Filters

Papieren handdoekjes

87 producten

Verschillende papieren handdoekjes

Een gewoon handdoek wordt al snel een broednest voor bacteriën en schimmels. Alternatieven zijn handdoekdispensers of (jet air) handendrogers. Uit onderzoek blijkt dat een handdoekdispenser de meest hygiënische manier is om de handen te drogen omdat een handendroger de bacterien van de gebruikers door de lucht verspreid. Een handdoekdispenser wordt gevuld met papieren handdoekjes of handdroogpapier die na gebruik meteen weggegooid worden. Papieren handdoekjes zijn het meest hygiënisch doordat ze maar één keer gebruikt worden. Een nadeel is echter dat men de dispenser steeds weer moet vullen met nieuw handdroogpapier. Bovendien wordt er veel afval geproduceerd en zijn papieren handdoekjes niet de meest milieuvriendelijke keuze. 

Voor de vele verschillende handdoekdispensers zijn ook verschillende soorten handdroogpapier nodig. Vaak verschilt de manier van vouwen, formaat, capaciteit en natuurlijk in kwaliteit. Hieronder leggen wij uit wat de verschillen tussen de papieren handdoekjes zijn. 

Z-gevouwen papieren handdoekjes
Bij een Z-vouw is het handdroogpapier zizag gevouwen waardoor er maar 1 handdoekje per keer uit komt. Een ZZ vouw is het smalst gevouwen.

C-gevouwen papieren handdoekjes
Bij de C-vouw zijn de handoekjes in elkaar gevouwen. Doordat bij deze maneir van vouwen de handdoekjes los op elkaar gestapeld worden kan men wel meerdere handdoekjes tegelijk pakken. Hierdoor hebben mensen vaak de neiging meer handdroogpapier dan ze nodig hebben te pakken waardoor de verspilling groter is.

Interfold papieren handdoekjes
Bij multifold- of interfold gevouwen handdroogpapier zitten de doekjes aan elkaar vast en komen ze ongevouwen uit de dispenser. Bovendien worden langere doekjes gebruikt waardoor men minder handdoekjes nodig heeft om de handen te drogen. Vaak is één interfold gevouwen papieren handdoekje voldoende om uw handen volledig te drogen.

Hoe kiest u het juiste handdroog papier?

Ten eerste is het belangrijk dat u weet hoeveel mensen er dagelijks gebruik maken van de handdoekjes. Papieren handdoekjes moeten immers op tijd bijgevuld worden. Bij regelmatig gebruik is een grotere handdoekdispenser aan te raden zodat er meer handdoekjes inpassen en de kans dus kleiner is dat er geen handdroogpapier meer is. Bovendien kunt u dan beter kiezen voor doekjes die op zon manier gevouwen zijn dat men maar één doekje tegelijk kan pakken. Daarnaast is het ook altijd nog een afweging of u kiest voor duurdere doekjes van een betere kwaliteit die een groter absorberend vermogen hebben. U kunt ook nog kiezen voor dubbellaagse papieren handdoekjes. Uiteindelijk kan u dat zelfs gunstiger zijn doordat men minder handdoekjes nodig heeft om de handen te drogen.
Vindt u hygiëne het aller belangrijkste? Kies dan voor een automatische handdoekdispenser die zonder het apparaat aan te raken handdoekjes uitgeeft. 
 
De papieren handdoeken in het assortiment van Carel Lurvink zijn van de toongevende merken CaluCare, Kimberly ClarkSatino Black, Tork, Wepa en Diversey
 
Papieren handdoekrollen en poetsrollen kunnen ook een goede oplossing bieden. Hierbij zijn de papierenhanddoekjes opgerold. Bij sommige handdoekrollen is de grootte van de handdoekjes al aangegeven, bij andere poetsrollen kunnen de gebruikers zelf kiezen hoeveel papier ze af willen scheuren. Het voordeel van deze rollen is dat er relatief veel papier op één rol zit en het bovendien makkelijker bij te vullen is. Er is ook aangetoond dat opgerolde papieren handdoeken minder afval creëren; waarschijnlijk doordat men niet te veel pakt. Uiteraard zijn er ook verschillen in kwaliteit tussen handdoekrollen. Let wel op dat u geen textielen handdoekrollen aanschaft als u hygiene belangrijk vindt. Dat is namelijk een van de minst hygienische opties doordat ze minder snel absorberen en dus langer nat blijven. Bacterien voelen zich erg prettig in een vochtige en warme omgeving en kunnen zich dus snel vermeerderen in de warme, vochtige textielen handdoekrollen. Daarom is het essentieel dat deze regelmatig vervangen worden.

Papieren handdoekjes bestellen?

Meer informatie of hulp bij het kiezen van de juiste papieren doekjes voor uw situatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.