Filters

Koffiemachines en acc.

15 producten

Koffiemachines voor elke werkplek

Voor de meeste mensen is koffie bijna een primaire levensbehoefte, zeker onder werktijd. Zonder koffie zijn veel mensen niet te genieten. Ze hebben die coffeïne boost nodig. Vaak is echter de kwaliteit van de koffie op het werk niet erg goed. Wordt het hoogste tijd voor een goede koffiemachine? In ons assortiment bieden wij instant koffiemachines, snelfilter koffiezetapparaten en alle andere benodigdheden voor onderhoud van de koffiemachine. Denk hierbij aan machineontkalkers, melksysteemreinigers en andere koffiemachine reinigingsmiddelen.  Onze koffiemachines zijn van Bravilor Bonamat. Bravilor Bonamat is een familiebedrijf dat al sinds 70 jaar wereldwijd bekend staan om hun koffiemachines. Dit succes is bereikt door innovatieve ideeën, geavanceerde technologie, kwaliteit en eigen productie.  Kwaliteit van de koffiemachines staat tijdens de productie van alle onderdelen voorop. Daarnaast worden alle koffiemachines getest door een onafhankelijke partij voordat ze verkocht worden aan klanten.

Instant koffiemachine

Koffie zetten met instantkoffie is erg populair doordat de instantkoffie alleen opgelost moet worden in heet water. Daarom wordt instantkoffie soms oploskoffie genoemd.  Instant koffiemachines zetten dus in no time een lekkere kop koffie. Instant koffiemachines zijn dus ideaal voor plekken waar in korte tijd veel koffie gezet moet worden zoals bijvoorbeeld in een bedrijfskantine, op de universiteit of op tankstations. Instant koffiemachines zijn zelfs populair in de horeca. Een bijkomend voordeel van een instant koffiemachine is dat er weinig onderhoud nodig is er geen restafval ontstaat.

Hoe werkt een instant koffiemachine?

Instantkoffie wordt van vers gezette koffie gemaakt. Er worden liters verse koffie gezet en vervolgens gedroogd zodat het water aan de koffie onttrokken wordt. Alleen de koffiearoma’s wordt gevriesdroogd en vermalen tot ijs waarna alleen droge korrels koffie overblijven. Door de vriesdroogmethode blijven de koffie aroma’s zo goed mogelijk bewaard. Echter gaat niets boven een kopje koffie gemaakt van verse koffiebonen. In een instant koffiemachine wordt de oploskoffie simpelweg weer opgelost in heet water. Een instant koffiemachine zet in gemiddeld 8 seconden een kopje koffie.

Snelfilter koffiemachines

Een snelfilter koffiemachine zet koffie volgens de filtermethode. Snelfilter koffiezetapparaten zijn de populairste koffiemachines in Nederland. Snelfilter koffiemachines zijn geschikt voor huishoudens, maar ook voor congressen, beurzen, horecagelegenheden, vergaderingen en voor op kantoor. Een snelfiltermachine kan namelijk ook grotere hoeveelheden koffie zetten.

Hoe werkt een snelfilter koffiemachine?

Als eerste moeten de koffiebonen gemalen worden. Een snelfiltermaling maalt de koffiebonen middel grof tot grof. De snelfiltermaling wordt in een koffiefilter geplaatst waarna er water overheen wordt gegoten. In een snelfilter koffiezetapparaat wordt water aan de kook gebracht zodat het water omhoog gedrukt wordt door de filter en de snelfilterkoffie. De perfecte temperatuur om koffie te zetten ligt bij 96 graden Celsius. De kwaliteit van filterkoffie uit een snelfilter koffiezetapparaat is tevens sterk afhankelijk van de filterkoffie die in de koffiemachine zit. Het is daarom van belang kwalitatief goede filterkoffie te kopen.

Een snelfilter koffiezetapparaat bestaat uit ten minste twee delen, die worden gescheiden door een (meestal) papieren filter. In het bovenste deel wordt de filterkoffie gedaan en in het onderste deel wordt de koffie opgevangen en meestal warm gehouden op een warmhoudplaatje. Goede koffiefilters voor uw snelfilter koffiezetapparaat. De meeste snelfilter koffiemachines gebruiken papieren koffiefilters. U vindt diverse koffiefilters in ons assortiment. De koffiefilters zijn van topkwaliteit en verschillen in grootte van de poriën. Koffiefilters met zeer kleine poriën laten alleen de fijnste aromastoffen door en andere koffiefilters laten meer koffieoliën, de dragers van koffiearoma’s, door. Wij vinden het erg belangrijk duurzame producten aan te bieden, daarom bevorderen wij duurzame koffiefilters.

Vragen over de beste koffiemachine voor uw organisatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of bel naar 053 - 434 43 43. Wij helpen u graag!