Filters

Halfgelaatsmaskers

13 producten

Halfgelaatsmaskers

Bij werkzaamheden met gevaarlijke stoffen, gassen en dampen is een goede adembescherming erg belangrijk. Met dit herbruikbare adembeschermingsmiddel zijn uw luchtwegen goed beschermd tegen blootstelling aan deze giftige of irriterende stoffen. Onze halfgelaatsmaskers gaan doorgaans vijf tot tien jaar mee en zijn geschikt voor gebruik met andere persoonlijke beschermingsmiddelen.

Wanneer kiest u voor een halfgelaatsmasker of een volgelaatsmasker?

Een halfgelaatsmasker bedekt alleen uw neus, mond en kin, terwijl een volgelaatsmasker uw ogen en hele gezicht beschermen. Op het eerste gezicht lijkt dit misschien een nadeel, maar dit brengt ook een aantal voordelen met zich mee. Doordat een halfgelaatsmasker alleen over de onderkant van uw gezicht wordt geplaatst, kunt u ook andere persoonlijke beschermingsmiddelen dragen, zoals een laskap of beschermingsbril. Met een volgelaatsmasker kunt u weinig andere PBM dragen, omdat het volgelaatsmasker hierdoor niet meer goed aansluit op het gezicht. Zorg er daarom voor dat u eerst bepaalt welke persoonlijke beschermingsmiddelen strikt noodzakelijk zijn bij uw werkzaamheden, alvorens u een bepaald type masker kiest.
Daarnaast is het makkelijker om een halfgelaatsmasker op en af te zetten, ideaal wanneer u veel gecontamineerde zones in- en uitloopt gedurende de dag. Echter moet u er wel rekening mee houden dat een halfgelaatsmasker geen bescherming biedt tegen spetters of chemische stoffen in uw ogen. In de basis raden we u aan om een halfgelaatsmasker te dragen wanneer het gebruik van een volgelaatsmasker niet nodig is of wanneer het noodzakelijk is om andere persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen.

Filters voor halfgelaatsmaskers

In een halfgelaatsmasker kunnen verschillende types filters geplaatst worden. Zo biedt een stoffilter een goede bescherming tegen vaste en vloeibare stofdeeltjes. Een masker met gasfilter biedt een goede bescherming tegen gassen en dampen. Combinatiemaskers bieden zowel bescherming tegen vaste en vloeibare stofdeeltjes als gassen en dampen. Het is daarom belangrijk eerst te bepalen tegen welke stoffen het masker bescherming moet bieden, voordat u een specifiek masker kiest. In de productomschrijving van onze halfgelaatsmaskers leggen we u uit tegen welke stoffen het halfgelaatsmasker bescherming biedt.

3M en CaluPrevent BLS halfgelaatsmaskers

In het assortiment van Carel Lurvink vindt u halfgelaatsmaskers van de toongevende merken CaluPrevent en 3M. Het premium A+ merk CaluPrevent biedt u vijf BLS halfgelaatsmaskers uit de 4000 en 8000 serie adembescherming. Dit zijn comfortabele halfgelaatsmaskers van een hoge kwaliteit. Daarnaast bieden we u een ruim assortiment gebruiksvriendelijke 3M halfgelaatsmaskers van hoge kwaliteit.

Wilt u meer informatie of advies over onze gelaatsmaskers? Neem dan gerust contact op met een van onze productspecialisten. We helpen u graag!