Stoomreinigers

5 producten

Hygiënische reiniging met de kracht van stoom! Wij bieden een passend scala aan stoomreinigers van gerenommeerde merken zoals Taski en Cleanfix. Onze stoomreinigers maken gebruik van de kracht van stoom om diepgaande en hygiënische reiniging te bieden zonder chemicaliën. Ideaal voor het reinigen van harde oppervlakken, textiel en moeilijk bereikbare plekken. Met onze stoomreinigers zorgt u voor een grondige schoonmaak met minder inspanning. Ontdek ons assortiment en vind de stoomreiniger die perfect aansluit bij uw reinigingsbehoeften.


Professionele stoomreinigers

Hoe werkt een stoomreiniger?

Een professionele stoomreiniger is ideaal voor het grondig en effectief reinigen van allerlei oppervlakken en vloeren. Een stoomreiniger hoeft enkel gevuld te worden met water. Wanneer het water het kookpunt bereikt en verdampt, ontstaat er droge stoom waarbij een minimale hoeveelheid vocht vrijkomt. Een stoomreiniger is dan ook bij uitstek geschikt voor het reinigen van vochtgevoelige apparatuur. Door de hoge temperaturen die een professionele stoomreiniger produceert, worden hechtingen tussen vuil en oppervlak eenvoudig afgebroken. Stoomreinigers zijn daarnaast de ideale schoonmaakhulp voor het verwijderen van vetvlekken, olievlekken of kalk. Bovendien worden tot wel 99% van de aanwezige bacteriën, schimmels, virussen en andere ongewenste micro-organismen gedood door de hoge temperaturen van de condens en de waterdeeltjes. Met een professionele stoomreiniger is desinfectiemiddel dus helemaal niet meer nodig waardoor een professionele stoomreiniger niet alleen tijd en moeite spaart, maar ook nog eens beter is voor het milieu.

Bovendien bereikt u met een professionele stoomreiniger plaatsen waar u normaal niet bij kunt. U kunt een stoomreiniger gebruiken voor alle gladde ondergronden, zoals; sanitair, ramen, spiegels en tegelwanden. Toiletten en urinoirs reinigen was nog nooit zo eenvoudig als met een krachtige, professionele stoomreiniger. Met de stoomreiniger verwijdert u al het vuil, fecaliën, schimmels, urineresten en andere verontreinigingen, doodt u bacteriën en micro-organismen, neutraliseert u geur en desinfecteert u het materiaal ook meteen.

Welke stoomreiniger kopen?

Bij Carel Lurvink krijgen we regelmatig de vraag waar iemand op moet letten bij het kiezen van de juiste stoomreiniger voor uw bedrijf. Het meest geschikte type stoomreiniger is afhankelijk van de toepassing waarvoor u de stoomreiniger wilt gebruiken. We bieden namelijk een gevarieerd assortiment professionele stoomreinigers van A-merken, in diverse types. Zo bieden we u een assortiment slede-stoomreinigers, welke eenvoudig met u meerollen tijdens het reinigen zoals u dat ook van een stofzuiger gewend bent. Naast dat slede-stoomreinigers makkelijker in gebruik zijn, hebben ze een krachtigere stoomdruk en een groter waterreservoir dan een stoomvlakmop. Hierdoor kunt u het apparaat gedurende een langere tijd gebruiken en er hardnekkiger vuil mee verwijderen. De stoomreinigers van het merk Taski hebben bovendien een functie voor het continu vullen van de boiler. Dit systeem zorgt ervoor dat u productiever kunt werken, omdat het waterreservoir los van de ketel staat. Hierdoor is de gebruikstijd langer en wordt de wachttijd tot de ketel warm is verkort.

Daarnaast worden onze stoomreinigers altijd geleverd met een breed assortiment aan hulp- en opzetstukken, zoals borstels en verschillende maten mondstukken. Met de juiste opzetstukken maakt u van uw stoomreiniger een handstoomreiniger, waarmee u de kleinste en meest lastige hoekjes kunt bereiken. Bijvoorbeeld voor het grondig reinigen van sanitaire ruimtes of meubilair, zoals banken en stoelen. De stoomreiniger met stoomvlakmop vervangt de klassieke emmer met dweil. Nadat u het apparaat heeft gevuld en opgewarmd, duwt u de stoomvlakmop heen en weer over het oppervlak om te reinigen. Al onze professionelere stoomreinigers worden geleverd met een breed scala aan hulp- en opzetstukken, waardoor deze ook als stoommop gebruikt kunnen worden.

Wat is de beste stoomreiniger voor vloeren?

De meeste stoomreinigers worden gebruikt voor het grondig reinigen van vloeren. Welk type stoomreiniger de beste keuze is voor uw vloer, hangt vanzelfsprekend af van de soort vloer. Tapijt en vloerkleden zijn bij uitstek geschikt om te reinigen met een stoomreiniger, omdat u hiermee alle bacteriën die diep in het tapijt zitten verwijderd. Er zijn zelfs speciale tapijtglijder opzetstukken leverbaar om het reinigen makkelijker te maken.

Daarnaast wordt de stoomreiniger veel gebruikt om parket en laminaat mee te reinigen. Vaak wordt hierbij een vloerdoek gebruikt. Houdt er wel rekening mee dat niet iedere vloer bestand is tegen de hoge temperatuur van stoom, die vaak oploopt tot 100 graden Celsius. Uw parket of laminaat kunt u uitstekend reinigen met een stoomreiniger, maar we raden u aan om dit op een iets lagere stoomdruk te doen om beschadigingen te voorkomen. Bovendien is een stoomreiniger perfect voor het schoonmaken van tegelvloeren. Met een dweil of vlakmop krijgt u de voegen in een tegelvloer namelijk niet goed schoon. Een stoomreiniger zorgt voor een grondige en effectieve reiniging van de voegen in uw tegelvloer. Daarnaast is uw vloer snel weer droog dankzij de hoge temperatuur van de droge stoom.

Welk schoonmaakmiddel voor stoomreiniger?

Een groot voordeel van een stoomreiniger is dat u helemaal geen schoonmaakmiddelen of chemicaliën meer nodig heeft. Met een stoomreiniger verwijdert u hardnekkig vuil en bacteriën gemakkelijk door alleen water te gebruiken. De juiste stoomreiniger maakt namelijk grondiger en effectiever schoon dan het gebruik van een chemisch reinigingsmiddel. Door de hoge temperatuur van het droge stoom worden alle bacteriën effectief gedood, zonder dat hier schoonmaakmiddelen voor nodig zijn. Dat is niet alleen voordelig voor uw portemonnee, maar ook erg milieuvriendelijk!

Professionele stoomreiniger bestellen?

Meer informatie over de juiste stoomreiniger voor uw bedrijf? Neem contact op met één van onze specialisten door een e-mail te sturen naar [email protected] of bel naar 053 - 434 43 43. Bent u opzoek naar een ander type reiniger? Ons complete assortiment schoonmaakmachines bekijkt u hier.