Waterbehandelingsartikelen

13 producten

Waterbehandelingsartikelen

Vaak moet water behandeld worden voordat het geschikt is voor consumptie. Waterbehandeling wordt veel toegepast voor drinkwater en industrieel watergebruik. Wij kunnen ons vaak helemaal niet meer voorstellen hoe het leven is zonder schoon water. Men gebruikt dagelijks behandeld water: tijdens het tandenpoetsen, douchen, koffie of thee zetten, koken, kleren wassen, lichaamsverzorging, etc. In Nederland kan men dankzij waterbehandelingsartikelen erop vertrouwen dat het water uit onze leidingen schoon en gezond is. Waterbehandeling draagt dus enorm bij aan een hoge levensstandaard en de gezondheid van de mens en natuur.

In sommige gevallen is er echter extra waterbehandeling nodig. Bijvoorbeeld als de waterleidingen oud zijn. Roestdeeltjes en vuil van oude buizen kan in het water terecht komen.

Gezond water door waterbehandeling

Water dat uit onze leidingen komt bestaat niet alleen uit H2O. Het bevat meestal ook zouten, magnesium, ijzer en kalk. U heeft vast wel eens van hard water gehoord. Hard water is water dat veel kalk bevat. Kalk bestaat uit vrije calcium en magnesium deeltjes in het water en kan veel nadelen hebben.

Waarom moet men water ontharden?

-       Buizen en apparatuur worden aangetast door kalk waardoor de levensduur van deze onderdelen verkort wordt. Met waterbehandelingsartikelen is het bijvoorbeeld mogelijk kalkvorming te verminderen en uw apparatuur en buizen te beschermen;
-       Stroom sparen: stroom kan worden gespaard doordat apparaten die aangetast zijn meer stroom verbruiken en uiteindelijk kapot kunnen gaan door oververhitting;
-       De gezondheid van de huid: hard water ook slechter voor de huid doordat kalk kan leiden tot een droge huid met roodheid en jeuk;
-       Minder schoonmaakmiddel gebruiken: met zacht water is het een stuk makkelijker de was of de afwas te doen en schoon te maken. Het minderen van reinigingsmiddelen is beter voor de eigen gezondheid en voor het milieu.

Water ontharden met waterbehandelingsartikelen?

Bij de aanschaf van een waterontharder moet u rekening houden met het watergebruik van het huishouden of bedrijf. Hoe hoger de capaciteit van een waterontharder hoe meer water gefilterd kan worden en hoe meer water onthard wordt. Daarnaast moet u weten wat de hardheid van het water is dat gefilterd moet worden. Dit heeft u namelijk nodig om uit te rekenen hoeveel onthardingszout toegevoegd moet worden aan de waterontharder. Onthardingszout moet eens in de paar maanden toegevoegd worden en mag niet vergeten worden. Wij adviseren u om Regenit onthardingszout hiervoor te gebruiken.

Waterbehandeling met hars

Veel waterontharders hebben een harsfilter die de kalk uit het water filtert. De harsfilter moet om de zoveel tijd ververst worden. Carel Lurvink biedt daarom hars dat verpakt is in grote zakken of emmers zodat u niet tijdelijk zonder zacht water komt te zitten. Soms is het ook nodig de filter volledig te vervangen. In het assortiment waterbehandelingsartikelen bieden wij Unger filterpatronen en Unger HydroPower ultra filters is verschillende maten.

Met onze waterbehandelingsartikelen beschermt u apparatuur, buizen, de menselijke gezondheid en het milieu.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren