Filters

Vloerpads

59 producten

CaluClean vloerpad Super rood 12" (305mm)
CaluClean vloerpad Super rood 12" (305mm)
12 inch
13 inch
14 inch
16 inch
17 inch
19 inch

Vloerpads bestellen?

In het assortiment van Carel Lurvink vindt u diverse vloerpads voor het machinaal reinigen van vloeren. Onze vloerpads van toongevende merken als Cleanfix, Numatic, Taski, CaluClean, CALU TTS en 3M zijn van zeer hoge kwaliteit wat zorgt voor een lange levensduur en betere resultaten. Bovendien kunt u vaak beide zeiden van de schuurpad gebruiken waardoor u langer plezier heeft van uw schuurpad.

Of u nou op zoek bent naar een pad voor een schrob- en boenmachine of woodboy; in het uitgebreide assortiment van Carel Lurvink vindt u zeker een goede pad voor elke soort vloeronderhoud. Een vloerpad is een soort schuurpad. Er zijn verschillende soorten schuurpads voor verschillende type ondergronden. De hardheid van de schuurpads verschillen en bepalen of de schuurpad meer geschikt is voor het reinigen, strippen of polijsten van vloeren. Vaak geven verschillende kleuren van de pads verschillende hardheden aan.

Welke pad kiest u?

Uiteraard moet u bij het selecteren van de juiste pad ook nog andere dingen in de gaten houden. U moet goed overwegen voor welk type vloer en type vervuiling de vloerpad geschikt moet zijn. Niet te vergeten is ook de juiste maat en vorm die geschikt is voor uw machine. In ons assortiment bieden wij pads van 5 inch tot 27 inch. Pads kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. In ons assortiment bieden wij pads uit melamine, microvezel, nylon, polyester, roestvrijstaal, staal en wol. Elk materiaal heeft weer zijn eigen voor en nadelen.

Kleur is belangrijk bij vloerpads

Witte vloerpads zijn ideaal voor het inpoetsen van vloerolie, het polijsten en het bereiken van een hoogglansafwerking op pas afgewerkte of gepolymeerde vloeren. Ze worden ook gebruikt voor het polijsten van linoleum en het kristalliseren en polijsten van natuursteen. Deze pads zijn geschikt voor vloeren met een zachtere toplaag, waarbij de wrijving resulteert in een glanzend oppervlak. Ze zijn tevens effectief voor het aanbrengen van thermoplastische sealers en hebben een lange levensduur. De witte vloerpads reinigen diep en verwijderen kleine krassen.

Rode vloerpads worden ingezet om oude was- en beschermlagen te verwijderen, evenals voor licht schrobben. Ze zijn ideaal voor lichte reiniging, correctie van glansproblemen en het verwijderen van vuil, wat resulteert in een matglanzend oppervlak. De rode pads hebben een open structuur waardoor vuil gemakkelijk wordt opgenomen en zijn eenvoudig schoon te maken. Ze zijn geschikt voor grondige reiniging van industriële en tegelvloeren, en kunnen indien nodig worden gebruikt voor de eenmalige renovatie van natuurstenen vloeren, voordat de reguliere Twister-methode kan worden toegepast. Ze zijn ook ideaal voor marmeren vloeren.

Bruine vloerpads worden ingezet voor het strippen van was- en impregneerlagen op harde ondergronden, waardoor oude toplagen worden verwijderd voor het aanbrengen van nieuwe lagen. Deze pads hebben een open structuur voor een betere vuilopname en zijn eenvoudig schoon te maken.

Groene vloerpads worden gebruikt voor het schrobben en verwijderen van diep ingetrokken vuil, vet en strepen op harde vloeren. Deze pads hebben een open structuur waardoor vuil gemakkelijk wordt opgenomen en zijn eveneens makkelijk schoon te maken. Groene pads resulteren in een fijn, vuilafstotend oppervlak. Dit resultaat blijft behouden bij dagelijks gebruik van groene vloerpads.

Blauwe vloerpads worden gebruikt voor licht schuren en inboenen van was- en oliesoorten op waterbestendige harde vloeren. Ze zijn geschikt voor middelzwaar schrobwerk en dagelijks gebruik voor het verwijderen van vuil. Deze reinigingspads zijn gemaakt van polyester met een open non-woven structuur voor een optimale verdeling van schuurkorrels. Ze kunnen worden gebruikt met 16, 17 en 18 inch eenschijfs boen- en schrobmachines of schrob- en zuigmachines.

Zwarte vloerpads worden gebruikt voor het tussenschuren van laklagen op parketvloeren, met dezelfde periodieke toepassing als de rode vloerpads, namelijk 3 tot 4 keer per jaar, en in de voorbereidende fase voor het aanbrengen van nieuwe laklagen op parket. De dikke vezels en open structuur zorgen voor een uitstekende vuilopname, met name voor het verwijderen van versleten of vervuilde waslagen.

Vaak is deze kleurencodering ook toe te passen bij het selecteren van doodlebugs.

Mocht u twijfelen of het niet zeker weten welke kleur of hardheid pad u nodig heeft; onze adviseurs staan voor u klaar. U kunt gerust contact opnemen met onze afdeling sales support via 053 - 4344343.