Filters

Eetservies

6 producten

Eetservies service

Het gebruik van disposable eetservies is bijna onmisbaar tijdens grote evenementen, feestjes en binnen grote bedrijfskantines. Dit zijn immers vaak de situaties waarin het belangrijk is om over een grote hoeveelheid servies te beschikken en waarbij het afwassen van het servies veel tijd in beslag zou nemen. Daarnaast is servies van glas of aardewerk een stuk zwaarder en moeilijker mee te nemen, uit te serveren en te verzalemen. Bovendien is servies van glas en aardewerk kwetsbaar wanneer dit op de grond valt, terwijl u met disposable servies de garantie heeft dat uw glas en aardewerk heel blijft. Hierdoor biedt disposable servies ook de uitkomst in omgevingen waarin het om veiligheidsredenen niet toegestaan is om eten of drinken te serveren in de vorm van glas of aardewerk zoals in sporthallen of zwembaden. Kortom, disposable servies zorgt voor een ongekende mate van gebruiksgemak en helpt u daarom voornamelijk bij het besparen van tijd en extra handelingen.

De gewonnen tijd kan vervolgens gestopt worden in andere zaken zoals extra aandacht voor de kwaliteit van de dienstverlening. Disposable servies is echter nadelig voor het milieu doordat het van plastic gemaakt is, wat niet biologisch afbreekbaar is. Tegenwoordig zijn hier wel alternatieven voor, maar de keuze voor plastic disposable eetservies wordt nog regelmatig gemaakt omdat dit zorgt voor een goede hygiëne, garandeert voedselveiligheid en maakt het smaakloos.

Assortiment disposable eetservies

Naast het belang van een goede voedselveiligheid die plastic servies met zich mee brengt, geeft Carel Lurvink ook veel om het milieu. Hierdoor bestaat ons assortiment eetservies zowel uit traditioneel plastic disposable servies als milieu vriendelijker alternatieven zoals karton, suikerriet en zelfs bamboe. Het disposable assortiment eetservies varieert van soepkommen, dinerborden en menuschalen tot verschillende soorten bestek.

Op 3 juli 2021 zijn de Europese Single Use Plastics (SUP)-regels in gegaan. Deze maatregelen zijn bedoeld om plastic zwerfaval, die in de natuur of zee eindigen, te voorkomen. Landen en bedrijven moeten dus opzoek naar alternatieve grondstoffen voor disposable servies. Producten die vanaf 3 juli 2021 onder het EU-verbod vallen:

  • Plastic disposable bestek (vorken, messen, lepels en eetstokjes);
  • Plastic disposable borden;
  • Plastic rietjes;
  • Plastic ballonstokjes;
  • Plastic zakken;
  • Plastic roerstaafjes voor dranken;
  • Piepschuim voedsel- en drankverpakkingen.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.