Filters

Otoplastieken

3 producten

Op zoek naar op maat gemaakte gehoorbescherming? Carel Lurvink biedt hoogwaardige otoplastieken die perfect aansluiten op jouw oren. Deze op maat gemaakte gehoorbeschermers bieden optimale bescherming en comfort, ideaal voor zowel professioneel als persoonlijk gebruik. Vertrouw op onze expertise en ervaar het verschil van perfect passende otoplastieken.


Bescherm je oren met otoplastieken

Bij langdurige blootstelling aan harde geluiden loopt u een groot risico op blijvende gehoorschade. Gehoorverlies is een van de meest voorkomende beroepsziektes, terwijl het eenvoudig te voorkomen is. Gehoorschade is namelijk op geen enkele manier te herstellen en leidt hierdoor regelmatig tot arbeidsongeschiktheid en vervelende gevolgen in het dagelijks leven. Dat maakt het dragen van goede gehoorbescherming in een omgeving met harde geluiden echt noodzakelijk. In veel organisaties wordt daarom gewerkt met otoplastieken; kwalitatief goede gehoorbescherming die op maat gemaakt wordt.

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken zijn oordoppen die op maat worden gemaakt voor iedere gebruiker. Ze bevatten één of meerdere filters die schadelijke geluiden neutraliseren. Het gebruiken van otoplastieken heeft een aantal doorslaggevende voordelen ten opzichte van universele oordoppen. Zo hebben otoplastieken een perfecte pasvorm, omdat deze voor iedereen op maat gemaakt worden. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort, maar ook voor een betere bescherming. Daarnaast kunt u zelf kiezen welke unieke filters er in de otoplastieken geplaatst moeten worden. Zo filtert u alleen de geluiden weg die u niet wilt horen. Bovendien gaan otoplastieken een stuk langer mee dan reguliere oordoppen, wat het ook nog eens een duurzame keuze maakt.

Welke gehoorbescherming geven otoplastieken?

Otoplastieken geven een uitstekende gehoorbescherming, omdat ze voor iedere gebruiker op maat gemaakt worden. Hierdoor is geen enkel paar hetzelfde en hebben otoplastieken een uitstekende demping. Met op maat gemaakte otoplastieken wordt de gehoorgang namelijk geheel afgesloten, terwijl gewone oordoppen een universele uitvoering hebben. Otoplastieken sluiten hierdoor een stuk beter aan op de gehoorgang en bieden dan ook een aanzienlijk betere bescherming. Het schadelijke lawaai wordt gegarandeerd geneutraliseerd, maar mensen kunnen toch makkelijk met elkaar blijven communiceren. Daarnaast is het draagcomfort hoger en gaan otoplastieken een aanzienlijk langere tijd mee.

Hoe lang gaan otoplastieken mee?

Otoplastieken hebben doorgaans een gemiddelde levensduur van ongeveer vier jaar. Met een paar simpele tips kunt u de gemiddelde levensduur van uw otoplastieken echter relatief eenvoudig verlengen. Door uw otoplastieken goed op te bergen na gebruik en regelmatig schoon te maken, zullen deze al een stuk langer meegaan. Ook door uw eigen oren schoon en oorsmeervrij te houden, blijven uw otoplastieken langer goed. Daarnaast hebben de groei en vervorming van uw oren invloed op de levensduur van uw otoplastieken. Onze oren bestaan uit kraakbeen, waardoor ze gedurende ons hele leven groeien en vervormen. Hierbij is het goed om te weten dat zachte otoplastieken doorgaans wat langer mee gaan dan harde otoplastieken. De zachtere otoplastieken vervormen namelijk wat makkelijker mee met de vorm van uw gehoorgang dan hardere otoplastieken.

Waar kan ik otoplastieken laten aanmeten?

Voor op maat gemaakt otoplastieken van hoge kwaliteit bent u bij Carel Lurvink aan het goede adres. We zijn gespecialiseerd in otoplastieken en meten deze vakkundig bij u aan. Hiervoor kunt u langskomen in ons servicecenter in Enschede, maar we kunnen ze ook aanmeten bij u op locatie wanneer meerdere collega’s gehoorbescherming nodig hebben. Onze specialist inspecteert de oren en maakt vervolgens een afdruk. Deze afdrukken worden daarna verwerkt tot professionele otoplastieken. Hierbij kunt u kiezen uit meerdere kleuren en verschillende soorten filters voor iedere situatie. Zo zijn er filters om uw gehoor te beschermen tegen harde geluiden van bijvoorbeeld machines, terwijl u wel gewoon kunt communiceren en waarschuwingssignalen hoort.

Meer informatie over onze otoplastieken?

Onze specialisten geven u graag meer informatie over ons assortiment gehoorbescherming en onze op maat gemaakte otoplastieken. Heeft u vragen over het aanmeten van otoplastieken of wilt u weten welk soort filter het meest geschikt is voor uw situatie? Neem gerust contact op met onze productspecialisten via [email protected] of bel naar 053 - 434 43 43. Daarnaast staan onze specialisten voor u klaar in ons servicecenter in Enschede. We helpen u graag om een passende oplossing te vinden.

 

In ons servicecenter in Enschede kunnen onze collega’s u meer vertellen over op maat gemaakte gehoorbescherming. Hoe gaat het aanmeten in zijn werk, wanneer is het aanmeten niet mogelijk en welk soort filter is het meest geschikt voor uw situatie? Op onze webshop vindt u een overzicht van de soorten otoplastieken die wij aanbieden. Meer weten? U kunt voor vragen altijd terecht bij een van onze specialisten via 053 - 434 43 43.