Filters

Desinfectiematten

3 producten

Desinfectiematten

Desinfectiematten zijn essentieel in bedrijven, boerderijen, fabrieken en andere ruimten waar hygiëne een belangrijke rol speelt.
Denk bijvoorbeeld aan de landbouw, voedingsmiddelenindustrie en de zorg. Uit onderzoek is gebleken dat er door de gemiddelde schoenzool ongeveer 66 miljoen micro-organismen mee worden gedragen.  Deze organismen wil men natuurlijk niet ruimtes indragen waar hygiëne essentieel is. Dat kan namelijk leiden tot besmettingen van voedingsmiddelen, dieren of mensen.  Om gevaren en risico’s van besmettingen zo klein mogelijk te houden is het verstandig desinfectie of ontsmettingsmatten voor hygiënische ruimtes te plaatsen zodat bacteriën en micro-organismen niet van de ene plek naar de andere plek verplaatst worden.

Bij desinfectiematten staat hygiëne voorop en bieden dus de perfecte hygiëneoplossing in deze ruimtes. De mat houdt namelijk schadelijke bacteriën en andere micro-organismen uit hygiënische zones. Carel Lurvink biedt producten van hoge kwaliteit voor professioneel gebruik. Zo zijn ook de desinfectiematten uit ons assortiment uitgebreid getest zodat ze aan alle strenge hygiëne-eisen voldoen.

Hoe werkt een desinfectiemat?

De meeste desinfectiematten zijn gevuld met ontsmettingsmiddel. Dit ontsmettingsmiddel wordt doormiddel van een slang de mat ingespoeld.
Zodra er iemand overheen loopt worden de schoenen omgeven door ontsmettingsmiddel en ontsmet. Een vulpompje kan aangesloten worden op de slang zodat de mat automatisch bijgevuld wordt en niet zijn desinfecterende werking verliest. 

Tips voor het gebruik en onderhoud van desinfectiematten en ontsmettingsmatten

  1. Bij de aanschaf moet u erop letten wat voor type ontsmettingsmat het is. Op sommige plaatsen rijden namelijk ook voertuigen over de matten of moeten dieren tussen de hygiënische zones verplaats worden. Ook dieren en voertuigen dragen erg veel organismen met zich mee. Let er dus op of het type desinfectiemat geschikt is voor rijdende voertuigen, dieren of alleen mensen. 
  2. Uiteraard moet er ook voor een grotere desinfectiemat gekozen worden als er voertuigen overheen rijden doordat het gehele wieloppervlak ontsmet moet worden. In het algemeen kunt u sowieso beter kiezen voor een te grote als een te kleine ontsmettingsmat en het is ook verstandig de mat zo neer te leggen dat hij moeilijk te vermijden is zodat men niet kan vergeten eroverheen te lopen of te rijden. 
  3. Het is belangrijk het oppervlak van een desinfectiemat regelmatig te reinigen. Dit doet u door de slang in een emmer met schoon water te hangen en de pomp aan te zetten voor ten minste 10 minuten waardoor er water op de mat komt wat het vuil uit de mat trekt. Vervolgens moet het vuile water verwijderd worden met een vloertrekker en de slang weer in desinfectiemiddel gehouden worden zodat de mat weer gevuld wordt met ontsmettingsmiddel en weer gebruikt kan worden. Ook is het verstandig de omgeving rondom de mat schoon te houden zodat er minder vuil op de mat terecht komt. 
  4. Gebruikt een professioneel desinfectiemiddel
  5. Plaats een desinfectiemat nooit buiten. Ten eerste kan het ontsmettingsmiddel verdampen waardoor de mat uitdroogt (waardoor de mat sneller kapot gaat) en de concentratie van het desinfectiemiddel verhoogt wordt. Als er regen op de mat komt wordt het desinfectiemiddel juist verdund, wordt de werking van de ontsmettingsmat aanzienlijk verminderd en gaat de mat sneller kapot doordat hij sneller scheurt.

Desinfectiematten en ontsmettingsmatten online bestellen?

Toch meer informatie nodig? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43. Wij helpen u graag verder!