Filters

Voedselveiligheid

36 producten

Hygiëne en veiligheid in één. Voedselveiligheid is van groot belang in de voedingsindustrie. Carel Lurvink biedt producten die voldoen aan de strenge eisen voor voedselveiligheid van merken zoals Hygiena en Ebro, zodat u met een gerust hart kunt meten en werken.


Voedselveiligheid met Hygiena

Er zijn veel risico’s verbonden met voedsel. Onder voedselveiligheid vallen uiteraard voedselvergiftigingen en bederf; voedselintolleranties en voedselallergieën horen hier echter ook bij. Er moet aan heel veel eisen voldaan worden voordat een product op de markt kan worden gebracht. Deze richtlijnen voor voedselveiligheid moeten de risico’s die met voedselveiligheid verbonden zijn te beperken. In de voedingsmiddelenindustrie is dus hygiënische bijzonder belangrijk. Uiteraard is een goed schoonmaakprotocol essentieel maar om hygiëne te handhaven moeten de hygiëne op productieplaatsen ook regelmatig gecontroleerd worden.

Hygiëne testen met Hygiena

Veel bedrijven werken met producten Hygiena. Hygiena is een internationaal bedrijf dat producten levert die geschikt zijn voor de voedselindustrie, gezondheidszorg, ziekenhuizen en apotheken waarmee de hygiëne op de werkplaats makkelijk, snel en goed gemeten kan worden. De nieuwste en meest kwalitatieve technologiën worden gebruikt. Bovendien vindt Hygiena het belangrijk dat de producten makkelijk in gebruik en betrouwbaar zijn. Met behulp van deze testen kunt u voedselveiligheid dus eenvoudig en snel monitoren.

In ons assortiment vindt u diverse ATP-sneltesten. ATP tests worden veel gebruikt door kwaliteitsmanagers om het schoonmaakproces te controleren. ATP is een vorm van energie en wordt gemaakt en afgebroken in alle levende organismen. Als er ATP aanwezig is kan dit duiden op een contaminatie, slechte schoonmaak, allergenen of bacteriën. De ATP monitors van Hygiena gebruiken bioluminescence voor de detectie van ATP. Er wordt dus licht geproduceerd als er ATP aanwezig is.

Hoe meet men met Hygiena?

Ten eerste swapt men het oppervlakte. Er bestaan verschillende swaps: Aquasnaps voor (spoel)water en Ultrasnaps en Supersnaps voor oppervlakten. Supersnaps ATP swaps zijn 5 keer gevoeliger dan een Ultransnap swap. Na een paar uur incuberen in een incubater activeert men de swab door de vloeistof die met ATP reageert en eventueel voor luminiscence zorgt naar beneden te knijpen. U kunt de luminiscence intensiteit meten met behulp van een Hygiena Systemsure Plus instrument, een Hygiena Ensure instrument of een instrument die gebruik maakt van de nieuwste technologieën, de Hygiena EnSURE Touch luminometer.
Naast ATP monitors heeft Hygiena ook protein residu kleurtesten, gluten residu kleurtesten, glucose/lactose residu kleurtesten, salmonella tests en Listeria tests.

Meer informatie over uw voedselveiligheid? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.