Filters

Schrob- en boen machines

43 producten

Krachtige en efficiënte reinigingsoplossingen voor professionals. Voor de beste schrob- en boen machines van merken zoals Taski en Numatic bent u bij Carel Lurvink aan het juiste adres. Ons brede assortiment aan professionele machines zorgt voor een grondige en efficiënte reiniging. Ontdek ons aanbod en vind de perfecte machine voor uw schoonmaakbehoeften.

 


Schrobmachine

Wat is een schrobmachine en hoe werkt deze?

Schrobmachines zijn er om zonder krachtinspanning gemakkelijk en snel vloeren goed te strippen, boenen, schrobben, verdichten, opblokken, of polijsten. Bij een schrobmachine wordt het schone water in de machine naar de ronddraaiende borstel geleid en zodoende wordt de vloer geschrobd.

Werken met een schrobmachine is beter ergonomisch verantwoord. U hoeft met deze machine namelijk niet door uw knieën te zakken of te bukken. De bestuurder van het apparaat hoeft geen krachtinspanning te leveren; de reiniging verloopt door de machine zelf al in een soepele beweging. Daarmee bespaart het niet alleen veel tijd, maar is het resultaat vaak ook een stuk strakker, mooier en egaler dan schoonmaakwerkzaamheden die met de hand zijn uitgevoerd. De reiniging is grondiger en effectiever.

Welke soorten schrobmachines bestaan er?

Bij Carel Lurvink bieden wij verschillende schrobmachines: van zogenoemde eenschijfsmachines tot ultra high speed machines. Een eenschijfsmachine, ook wel een ‘disk’ machine genoemd, is het meest bekend en wordt vaak voor vloerreiniging toegepast. In het speciaal is een eenschijfsmachine geschikt voor houten vloeren; een eenschijfsmachine functioneert dan als het ware als schuurpapier. Met de machine wordt namelijk de bovenste laag verwijderd en de gladde, schone onderlaag ontbloot. De machines zijn naast houtbewerking ideaal voor andere zware applicaties, zoals het kristalliseren van marmer of het strippen van diverse andere vloeren.

Een eenschijfsmachine staat met de borstel op de ondergrond. Door middel van een elektromotor laat zo’n machine de borstel ronddraaien en in combinatie met water (en een reinigingsmiddel) kan het de vervuiling van de ondergrond losschrobben. Met een eenschijfsmachine wordt er bovendien gezorgd voor het minder spatten van een schoonmaakoplossing en het leveren van een egale vloer. Eenschijf schrobmachines bewegen voorwaarts, achterwaarts en zijwaarts. Het gebruik van de machine wordt aangeraden bij het reinigen en onderhouden van harde vloeren met grotere oppervlakken, door de sterke motor van het apparaat. Een ander verschil tussen schrob- en boenmachines is of het is aangedreven door een accu of middel van een snoer. Als u mobiel willt blijven tijdens het opereren, dan zal de accugedreven machines de juiste keuze zijn.

Er bestaat verschil in de bewegingen van de borstel van een schrobmachine: de typische roterende ronde borstel is veelvoorkomend (zo ook bij eenschijfsmachines), maar schrobmachines kunnen ook gebaseerd zijn op excentrische bewegingen van een vierkanten borstel. Daarbij kunnen de borstelsystemen ook verschillen. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van het traditionele disksysteem. Hierbij kan de diameter verschillen, afhankelijk van het type schrobmachine. Het cilindrische borstelsysteem maakt gebruik van één of meerdere altijd achter elkaar gemonteerde borstelwalzen.

De ultra high speed schrobmachines hebben optimale vloerdruk, wat maakt dat het gebruikt kan worden op oneffen en onregelmatige oppervlakken. Daarbij zorgen hoogwaardige materialen van zo’n robuuste, schokabsorberende machine voor een lange levensduur en lage onderhoudskosten. Dit type schrobmachine bevat de combinatie van een zuigaggregaat en een zuigkraag, wat stof voorkomt. De centrale toediening van chemie in dit apparaat zorgt tevens ervoor dat de gehele oppervlakte van de pad wordt gebruikt.

Wat doet een boenmachine?

De werkwijze en functie van een schrobmachine is nu duidelijk, maar hoe werkt een boenmachine dan en wat is het verschil? Zowel schrobmachines als boenmachines maken in de basis roterende of excentrische bewegingen. Echter, een schrobmachine doet dit in combinatie met water en een reinigingsmiddel, waar een boenmachine alleen gebruik maakt van de bewegingen van de borstel. Er wordt dus geen water of schoonmaakmiddel toegevoegd tijdens de schoonmaak.

Wat is het verschil tussen een schrobmachine en de schrobzuigmachine?

Waar schrob- en boenmachines er zijn om in een mum van tijd gemakkelijk en snel vloeren goed te strippen, verdichten, opblokken, boenen, schrobben of polijsten (met of zonder vocht dus), kunnen schrobzuigmachines in één arbeidsgang zowel schrobben en drogen. Dit zorgt ervoor dat de ruimte direct weer te belopen is. Een schrobzuigmachine gebruikt dus zowel water en reinigingsmiddelen, maar heeft ook een drogende functie. Dit komt omdat een schrobzuigmachine twee afzonderlijke watertanks bevat: de een voor het schone water en de andere voor het opzuigen van het vuile water. Daarom moeten deze ook te allen tijde gescheiden van elkaar blijven.

