Filters

Stofwisdoeken

16 producten

Best verkocht
CALU TTS triple-D wisdoeken 60x20cm wit op rol 25st
CALU TTS triple-D wisdoeken 60x20cm wit op rol 25st
Taski Dust Cloth Witex 50st
Taski Dust Cloth Witex 50st
Taski Dust Cloth Witex 50st

Stofwisdoekhouders bestellen bij Carel Lurvink

Stofwissen is ideale manier om vloeren snel en eenvoudig te reinigen. Carel Lurvink biedt een uitgebreid assortiment van dergelijke stofwisdoekhouders , Stofwisdoeken, Kleefdoekjes, stofkleefdoeken, Lijmdoeken en Vloerwisdoeken .

Wat zijn de voordelen van stofwissen?

Stofwissen heeft verrassende voordelen ten opzichte van stofzuigen. Het blijkt dat stofdoeken over het algemeen meer stof kunnen opvangen dan stofzuigers. Dit heeft enkele positieve effecten, zoals minder tijd nodig hebben om de vloer stofvrij te maken en het feit dat er geen elektriciteit of stopcontact nodig is tijdens het gebruik. Bovendien is stofwissen een hygiënische optie, aangezien de gebruikte stofdoek eenvoudig kan worden weggegooid. Een ander voordeel is dat er geen nieuwe verspreiding van stof optreedt, zoals bij het uitblazen van een stofzuiger. Hierdoor draagt stofwissen bij aan een schonere omgeving zonder nadelige impact op de natuur, wat het tot een praktische en milieubewuste keuze maakt.

Welke stofwisdoekhouder heb ik nodig?

Bij het kiezen van de juiste stofwisdoekhouder is het cruciaal om te overwegen welke specifieke omgeving en behoeften u heeft. Er zijn verschillende soorten stofwisdoekhouders beschikbaar, elk met hun eigen voordelen en toepassingen.

Rubberen Lamellen Stofwisdoekhouder: • Deze stofwisdoekhouder is ideaal voor omgevingen waarbij een hogere druk op de vloer gewenst is. De rubberen lamellen zorgen voor sterke drukpunten, wat vooral handig is bij het verwijderen van hardnekkig vuil of vlekken. • Het materiaal van de rubberen lamellen is eenvoudig te desinfecteren, wat van cruciaal belang kan zijn in omgevingen waar hygiëne prioriteit heeft, zoals ziekenhuizen. Zowel handmatige als autoclaaf-desinfectiemethoden zijn mogelijk.

Ribbelfoam Stofwisdoekhouder: • Deze stofwisdoekhouder verdeelt de druk gelijkmatiger over de vloer, wat perfect is voor gladde vloeren zonder de behoefte aan extra druk. • Het is belangrijk op te merken dat de ribbelfoam stofwisdoekhouder mogelijk niet geschikt is voor gebruik in ziekenhuizen vanwege de gelijkmatige drukverdeling. In dergelijke omgevingen kan een stofwisdoekhouder met rubberen lamellen meer geschikt zijn. • Een voordeel van de ribbelfoam stofwisdoekhouder is dat deze indien nodig vervangen kan worden, waardoor de levensduur van het apparaat wordt verlengd en kosten worden bespaard.

Bij de keuze van de stofwisdoekhouder is het dus van belang om rekening te houden met de specifieke eigenschappen van de vloer, het beoogde gebruik, en de eisen op het gebied van hygiëne. Zo kunt u ervoor zorgen dat u de meest geschikte stofwisdoekhouder selecteert voor uw specifieke schoonmaakbehoeften.

Wat voor soort stofwisdoek heeft u nodig?

Welke vloerwisdoek u het beste kunt gebruiken, hangt onder meer af van het type vloer en het soort verontreiniging. Geïmpregneerde doeken zijn over het algemeen geschikt voor tegels, hout, laminaat, PVC-vloeren en linoleum. En onze geïmpregneerde CaluClean wisdoeken van viscose zijn specifiek ontwikkeld voor het grondig verwijderen van stof, honden- en kattenharen.

Een wisdoek met reliëf en statische eigenschappen is handig voor ongelijke vloeren, waaronder tegelvloeren met grote voegen. Maar ook wanneer er grover vuil verwijderd moet worden zoals zand en steengruis. Wanneer u juist wilt dat er geen olielaagje achterblijft, kies dan specifiek voor een niet-geïmpregneerde kleefdoek. Wij bieden professionele stofwisdoeken aan van bekende merken zoals CaluClean en Taski. Wilt u graag advies over de vloerwisdoek die het beste bij uw schoonmaakwerkzaamheden past, dan denken wij graag met u mee!

Geïmpregneerde stofwisdoeken of reguliere stofwisdoeken

Geïmpregneerde stofwisdoeken kunnen beter en meer vuil opnemen dan reguliere stofwisdoeken. Ze bevatten een bindmiddel waardoor stof, pluisjes en haren beter vastkleven aan de doek. Daarom worden ze ook wel lijmdoeken genoemd. De geïmpregneerde doek is ideaal voor stoffige ruimtes en prettig voor mensen met allergieën. Bijkomend voordeel is dat het een mooie glans op de vloer achterlaat.

Stofwisdoeken ook voor interieur

Stofwisdoeken zijn uiterst veelzijdig in hun toepassing. Naast het schoonmaken van vloeren kunnen ze ook effectief worden ingezet voor het reinigen van interieurobjecten zoals tafels, kozijnen en vensterbanken. Als u voor dit doel stofwisdoeken wilt gebruiken, kies dan voor de statische variant en zorg ervoor dat u telkens een nieuwe doek gebruikt. Vouw de doek zo dat u steeds met een schone zijde werkt, wat bijdraagt aan een optimale reinigingservaring. Na het stofwissen kunt u ook de vloerdweilen voor een extra schoon resultaat. Bekijk hier ons assortiment Vloerreinigers en mop- en zwabberframes.

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.