Filters

Placemats

5 producten

Placemats

Een placemat, ook wel onderlegger genoemd, is een matje dat u onder het bord en het bestek op de tafel kunt leggen. Zo voorkomt u eenvoudig dat uw tafel of tafelkleed vies wordt door gemorst eten of drinken. Kies een placemat in een kleur die past bij uw horecazaak, een neutrale kleur of juist eentje met een mooie print, zoals de Delftsblauwe placemats van Tork of het Bruiloftsmaal. Tegenwoordig kunt u zelfs uw menukaart op de placemats laten printen of een leuke kleurplaat voor de kinderen.

In huis worden vooral placemats gebruikt die gewassen of schoongemaakt kunnen worden, zoals een placemat van kunststof. In veel restaurants worden placemats van papier gebruikt. Het voordeel van een papieren placemat is dat u ze na gebruik eenvoudig weg kunt gooien en een nieuwe op tafel kunt leggen. Daarentegen heeft een placemat van kunststof of textiel als voordeel dat ze de tafel beter beschermen tegen beschadigingen. Ook lekt een kunststof placemat niet door als er bijvoorbeeld een glas wijn omvalt.

Placemats bestellen bij Carel Lurvink

Alle placemats in ons assortiment zijn van Tork en hebben het FSC-keurmerk. Zo weet u zeker dat u altijd een duurzame keuze maakt. De meeste placemats zijn 30 x 42 cm groot en in elke verpakking zitten zo’n 500 papieren placemats.