Filters

Anti-slipmaterialen

2 producten

Anti-slipmaterialen

Er gebeuren elk jaar duizenden ongelukken doordat mensen uitglijden of struikelen op de werkplaats. Het zijn zelfs de meest voorkomende oorzaken van ongelukken die op de werkvloer gebeuren. Veel van deze ongelukken zouden voorkomen kunnen worden door het gebruik van anti-slipmaterialen. Bent u op zoek naar goede anti-slipmaterialen? In ons assortiment bieden wij hoogwaardige anti-sliptapes van de merken Brady en 3M. 3M is een wereldwijd opererend technologieconcern dat actief is op de markten voor kantoor en consument, electronica, gezondheidszorg, industrie en veiligheid, bescherming en communicatie; en Brady is een toongevend bedrijf op het gebied van labeling en identificatie.
 
Het feit dat anti-slipmaterialen de kans op ongelukken vermindert is niet alleen positief voor de gezondheid van de werknemers; er worden ook verzekeringskosten bespaard en de reputatie op het gebied van veiligheid van het bedrijf gaat niet naar beneden.

Risicogebieden

Plaatsen op de werkvloer die een risico vormen voor uitglijden zijn bijvoorbeeld trappenhuizen, ladders, hellingen, gangpaden, keukens, douches, kleedkamers, etc. Dit komt doordat deze oppervlakken vaak nat of vettig kunnen worden. Door gestructureerd anti-sliptape te plakken heeft men beter grip op een gladde vloer en glijdt men minder snel uit. Ook voorwerpen hebben meer grip op dit soort tape, waardoor objecten in bewegelijke ruimtes zoals boten of vrachtwagens ook steviger op hun plek blijven staan.

Verschillende soorten anti-slipmaterialen

Anti-slipmaterialen zijn dus handig in heel veel verschillende branches. Er bestaan echter wel verschillen in de anti-slip eigenschappen (het type grid) en voor welke ondergrond ze het meest geschikt zijn. Het is namelijk een verschil of men anti-slipmaterialen wilt gebruiken voor oppervlakken waar een paar mensen met schoenen overheen lopen, waar mensen op blote voeten overheen lopen of waar veel vrachtwagens en ander zwaar verkeer overheen rijdt. Er bestaat ook flexibeler anti-sliptape speciaal voor oneven oppervlakken zoals bijvoorbeeld trappen, ladders, etc.
 
Goed anti-sliptape heeft de volgende eigenschappen:

  • Biedt anti-slip in droge, natte en vettige omstandigheden. 
  • Één zelf plakkende kant
  • Blijft netjes plakken aan droge oppervlakken zonder op te rollen, te scheuren of te kreukelen.
  • Blijft over een lange periode plakken en behoud zijn anti-slip eigenschappen.
  • Mag niet te dik zijn zodat wielen er gemakkelijk overheen kunnen rollen en niemand over de anti-slip tape kan struikelen.

Professionele anti-slipmateriaal online bestellen of met advies?

Toch meer informatie nodig? Neem dan contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43. Wij helpen u graag verder!