Filters

Detecteerbare werkmaterialen

51 producten

Detecteerbare werkmaterialen

Alle bedrijven die levensmiddelen produceren, bewerken, verpakken, opslaan en vervoeren dienen hier veilig mee om te gaan. Tijdens deze processen kunnen er immers dingen misgaan, wat de veiligheid van het eten en de gezondheid van de consument in gevaar kan brengen. Wettelijke voorschriften op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid verplichten deze bedrijven om te voldoen en te beschikken over een HACCP-systeem. Een goed HACCP-systeem helpt u bij het in kaart brengen van knelpunten en risico’s om het ontstaan en de verspreiding van microbiologische gevaren te voorkomen binnen het gehele productieproces. Naast het voorkomen van gevaren rondom (kruis)besmettingen, dient ook het gevaar van productvreemde delen geminimaliseerd te worden, die eventueel in de productielijn terecht zouden kunnen komen. Het is immers niet wenselijk als een onderdeel van een werkmateriaal of schoonmaakmateriaal uit het bereidingsproces van het eten gehaald moet worden of zelfs erger ongezien mee verwerkt wordt in het productieproces van levensmiddelen. Dit kan voorkomen worden door gebruik te maken van detecteerbare werkmaterialen binnen uw productie- of bewerkingsprocessen. Detecteerbare artikelen mogen daarom ook niet ontbreken binnen HACCP-systemen en worden daarom ook wel HACCP-producten genoemd. Deze producten zijn essentieel voor de waarborging van de betrouwbaarheid en voedselveiligheid van uw processen en bijbehorende eindproducten.

De werking van detecteerbare werkmaterialen voor diverse doeleinden

Het is onmogelijk om levensmiddelen te produceren, te verwerken, te verpakken en om uw omgeving schoon en netjes te houden zonder gebruik te maken van werkmaterialen of hulpmiddelen. Tegelijkertijd moet u echter ook waakzaam zijn dat deze materialen geen productvreemde delen worden, die in uw productielijn of eindproducten terecht komen. Detecteerbare werkmaterialen bieden hiervoor de uitkomst en beschikken over twee belangrijke functies, die de kans op fysische gevaren van productvreemde delen aanzienlijk verkleinen. Ten eerste beschikken deze materialen over minuscule ingebouwde metaaldeeltjes. Hierdoor zijn geautomatiseerde metaaldetectiesystemen instaat om deze materialen te herkennen. Bovendien zijn detecteerbare werkmaterialen vaak verkrijgbaar in opvallende kleuren, waardoor ook op een handmatige en visuele wijze productvreemde delen gemakkelijker herkend en uit de productielijn gehaald kunnen worden. Ten tweede beschikken de detecteerbare werkmaterialen over een uitstekende kwaliteit en een stevige structuur, waardoor ze zo goed als onbreekbaar zijn. Hiermee wordt in eerste instantie al de kans verkleind dat scherven, losse stukjes of onderdelen van werkmaterialen afbreken en in de productielijn terecht komen.

Assortiment detecteerbare werkmaterialen

In ons assortiment bieden wij detecteerbare werkmaterialen aan van onder andere toonaangevende merken zoals Detectamet en CaluGuard. Het uitgebreide assortiment varieert van detecteerbare hulp- en werkmaterialen zoals klemborden, messen, pennen, emmers keukengereedschap en labels tot aan detecteerbare werkmaterialen.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.