Veeg- en veegzuig machines

4 producten

Veegmachine

Voor het vegen van kleine tot grote oppervlakten, zowel binnen als buiten, leveren wij diverse veegmachines en veegzuigmachines. Van handveegmachine tot zitveegmachine, met of zonder motoraandrijving, met enkele of dubbele zijborstels. Voor elke situatie vindt u bij Carel Lurvink een passende veegmachine.

Hoe werkt een veegmachine?

Een professionele veegmachine helpt met vegen door borstels te gebruiken om vuil en afval van oppervlakken te schrapen en het vervolgens op te nemen in een opvangsysteem, zoals een container. Dit zorgt voor efficiënte reiniging van straten, trottoirs en andere gebieden, terwijl stof en afval worden verzameld en kunnen worden verwijderd. De machine kan ook een optioneel zuigsysteem hebben om fijn stof op te nemen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Het gebruik van een veegmachine versnelt het reinigingsproces en zorgt voor een grondigere en schonere omgeving.

Handveegmachine of zitveegmachine

Bent u op zoek naar een veegmachine, dan is de eerste vraag die u uzelf moet stellen of dit een handveeg- of zitveegmachine moet zijn. Vaak is dit afhankelijk van de afmetingen van het schoon te maken oppervlak. Voor erg grote oppervlakten wordt vaak zitveegmachine of opzitveegmachine gebruikt. Deze kunnen soms wel tot 8000 m2 per uur schoonmaken. Met een handveegmachine redt u dit uiteraard niet. Toch veegt u hiermee vaak 5 keer sneller dan met een traditionele bezem. In hoogte verstelbare duwbeugels zorgen hier voor een uitstekende ergonomie. Veegmachines worden vaak buiten of in een grote ruimte gebruikt. 

Veegmachine met motor

Voordeel van een veegmachine met een benzinemotor ten opzichte van een machine met accu is dat u geen rekening hoeft te houden met de oplaadtijd. Het is een kwestie van brandstof bijvullen en u kunt weer verder. Ideaal als u buiten grote oppervlakten schoon moet vegen. Daarnaast zijn er verschillende accessoires die vaak zonder gereedschap kunnen worden gemonteerd, zoals een sneeuwschuiver. Maar ook het opvegen van bladeren, grof vuil en ander afval is geen probleem.

Zijborstels en vuilreservoir

Onze veegmachines zijn enkel verkrijgbaar met dubbele zijborstels. Dankzij deze borstels kunt u ook in de hoeken en kanten schoonmaken. Het vuil komt direct in het reservoir en dit reservoir kan eenvoudig uit de machine worden gehaald en geleegd.

Stoffer en blikprincipe of over de kop systeem

Veegmachines zijn verkrijgbaar met een direct of indirect veegsysteem. Bij directe systemen, het stoffer en blik principe, wordt het vuil in tegengestelde rijrichting opgeveegd en daarna direct door de hoofdborstel in het vuilreservoir geworpen. Bij indirecte systemen (het over de kop systeem) wordt het vuil ook in de tegengestelde richting opgeveegd, maar gooit de hoofdborstel het vuil over zichzelf naar achteren.

Meer informatie over veegmachines

Welk oppervlak moet gereinigd worden en om welke vervuiling gaat het? Is het voor binnen of buiten? Wilt u manuele of tractiemotoraandrijving? Moet het een duw- of zitmodel worden en welke borstelsoort moet erop? Onze collega’s kunnen u adviseren over de juiste veegmachine voor uw organisatie. Neem contact op met een van onze product specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.