Filters

Hand- en vloertrekkers

27 producten

Bij Carel Lurvink vindt u een uitgebreid assortiment hand- en vloertrekkers van topmerken zoals Vikan en Diversey. Onze trekkers zijn ontworpen voor maximale efficiëntie en duurzaamheid, waardoor ze ideaal zijn voor het snel en effectief verwijderen van water en vuil van verschillende oppervlakken. Of u nu een professioneel schoonmaker bent of gewoon thuis uw vloeren in topconditie wilt houden, onze hand- en vloertrekkers bieden de perfecte oplossing. Vertrouw op de kwaliteit en expertise van Carel Lurvink en ervaar het verschil in uw schoonmaakroutine.

CaluClean raklet metaal 75cm met waterrand en versterkte plaat
75 cm
45 cm
55 cm
100 cm
Vikan Wipe-n-Shine 250mm handtrekker
Vikan Wipe-n-Shine 250mm handtrekker
Vikan Wipe-n-Shine 250mm handtrekker
Vikan Wipe-n-Shine 250mm handtrekker
Vikan Wipe-n-Shine 250mm handtrekker
Vikan Wipe-n-Shine 250mm handtrekker
Vikan Wipe-n-Shine 250mm handtrekker
250 mm
350 mm
450 mm

Hand- en vloertrekkers kopen bij Carel Lurvink

Vloertrekkers zijn een uitstekend hulpmiddel om snel en eenvoudig een vloer droog te trekken. Grote hoeveelheden water of andere vloeistoffen kunnen op deze wijze met weinig krachtinspanning verwijderd worden. Veelgebruikte merken vloertrekkers zijn degene van merken zoals Vikan, Diversey, Taski en Unger.

Welke soort blad heeft u nodig?

Het verschil tussen een vloertrekker met een enkel massief rubberen blad, een dubbelblad en een schuimrubberen blad heeft te maken met de constructie van het blad en de toepassingen waarvoor ze het meest geschikt zijn.

Hier is een uitleg van elk type:
1. Enkel massief rubberen blad:
• Constructie: een vloertrekker met een enkel massief rubberen blad heeft één enkel blad van hard rubber aan de onderkant. Dit rubberen blad is stevig en duurzaam.
• Toepassingen: het enkele massieve rubberen blad is geschikt voor algemene vloerreinigingstaken en voor het snel verwijderen van gemorste vloeistoffen, zoals water of reinigingsoplossingen, van gladde vloeren.

2. Dubbelblad:
• Constructie: een vloertrekker met een dubbelblad heeft twee rubberen bladen aan de onderkant, meestal parallel aan elkaar of in een V-vormige opstelling. Deze bladen zijn vaak van hard rubber gemaakt.
• Toepassingen: het dubbele bladontwerp zorgt voor meer efficiëntie en het opnemen van grotere hoeveelheden vuil en vocht in één beweging. Dit maakt het ideaal voor situaties waarin u te maken heeft met aanzienlijke hoeveelheden gemorste vloeistoffen, vuil, of bij het schoonmaken van grotere vloeroppervlakken.

3. Schuimrubberen blad:
• Constructie: een vloertrekker met een schuimrubberen blad heeft een blad gemaakt van schuimrubber of schuimachtig materiaal. Schuimrubber is zachter en flexibeler dan massief rubber.
• Toepassingen: een vloertrekker met schuimrubberen blad is bij uitstek geschikt voor delicate vloeroppervlakken, zoals houten vloeren, laminaat of kwetsbare tegels. Het zachtere schuimrubber past zich goed aan de vloer aan en minimaliseert het risico op krassen. Het is ook geschikt voor het efficiënt opnemen van vocht, waardoor het ideaal is voor het drogen van vloeren na het dweilen.

Het type vloertrekker dat u kiest, hangt af van uw specifieke schoonmaakbehoeften en het type vloeroppervlak dat u wilt behandelen. Elk type blad heeft zijn eigen voordelen en toepassingen, dus het is belangrijk om te overwegen welk type het meest geschikt is voor uw situatie.

Vloertrekkers van Vikan en Diversey

Het A-merk Vikan staat bekend om hoogwaardige schoonmaakartikelen en -accessoires. De Vikan vloertrekkers zijn duurzaam, ergonomisch en zeer praktisch in het gebruik. Vikan biedt meerdere opties op het gebied van vloertrekkers, waaronder een serie die perfect te gebruiken is wanneer men kleurcodering toepast. Deze vloertrekkers zijn in maar liefst twaalf kleuren verkrijgbaar. Ideaal wanneer men op de werkvloer schaduwborden, ook wel shadowboards genoemd, gebruikt. Daarnaast biedt Vikan de keuze voor een vloertrekker met vervangbare bladen. Ideaal voor een tussentijdse reiniging of wanneer de bladen vervangen dienen te worden. Dankzij het brede assortiment kan men altijd een Vikan vloertrekker vinden die past bij de specifieke wensen en/of werkomstandigheden.

De Diversey vloertrekker staat bekend om de duurzaamheid en het doordachte ontwerp. Multifunctioneel en zeer prettig in het gebruik. Dankzij de vervangrubbers gaat deze vloertrekker zeer lang mee. De vloertrekker van het toonaangevende A-merk Diversey wordt veel gebruikt door schoonmaakbedrijven. Bij de keuze van een vloertrekker is het belangrijk om rekening te houden met een ergonomisch ontwerp. De vloertrekkers van Vikan en Diversey zijn vanwege hun materiaalgebruik licht van gewicht. Ze glijden soepel over de vloer en zorgen voor een optimale grip. Het ontwerp voorkomt dat muren en plinten per ongeluk beschadigd raken.

In welke ruimtes gebruikt u een vloertrekker?

Vloertrekkers worden veelal gebruikt in een omgeving waar gemorste vloeistoffen of grote hoeveelheden (vervuild) water verwijderd moeten worden. Denk hierbij aan sanitaire ruimtes en industriële vloeren. Door te kiezen voor een goede kwaliteit vloertrekker, wordt de vloer optimaal gedroogd. Belangrijk, omdat vocht een voedingsbron voor bacteriegroei vormt. Bij een goede vloertrekker wordt de hygiëne verhoogd door gebruik te maken van materialen die goed reinigbaar zijn. Vloertrekkers worden veel gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie en medische omgevingen.

Meer informatie?

Heeft u nog meer vragen over zaalvegers of wilt u advies op maat? Onze specialisten staan voor u klaar. Neem contact met ons op via [email protected] of bel ons op 053 - 434 43 43 voor deskundig advies en ondersteuning bij het kiezen van de perfecte zaalveger.