Filters

Werkhandschoenen

177 producten


Best verkocht
CaluGuard Easyflex maat 7 (XS) werkhandschoenen
CaluGuard Easyflex maat 7 (XS) werkhandschoenen
CaluGuard Easyflex maat 7 (XS) werkhandschoenen
CaluGuard Easyflex maat 7 (XS) werkhandschoenen
7
8
9
10
11
Best verkocht
CaluGuard CoolDry maat 8 (S) werkhandschoenen
CaluGuard CoolDry maat 8 (S) werkhandschoenen
CaluGuard CoolDry maat 8 (S) werkhandschoenen
CaluGuard CoolDry maat 8 (S) werkhandschoenen
8
9
10
11
100% naadloos
CaluGuard Optic maat 9 (M) werkhandschoenen
CaluGuard Optic maat 9 (M) werkhandschoenen
CaluGuard Optic maat 9 (M) werkhandschoenen
CaluGuard Optic maat 9 (M) werkhandschoenen
9
10
11
Best verkocht
CaluGuard Touch maat 9 (M) werkhandschoenen
CaluGuard Touch maat 9 (M) werkhandschoenen
CaluGuard Touch maat 9 (M) werkhandschoenen
CaluGuard Touch maat 9 (M) werkhandschoenen
9
10
11

Welke soorten werkhandschoenen bestaan er?

Het dragen van handschoenen tijdens uw werkzaamheden kent verschillende redenen en voordelen. Wanneer u werkhandschoenen draagt, heeft u bijvoorbeeld betere grip, blijven uw handen schoon en worden deze beschermd tegen beschadigingen. Zo wordt het contact met scherpe, hete, ruwe voorwerpen en gevaarlijke vloeistoffen mogelijk zonder uzelf te verwonden. Goede handschoenen zorgen dus voor meer comfort en veiligheid tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. Echter, er bestaan vele soorten werkzaamheden en die vragen allemaal om een specifieke bescherming. Daarom bestaan er ook verschillende soorten werkhandschoenen. Zo zijn er werkhandschoenen die gebruikt worden voor algemene toepassingen, maar zijn er ook veel speciale uitvoeringen beschikbaar die op gebruik bij specifieke of gevaarlijke werkzaamheden gericht zijn.

Bij het kiezen van de meest geschikte werkhandschoen is het belangrijk om te kijken welke variant het beste past bij de risico’s van de uit te voeren werkzaamheden. Bij Carel Lurvink zijn veel verschillende types werkhandschoenen verkrijgbaar. Zo zorgen we dat er altijd een variant is die aansluit bij de risico’s van uw werk. Er bestaan bijvoorbeeld dunne werkhandschoenen en gevoerde werkhandschoenen.

Wat is de juiste soort werkhandschoen voor uw werkzaamheden?

Onze optic dunne handschoenen hebben een hoog ademend vermogen en zijn uiterst geschikt voor werkzaamheden waarbij vuil snel moet worden opgemerkt. Daarnaast bieden we flexible werkhandschoenen met hetzelfde hoog ademend vermogen en dezelfde dunne eigenschap. Deze werkhandschoenen hebben een perfecte pasvorm die flexibel meegaat in uw bewegingen. Daardoor is er sprake van een hoog draagcomfort. Daarbij hebben deze handschoenen optimale vingergevoeligheid, waardoor ze ideaal zijn bij fijne werkzaamheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het werken met kleine schroefjes of andere onderdelen.

Als u zich afvraagt wanneer een werkhandschoen geschikt is voor koude omstandigheden, dan is het antwoord simpel: een geschikte handschoen beschermt dan tegen gevaren en tegen de lage temperaturen. Onze thermo (winter)werkhandschoenen zijn bij uitstek geschikt hiervoor. Ze zijn namelijk volledig naadloos van fluorescerend materiaal, hebben een blauwe latex coating en zijn gevoerd met een terry fleece voering. Zo blijven de handen goed op temperatuur en kan het werk comfortabel en veilig worden uitgevoerd.

Naast koude omstandigheden hebben we in Nederland ook vaak te maken met natte omstandigheden tijdens het werk. Welke handschoenen zijn daar geschikt voor en welke werkhandschoenen moet u dan gebruiken bij gevaarlijke stoffen? Onze waterdichte werkhandschoenen zijn ideaal voor buitenwerkzaamheden en werk met chemicaliën. Ze bieden namelijk bescherming tegen een hele reeks chemicaliën, in het bijzonder oplosmiddelen, olie, vet en de brandhaartjes van eikenprocessierupsen. Daarom wordt deze variant ook ingezet bij het verwijderen van deze rupsen. Daarbij hebben de handschoenen een lang manchet, waardoor de polsen ook goed worden beschermd. Tevens is er sprake van een hoog draagcomfort, dankzij de goede vingergevoeligheid.

Welke werkhandschoenen zijn snijbestendig?

Wanneer de risico’s op snijwonden groter zijn, bijvoorbeeld bij werkzaamheden met glas en metaal, kunt u kiezen voor onze ultra protect snijbestendige werkhandschoen. Dit is een werkhandschoen met een snijbestendige voering. Hij voldoet daarbij aan de hoogste Europese classificaties. Dat betekent dat het de hoogst mogelijke score behaalt op schuurweerstand, snijweerstand en scheurweerstand. De handschoen beschermt dus optimaal tegen steek- en snijwonden. Bovendien behoudt de werkhandschoen zijn flexibiliteit en hoge vingergevoeligheid tijdens werkzaamheden. U kunt samengevat dus precisiewerk uitvoeren zonder enige vorm van snijgevaar.

Welke werkhandschoenen zijn geschikt voor welke werkomgeving?

Binnen de industrie kennen we veel werkzaamheden in het magazijn. Daarom bieden wij ook specifieke werkhandschoenen voor het magazijn. Het zijn volledig naadloze handschoenen van nylon met een microschuim coating op de palm. Dit zorgt voor perfecte grip, ook op natte, vette of olieachtige onderdelen. De ademende coating houdt daarbij de handen koel en droog. De handschoenen zijn dus multifunctioneel en dat is in een magazijn erg handig. Wederom is er sprake van een hoog draagcomfort, mede door de secure pasvorm en vingergevoeligheid.

Schilder werkhandschoen vragen op hun beurt eigenschappen die de werkzaamheden van een schilder optimaliseren, zoals een uitstekende pasvorm en hoge vingergevoeligheid. De CaluGuard Easyflex werkhandschoenen zijn hiervoor erg geschikt. De naadloze handschoenen zijn perfect voor fijne werkzaamheden, zoals schilderwerk.

Tegenover fijne werkzaamheden staan ruwe werkzaamheden, zoals het werk van stratenmakers. De persoonlijke beschermingsmiddelen vragen daarom om andere bescherming en specifieke eigenschappen. Onze stratenmaker werkhandschoenen hebben een katoenen voering en bieden een zeer goede grip door de extra geruwde groene latex coating op de palm. Eén van de belangrijkste eigenschappen die deze werkhandschoenen geschikt maakt voor stratenmakers, is de hoge scheurweerstand. De handschoenen bieden bescherming tegen middelzware risico’s.

Voor verschillende werkomgevingen bestaan dus verschillende handschoenen. Het komt ook voor dat bepaalde werkhandschoenen geschikt zijn voor meerdere werksituaties. Bekijk daarom goed de productomschrijving van de werkhandschoenen en vraag bij twijfel om meer informatie van onze productspecialisten. Zij helpen u graag aan de perfecte werkhandschoenen voor uw werkomgeving en werkzaamheden.