Disposable mondmaskers

2 producten

Chirurgische mondmaskers: FFP2, type 2 en IIR

Bent u op zoek naar chirurgische mondmaskers en medische mondkapjes voor uw bedrijf of instelling? Bij Carel Lurvink heeft u de keuze uit verschillende soorten en typen. Wij zijn perfect op de hoogte van hoe we u als klant zo goed mogelijk kunnen helpen bij het leveren van dit soort mondmaskers.

Waarom een chirurgisch mondmasker kopen?

Door de opkomst van de lastig te bestrijden MRSA-bacterie en virussen als Ebola, SARS en het Norovirus is de vraag naar chirurgische mondmaskers de afgelopen jaren enorm gestegen. Een medisch mondkapje beschermt de omgeving van de drager en vormt een belangrijk onderdeel van alle maatregelen om het verspreiden van virussen en infecties te voorkomen.

Verschillende soorten medische mondmaskers

Op het gebied van medische mondmaskers zijn er verschillende typen en soorten. Zo zijn er ademhalingsmaskers die als doel hebben de uitgeademde lucht van een gebruiker te filteren en de omgeving te beschermen tegen druppels als gevolg van spreken, niezen en hoesten. Deze mondmaskers zijn zogeheten FFP2-maskers en die filteren de ingeademde lucht. Chirurgische mondmaskers of medische mondkapjes van het type 2 en IIR zijn niet geschikt als ademhalingsmasker. Het grote verschil zit hem in de bescherming: met een chirurgisch mondmasker beschermt u de omgeving en met een FFP2-masker beschermt u uzelf. Bij Carel Lurvink kunt u in elk geval terecht voor FFP2-maskers en maskers van het type 2 en IIR. Het verschil tussen type 2 en IIR zit hem nog in het feit dat type 2 niet vloeistofbestendig is, daar waar dat bij type IIR tot een bepaald percentage wel het geval is.

Disposable mondmaskers: chirurgisch of FFP2 masker kopen

Door de opkomst van de lastig te bestrijden MRSA-bacterie en virussen als Ebola, SARS, het norovirus en uiteraard COVID-19, is de vraag naar chirurgische en FFP2 mondmaskers de afgelopen jaren enorm gestegen. Op het gebied van medische mondmaskers zijn er verschillende typen en soorten. Bij Carel Lurvink bieden wij u disposable mondmasker in CE1 en FFP2 categorie. Dit zijn namen van veiligheidsklassen die aan mondmaskers gegeven worden. Een medisch mondkapje beschermt de omgeving van de drager en vormt een belangrijk onderdeel van alle maatregelen om het verspreiden van virussen en infecties te voorkomen.
Wanneer u op zoek bent naar chirurgische mondmaskers en/of medische mondkapjes voor uw bedrijf, instelling of uzelf, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij Carel Lurvink heeft u keuze uit verschillende typen en soorten. Bovendien weten wij hoe we u als klant zo goed mogelijk kunnen helpen bij het leveren van dit soort maskers en delen wij onze kennis graag. Lees hieronder meer over mondmaskers, zoals een FFP2 masker.

Wat is een FFP2 Masker?

Een FFP2 masker wordt vaak opgezocht voor gebruik bij een bezoek aan Duitsland, omdat deze hier verplicht zijn gesteld. Sterker nog, het FFP2 masker wordt in steeds meer Europese landen verplicht gesteld in winkels, openbare gebouwen en het openbaar vervoer.

Maar wat maken FFP2 mondkapjes dan anders en waar beschermen ze tegen? Een FFP2 masker heeft als doel om de uitgeademde lucht van de gebruiker te filteren en de omgeving te beschermen tegen kleine druppels als gevolg van spreken, niezen en hoesten. Het FFP2 masker houdt die druppeltjes tegen. Een masker in de FFP2 veiligheidsklasse filtert de ingeademde lucht. FFP2 mondmaskers moeten voldoen aan de Europese veiligheidsnorm EN149 en aan de richtlijn voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Een FFP2 masker heeft een efficiëntie van 94%. De zijkantlekkage mag niet meer dan 8% zijn. Bij Carel Lurvink hebben de mondmaskers een filtration rate van meer dan 95%, waarmee ze ook druppels van anderen tegenhouden. FFP2 mondkapjes zijn erg geschikt voor industrieel gebruik. De FFP2 mondkapjes bij Carel Lurvink zijn tevens CE-gecertificeerd.

Verschil FFP2 masker en chirurgische mondmaskers

Het grote verschil met chirurgische mondmaskers zit hem in de bescherming: met een chirurgisch mondmasker beschermt u de omgeving en met een FFP2 masker beschermt u ook uzelf. Chirurgische mondmaskers of medische mondkapjes van het type 2 en IIR zijn niet geschikt als ademhalingsmasker. Ze bieden namelijk geen adembescherming. Dit komt doordat de pasvorm en het filter niet beschermen tegen kleine, besmette luchtdeeltjes. Een FFP masker beschermt de drager wel tegen het inhaleren van besmette deeltjes die door de lucht verspreid worden. Door de sluitende pasvorm is de kans op ‘lekkage’ tussen het masker en de gebruiker een stuk kleiner dan bij een chirurgisch masker.

Bij Carel Lurvink kunt u in terecht voor zowel FFP2 mondmaskers als maskers van het type 2 en IIR. Het verschil tussen type 2 en IIR zit hem nog in het feit dat type 2 niet vloeistofbestendig is, daar waar dat bij type IIR tot een bepaald percentage wel het geval is.

Daarom bestelt u medische mondmaskers bij Carel Lurvink

Wij zijn perfect in staat om u te ondersteunen bij het leveren van de juiste chirurgische mondkapjes en mondmaskers die u voor uw bedrijf of (zorg)instelling nodig heeft. We zijn niet voor niets al 125 jaar expert in kwaliteitsproducten op het gebied van veiligheid en hygiëne op het werk. In het assortiment van Carel Lurvink kunt u terecht voor mondmaskers van ons eigen Premium A+ CaluGuard. De producten van ons eigen Premium A+ merk CaluGuard zijn van top kwaliteit. Wilt u meer informatie over CaluGuard, bekijk onze merkpagina!

Wilt u meer weten? Onze specialisten helpen u graag op weg als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar [email protected]. Wij komen graag langs om de verschillende mogelijkheden te bespreken.