Filters

Disposable overalls

11 producten

Best verkocht
CaluGuard Basic overall met capuchon wit maat L
CaluGuard Basic overall met capuchon wit maat L
CaluGuard Basic overall met capuchon wit maat L
Wit
Blauw
Rood
Groen
L
XL
2XL
3XL
5XL
Best verkocht
CaluGuard Classic Cool overall met capuchon wit maat L
CaluGuard Classic Cool overall met capuchon wit maat L
CaluGuard Classic Cool overall met capuchon wit maat L
CaluGuard Classic Cool overall met capuchon wit maat L
CaluGuard Classic Cool overall met capuchon wit maat L
CaluGuard Classic Cool overall met capuchon wit maat L
L
XL
2XL

Disposable overalls

Een disposable overall, ook wel een wegwerp overall genoemd, is een van de meest toegepaste beschermende kleding binnen een werkomgeving. Een wegwerp overall verkleint de kans op kruisbesmetting van bacteriën richting producten en personen. Bovendien zorgt een wegwerp overall ervoor dat een medewerker beschermd is tegen vuil, schadelijke stoffen en chemicaliën. Een wegwerp overall bedekt hierbij het complete lichaam en is tevens voorzien van een capuchon, waarmee zelfs het hoofd bedekt kan worden. Een groot voordeel van een wegwerp overall bestaat uit het feit dat deze snel en eenvoudig boven de (werk)kleding aangetrokken kan worden. Als groothandel in beschermende disposables beschikken wij over een ruim assortiment aan wegwerp overalls. Wij leveren onder anderen overalls van toonaangevende merken zoals 3MPortwest en ons eigen Premium A+ merk CaluGuard (Meer weten over ons eigen Premium A+ merk? Kijk hier!). Onze wegwerp overalls voldoen aan gestelde veiligheidsnormen en beschikken over een hoge kwaliteit, hoog draagcomfort en gedetailleerde afwerking. Kortom, bij ons kunt u een overall vinden die een passende bescherming biedt en dus aansluit op de werkzaamheden binnen uw branche.

Veiligheidsklassen & beschermingstypen

Door verschillende veiligheidsklassen, beschermingstypen en uitvoeringen kan het aanschaffen van een disposable overall een moeilijke opgave zijn. Het selecteren van een geschikte overall is afhankelijk van de werkzaamheden die u uitvoert en de aanwezigheid van gevaarlijke stoffen binnen uw werkomgeving. Zo zijn er disposable overalls voor asbestverwijdering, schilder-, spuit- en productiewerkzaamheden. Afhankelijk van het verwerkte stofmateriaal, kunnen wegwerp overalls onderverdeeld worden in beschermende kleding voor gevaarlijke toepassingen en ongevaarlijke toepassingen. De overalls voor ongevaarlijke toepassingen vallen binnen CE-categorie 1 en overalls voor gevaarlijke toepassingen vallen onder de CE-categorie 3. Binnen de categorie CE-3 gevaarlijke toepassingen kunnen overalls getest en gecertificeerd worden voor verschillende type-beschermingsstandaarden. Zo bieden disposable overalls van type 3 en 4 bescherming tegen vloeistof- en spuitstralen. Een wegwerp overall die voldoet aan beschermingstype 5 biedt bescherming tegen gevaarlijke deeltjes en type 6 biedt bescherming tegen vloeistofspetters. Naast de genoemde beschermingstypes, zijn er ook een aantal aanvullende normen. Hierbij kunnen bepaalde overalls aanvullende bescherming bieden tegen micro-organismen, nucleaire deeltjes en kunnen ze antistatisch behandeld zijn.

Beschermingseigenschappen wegwerp overall

De wegwerp overalls uit ons assortiment zijn te verkrijgen in diverse stofmaterialen, die gekenmerkt worden door diverse eigenschappen. De keuze voor een bepaalde soort stofmateriaal gaat hand in hand met de veiligheidsklasse en beschermingstype van de overall. Een wegwerp overall uit CE-categorie 1 is over het algemeen gemaakt uit non woven Polypropeen. Deze non woven disposable overalls bieden een lichte bescherming tegen ongevaarlijke stoffen of vloeistoffen en bieden voornamelijk bescherming vanuit hygiënisch oogpunt. Daarnaast zijn er ook overalls die vervaardigd zijn van non woven Spingebonden-meltblow-polypropyleen (SMS). Dit SMS materiaal heeft een beschermende en fysische eigenschap doordat het SMS materiaal uit verschillende lagen bestaat. Een voordeel van een overall van SMS materiaal bestaat uit de ademende werking. Daarnaast biedt dit materiaal een goede bescherming tegen stof en een beperkte bescherming tegen vloeistofspatten. Microporeus gelamineerd materiaal is een andere veelvoorkomende stof die verwerkt is in disposable overalls. Dit type stofmateriaal biedt een hoog beschermingsniveau tegen vloeistofspatten, waarbij de combinatie met microporiën ervoor zorgt dat het materiaal enigszins ademend is. Bij Carel Lurvink bent u aan het goede adres voor overalls bestaande uit diverse materialen, die tevens conform normeringen een hoge bescherming bieden in diverse situaties. Daarnaast kunt u bij ons naar eigen wens en aansluitend op uw werkomgeving en werkklimaat een sterk, middel of minimaal ademende overall vinden.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.