Zodra de schrobzuigmachine naar voren beweegt, rijdt de bestuurder met de machine over de natte vloer. Aan de achterzijde van de machine is een zuigmond aanwezig die het vervuilde water opzuigt en daarmee de vloer relatief goed droog zal zuigen. Hierbij worden oppervlakten dus vochtig gemaakt en erna gedroogd. Het is een wat grotere investering, maar het is erg geschikt voor professionele schoonmaak.

Welke onderdelen heeft een schrobmachine?

Een schrobmachine bestaat in de basis dus uit een borstelsysteem, vacuümmotor, watertank, accu of lader, besturing(handvat) en uit wielen. De meeste apparaten bieden van zichzelf handige accessoires, zoals een al dan niet geïntegreerde padhouder en stofring. Bij Carel Lurvink bieden we ook schrobmachine onderdelen. Dit kan reinigingsmiddelen, sprays of nieuwe schrobborstels betreffen, maar ook vacuümmotoren, tanks, spray-apparaten, batterijen, leidingen of laders zijn belangrijke onderdelen die wij bieden. Tevens bieden we aanvullende producten, zoals schuurpads, borsteldekken, aftrekkers en filters. Het zijn allemaal onderdelen die ervoor zorgen dat de machine goed functioneert en die een goede, effectieve schoonmaak/schrobbing garanderen. Bij elke machine geldt dat een goede onderhoud ervan uiterst belangrijk is. Dat betekent tijdig onderdelen controleren en vervangen.

Wij bieden bij Carel Lurvink diverse soorten wrijfborstels, zijborstels, ringborstels, schrobborstels en shamponeerborstels. Ook bieden wij in ons assortiment verschillende vacuümmotoren, padhouders en zuigslangen. Alle schrobmachine onderdelen zijn van kwalitatief hoogwaardige merken, zoals Taski, Numatic en Kärcher. De onderdelen kunnen eenvoudig gemonteerd worden en zijn van hoge kwaliteit.

Zijn schrobmachines veilig om te gebruiken in de voedingsindustrie?

Schrobmachines zijn veilig om te gebruiken in de voedingsindustrie, mits ze op de juiste manier worden gebruikt en onderhouden. Het is belangrijk om te kiezen voor schrobmachines die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in de voedingsindustrie en voldoen aan de geldende normen en regelgeving. Daarnaast is het belangrijk om de machine regelmatig schoon te maken en te onderhouden om ervoor te zorgen dat deze optimaal en hygiënisch blijft werken.

Zijn er speciale reinigingsmiddelen die moeten worden gebruikt bij professionele reinigingsmachines?

Voor het gebruik bij professionele reinigingsmiddelen zijn er speciale reinigingsmiddelen verkrijgbaar. Het is belangrijk om te kiezen voor reinigingsmiddelen die geschikt zijn voor schrob- en reinigingsmachines, dat ze zijn goedgekeurd voor gebruik in de voedingsindustrie en veilig zijn voor mens en milieu. Daarnaast is het belangrijk om de instructies van de fabrikant op te volgen bij het gebruik van reinigingsmiddelen in de machine.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van professionele reinigingsmachines in de voedingsindustrie?

Het gebruik van professionele reinigingsmachines biedt meerdere voordelen voor de voedingsindustrie. Ten eerste is het gebruik van een schrobmachine efficiënter dan handmatig reinigen, zodat u tijd en kosten bespaart. Daarnaast zorgt het gebruik van schrobmachines voor een grondigere reiniging, waardoor bacteriën en andere verontreinigingen effectiever worden verwijderd. Tot slot kan het gebruik van schrobmachines bijdragen aan een betere werkomgeving voor medewerkers, door het verminderen van fysieke belasting en het voorkomen van uitglijden en vallen.

Aandachtspunten bij het aanschaffen van schrobmachines en onderdelen

Om een goede keuze te maken voor een schrobmachine, is het belangrijk om rekening te houden met de capaciteit en het type vloer dat u wil reinigen. De maximale tijdsduur waarbinnen de schoonmaakklus klaar moet zijn en de grootte van het oppervlak bepalen welke schrobmachine u moet aanschaffen. Hoe groter het vloeroppervlak immers is, hoe hoger de capaciteit van de schrobmachine zal moeten zijn. Daarbij is het type vloer ook een belangrijke factor die de geschiktheid van een schrobmachine bepaalt. Niet alle accessoires en opzetstukken kunnen op ieder type ondergrond kunnen worden gebruikt. Onze productspecialisten adviseren u hier graag over.

Schrob- of boenmachine bestellen?

Ontdek bij Carel Lurvink welke schrobmachine geschikt is voor de reiniging van uw omgeving en laat de machine lang meegaan door tijdig nieuwe onderdelen aan te schaffen uit ons brede assortiment.