Filters

Stofmaskers

21 producten

Stofmaskers voor uw veiligheid

Voor de veiligheid en het welzijn van uw medewerkers is het van belang dat zij schone en veilige lucht inademen binnen een werkomgeving. Het inademen van aerosolen (stoffen, nevels en vezels) of fijnstof kan namelijk schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid van uw medewerkers. Stofmaskers beschermen de luchtwegen tegen het inademen van verontreinigde stoffen, die niet of nauwelijks zichtbaar zijn met het blote oog. Hierdoor zijn stofmaskers, ook wel filterende gelaatstukken genoemd, die de neus, mond en kin bedekken van groot belang. Stofmaskers worden gekenmerkt met de code FFP. Dit staat voor Filtering Facepiece Particals. Carel Lurvink beschikt over een ruim assortiment aan FFP2 en FFP3 stofmaskers, waarbij onze stofmaskers voldoen aan de gestelde veiligheidsnormeringen. Wij leveren stofmaskers in diverse uitvoeringen van toonaangevende merken zoals 3M. Hierdoor kunt u eenvoudig een stofmasker vinden die aansluit op de werkzaamheden binnen uw industrie. Tevens beschikken de adembeschermingsmaskers uit ons assortiment over een goede kwaliteit, draagcomfort en goede aansluiting. Onze medische mondmaskers zijn van het type IIR en voldoen ook aan alle wet en regelgeving.

Eisen aan een goed stofmasker

Voor het kiezen van een geschikt stofmasker moet er met een aantal zaken rekening gehouden worden. Stofmaskers zijn immers te verkrijgen in verschillende varianten, waarbij er onderscheid gemaakt kan worden in de veiligheidsklassen: FFP1, FFP2 en FFP3. Daarnaast kan een stofmasker beschikken over een uitademventiel. Wij raden aan om een masker met uitademventiel te dragen, wanneer u een (veiligheids)bril draagt of werkzaamheden uitvoert in een warme omgeving. Hierdoor beslaat uw bril niet en tevens verlaagt dit het vochtgehalte, de tempratuur en ademweerstand van het masker. Adembeschermingsmaskers en bijbehorende veiligheidsklassen moeten voldoen aan de EN 149:2001+A1:2009 normering. Hierin wordt de filterpenetratie, randlekkage, ademweerstand en het opname vermogen van adembeschermingsmaskers geëvalueerd. Deze norm zegt echter niets over het draagcomfort en pasvorm van een stofmasker. Bij het uitvoeren van langdurige werkzaamheden is een hoog draagcomfort echter geen overbodige luxe. Zo is het van belang dat een stofmasker over een zachte afdichtrand beschikt, waardoor er geen overmatige druk wordt uitgeoefend op de neus, mond en kin. Tot slot is het essentieel dat een masker goed aansluit op het gezicht. Wanneer dit niet het geval is, dan is het risico op lekkages groot en kan er onvoldoende bescherming geboden worden tegen verontreinigde stoffen.

Beschermingsklassen & toepassing stofmaskers

De keuze voor een FFP stofmasker met een bepaalde beschermingsklasse hangt af van de hoeveelheid, schadelijkheid en stofsoort, die vrijkomt tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Een stofmasker van beschermingsklasse FFP1 biedt de laagste vorm van adembescherming en beschikt over een filterefficiëntie van 78%. De toepassing van FFP1 masker is geschikt voor een omgeving waarin geen schadelijke, giftige, fibrogene en nevelachtige stoffen aanwezig zijn. Dit type stofmasker biedt voornamelijk bescherming tegen het inademen van hinderlijke of niet schadelijke stoffen. Een FFP2 masker beschikt over een filteringsefficiëntie van 92%. Dit type stofmasker biedt bescherming tegen schadelijke, vaste en vloeibare soorten stof, rook en dampen. De toepassing van een FFP2 masker is uitermate geschikt voor de productie- en metaalindustrie. Bovendien is de toepassing van een FFP2 adembeschermingsmasker minimaal aanbevolen in een omgeving, waarbij er sprake kan zijn van een TBC risico. Tot slot biedt een FFP3 stofmasker de hoogste beschermingsvorm tegen het inademen van schadelijke vaste en vloeibare soorten stof, rook en dampen. Een FFP3 adembeschermingsmasker beschikt over een filtering efficiëntie van 98% en kan ingezet worden voor diverse industriële toepassingen. Een FFP3 masker biedt echter onvoldoende bescherming als asbest masker. Hiervoor raden wij u aan een volledig gelaatmasker met een P3 stoffilter te gebruiken, zodat ook uw ogen ten alle tijden goed beschermd zijn.

Stofmaskers bestellen?

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of neem telefonisch contact op: 053 - 434 43 43.