vuil verwijderen. In schuurmiddel zit namelijk fijngemalen kalksteen (calciumcarbonaat), dat voor de schurende werking zorgt. Het kan worden gebruikt voor het reinigen en schuren van harde oppervlakken zoals keukenbladen, gootstenen, tegels en badkuipen. Het helpt bij het verwijderen van hardnekkige vlekken, aangekoekt vuil en kalkaanslag. Let op: gebruik het niet op delicate oppervlakken zoals glas of geverfde oppervlakken, omdat het krassen kan veroorzaken.

Bleekmiddel

Bleekmiddelen breken kleurstoffen af. Deze huishoudelijke reinigers zijn vaak op basis van chloor of zuurstof. Bleekreinigers zijn slechte ontvetters en ontkalken helemaal niet maar kunnen wel vlekken verwijderen zonder dat er beweging (bijvoorbeeld schrobben) nodig is.

Bleekmiddel, zoals chloorbleekmiddel, wordt voornamelijk gebruikt voor desinfectie en het verwijderen van bacteriën, virussen, schimmels en hardnekkige vlekken. Het kan worden verdund met water om oppervlakken in keukens, badkamers en andere gebieden te desinfecteren. Ook kan bleekmiddel worden toegevoegd aan wasmiddel om witte kleding en linnengoed op te frissen en te bleken. Bovendien is het effectief in het verminderen van schimmel- en schimmelgroei op tegels, voegen, douchegordijnen en andere vochtige oppervlakken. Voor het desinfecteren van gebruiksvoorwerpen zoals plastic snijplanken en babyflessen, kan verdund bleekmiddel worden gebruikt om bacteriën en ziekteverwekkers te verminderen. Ook in toiletpotten en afvoeren kan bleekmiddel helpen bij het verwijderen van geuren en desinfectie. Daarnaast wordt het gebruikt voor het reinigen en desinfecteren van buitenoppervlakken zoals terrassen en patio's.

Schoonmaakazijn kopen

Schoonmaakazijn is een echte alleskunner. Iedereen zou schoonmaakazijn in huis moeten hebben, omdat het een veelzijdig en milieuvriendelijk schoonmaakmiddel is. U kunt schoonmaakazijn gebruiken voor het reinigen van verschillende oppervlakken zonder schadelijke chemicaliën. U kunt bijvoorbeeld uw oven en magnetron schoonmaken door een glaasje schoonmaakazijn op de hoogste stand in de oven of magnetron te zetten. Dit komt doordat vetten goed oplossen in schoonmaakazijn. Bovendien kunt u schoonmaakazijn gebruiken om kalkaanslag te verwijderen van kranen, douchekoppen, waterkokers en meer.

Schoonmaakazijn is ook een effectieve ontkalker voor apparaten zoals het koffiezetapparaat, waterkoker, badkamertegels en zelfs de wc-pot. Ook is het een goede optie om zweetvlekken uit kleding te verwijderen. Wat schoonmaakazijn zo milieuvriendelijk maakt, is dat het natuurlijk is en geen schadelijke stoffen bevat die het milieu kunnen vervuilen. Het heeft ook een lage impact op waterbronnen en ecosystemen wanneer het wordt afgespoeld. Daarnaast is schoonmaakazijn betaalbaar en gemakkelijk verkrijgbaar.

Houd er rekening mee dat schoonmaakazijn wel een sterke geur heeft. Zorg voor goede ventilatie tijdens het gebruik en meng het niet met andere schoonmaakmiddelen, met name bleekmiddel, om giftige dampen te voorkomen. Test bovendien altijd een klein stukje van het oppervlak voordat u schoonmaakazijn op een nieuw materiaal gebruikt om eventuele schade te voorkomen.

Huishoudelijke en professionele kalkreinigers

Een andere belangrijke huishoudelijke reiniger is kalkreiniger. In Nederland wordt de grote waterhardheid vaak in verband gebracht met de verkalking van diverse oppervlakken, zoals kranen, douchewanden, auto's en wastafels. Maar ook apparaten zoals waterkokers, koffiezetapparaten, wasmachines en hogedrukreinigers ontkomen er niet aan. Gelukkig kan een kalkreiniger u hierbij helpen door kalkaanslag eenvoudig te verwijderen. Kalkreiniger is speciaal ontworpen om de afzetting van mineralen, zoals calciumcarbonaat, die zich vormt door hard water, effectief op te lossen. Hierdoor kunt u uw oppervlakken en apparaten weer in hun oorspronkelijke staat herstellen en hun prestaties verbeteren. Carel Lurvink biedt daarentegen ook een ruim aanbod professionele kalkreinigers aan.

Het verschil tussen een professionele kalkreiniger en een huishoudelijke kalkreiniger ligt voornamelijk in hun samenstelling, doelstelling en toepassingen. Professionele kalkreinigers zijn geconcentreerder en krachtiger, bedoeld voor grotere commerciële en industriële omgevingen. U kunt bij ons in grotere hoeveelheden professionele kalkreinigers bestellen. Huishoudelijke kalkreinigers zijn daarentegen milder van samenstelling, ontworpen voor dagelijkse huishoudelijke toepassingen en ook verkrijgbaar in supermarkten.

Ontstopper

Als u liever geen mechanische ontstopper wilt gebruiken en spatten wilt vermijden, is er een alternatieve oplossing om kleinere ontstoppingen aan te pakken. Ontstoppingsmiddelen zijn verkrijgbaar in vloeibare vorm of als korrels. U hoeft alleen maar een kleine hoeveelheid in de verstopte afvoer van de wasbak, toilet of doucheputje te gieten en het even te laten inwerken. Een van de meest bekende en effectieve methoden is het gebruik van een combinatie van schoonmaakazijn en soda. Dit kan vooral handig zijn voor lichte ontstoppingen, bijvoorbeeld wanneer het water in uw wasbak blijft staan. Houd er echter rekening mee dat krachtige ontstoppingsmiddelen vaak beter werken. Wees voorzichtig om mogelijke schade aan de leidingen te voorkomen wanneer u deze methode kiest.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.