Filters

Gevelreinigers

8 producten


Gevelreiniging

Er zijn verschillende methodes om aanslag of vervuiling van gevels te verwijderen. Schoonmaakartikelen van goede kwaliteit maken het reinigingsproces een stuk gemakkelijker. Het is aan te raden de gevel met impregneermiddel te impregneren na het reinigen.Gevelimpregneer voorkomt dat water wordt opgenomen of doorgelaten door de muur zodat er geen schade (zoals vochtplekken) ontstaat en er geen schimmels, algen en mossen groeien. Bovendien verbetert een goed impregneermiddel ook de isolatie. Als er niet op tijd actie ondernomen wordt kan dit resulteren in grote schade en kun je voor hoge kosten komen te staan.

Reinigingsmethodes:

Hogedrukreiniging

De meest gebruikte methode om gevels te reinigen is met water en een hogedrukspuit. Het resultaat is afhankelijk van de kleur van de stenen. Bovendien moet er van te voren goed geïnformeerd worden naar de type stenen en de kwaliteit van het voegwerk. Natuursteen en kalksteen zijn bijvoorbeeld kwetsbaarder dan baksteen waardoor het verstandiger is een andere reinigingsmethode (bijvoorbeeld fluorwaterstofzuur) te gebruiken. Bovendien is het bij deze methode belangrijk een goed impregneermiddel te gebruiken.

Zure gevelreinigers

Veel gevelreinigingsmiddel zijn op basis van fluorwaterstofzuur. Fluorwaterstofzuur verwijdert zeer efficiënt de atmosferische aanslag, zwarte korst (patinalaag) en andere vervuilingen. Zure gevenreinigers zijn geschikt voor het reinigen van zwaar vervuilde ondergronden, niet-kalkhoudende steensoorten zoals baksteen, klinkers en beton maar kan niet worden gebruikt voor het reinigen van mangasteen doordat mangasteen een hoog ijzergehalte heeft.

Alkalische gevelreinigers

In plaats van fluorwaterstofzuur kan er ook een alkalische reiniger gebruikt worden. Alkalisch betekent dat de vloeistof een pH waarde heeft tussen 7.1 en 14.0. Alkalische reinigers zijn altijd ontvettend en verwijderen dus niet roest of kalk. Bekende voorbeelden van alkalische reinigers zijn zeep, soda of ammonia. Voor het reinigen van gevels heeft u een sterke alkalische reiniger nodig. Dit houdt in dat de pH waarde zo hoog mogelijk moet zijn.

Gevels Impregneren met BOCO

Wij bieden hoogwaardig impregneermiddel van BOCO . BOCO garandeert werking voor minimaal 10 jaar. U heeft keuze uit twee soorten impregneermiddel:
• Gevelimpregneer op waterbasis (Boco Wacosil); is beter voor het milieu wordt gebruikt bij nieuw metselwerk, na voegen en bij huizen met aluminium of kunststof kozijnen.
• Gevelimpregneer op oplosmiddelbasis (Boco Olisil ); wordt gebruikt bij huizen die al eerder geïmpregneerd zijn met impregneermiddel op basis van oplosmiddel.
Om het impregneermiddel goed aan te brengen raden wij aan om ook te investeren in een goede impregneerspuit, een staalborstel en een afdekfolie. Dit bieden wij ook allemaal aan in ons assortiment.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.