Filters

Handvegers

21 producten

Handvegers

Een handveger kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Carel Lurvink biedt handvegers gemaakt van hout, kunststof, polypropyleen of PVC. Ook de haren van de borstel verschillen per handveger. Zo vindt u in ons assortiment een handstoffer van gelakt houd met chinees varkenshaar, een Vikan sneeuwborstel met ijsschraper van polypropyleen, kokosstoffers en diverse andere handvegers.
 
De eigenschappen handvegers met verschillende typen borstels:

  • Varkenshaar: Een handveger van varkenshaar is zacht, flexibel en laat geen krassen achter op de vloer. 
  • Kokosstoffers: hebben een borstel gemaakt van de buitenbast van een kokosnoot. Kokosvezel is relatief goedkoop, taai en stug waardoor deze handvegers veel in de bouw gebruikt worden. U moet echter er op letten dat een kokosstoffer welliswaar bestand is tegen vocht maar niet tegen zuren.
  • Paardenhaarmengsel: paardenhaar is zacht, flexibel, slijtvast en antistatisch. Daarnaast is het bestand tegen zuren en basen. Als een handveger van paardenhaar nat wordt kunt u hem gemakkelijk even uitschudden. Dan is de borstel binnen no-time weer droog.
  • Kunststof haren: Standaard straatbezems hebben vaak haren van kunststof. De haren gaan niet aan elkaar kleven als het vochtig is. Daarnaast is een kunststof veger erg licht.

Wat kunt u met een handveger?

De meeste handvegers zijn geschikt voor het verwijderen van droog vuil in binnen- en buitenruimtes.
Een harde handborstel is bijvoorbeeld ideaal als interieursborstel. Met een harde handveger kan men bijvoorbeeld vuil van een tapijt verwijderen. Zachte handstoffers zijn daarentegen beter voor het opvegen van fijnere stoffen zoals bijvoorbeeld meel, bloem, poeder of zaagsel. Kokosstoffers worden veel in de bouw gebruikt als ‘wegwerpstoffer’ of voor het afborstelen van metselwerk. Varkenshaar handvegers laten geen krassen achter en zijn dus bedoeld voor de meer kwetsbare ondergronden.
 
Carel Lurvink biedt uiteraard ook handvegers die geschikt zijn voor de voedingsmiddelenindustrie. Doordat bacteriën en micro-organismen zich snel in de haren kunnen verzamelen is het belangrijk dat de handvegers voldoen aan de strenge eisen van de voedselindustrie en regelmatig schoongemaakt worden.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren