Filters

Schoonmaakmachines

401 producten

Wat is een schoonmaakmachine?

Een schoonmaakmachine is een apparaat dat efficiënt en effectief ruimtes kan schoonmaken en schoonhouden. Het zorgt voor een snelle maar tegelijk grondige schoonmaak. Een machinale schoonmaak kan voor verschillende klussen worden ingezet. Er bestaan namelijk diverse (specifieke) schoonmaakmachines: van stofzuigers tot schrobmachines. Ze worden vooral gebruikt in de professionele schoonmaak, maar kunnen ook een krachtige hulp in de huishouding voor consumenten zijn. Het apparaat kan worden aangestuurd door de schoonmaker, een medewerker of door uzelf. Hierbij is het belangrijk om nauw de instructies en veiligheidsmaatregelen op te volgen.

Bij Carel Lurvink bieden we een ruim assortiment aan professionele schoonmaakmachines en bijbehoren van hoogwaardige merken zoals Taski, Kärcher, Cleanfix en Numatic. Alle machines in ons assortiment zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur. Ook helpen we u graag verder in uw keuze, zodat u veilig en tevreden kunt schoonmaken. Onze medewerkers staan voor u klaar met advies voor een schoonmaakmachine die aan al uw eisen voldoet.

Wat zijn de voordelen van een schoonmaakmachine?

Normaliter neemt schoonmaken veel tijd in beslag en het vraagt daarbij om veel lichamelijke inspanning. Schoonmaakmachines maken schoonmaakklussen aanzienlijk gemakkelijker, eenvoudiger en minder tijdrovend. Ze vormen een krachtig hulpmiddel bij het schoonmaken van grote ruimtes of lastig te bereiken plekken. Ook maken ze het schoonmaken een stuk comfortabeler en beter ergonomisch verantwoord. Onze professionele machines zijn op verschillende plekken inzetbaar. Schoonmaakmachines maken overal het schoonmaken een stuk prettiger: op kantoor, in huis en in bedrijven. U kunt met een schoonmaakmachine probleemloos vloeren, wanden, kozijnen en andere oppervlakken schoonmaken. Het is niet alleen fijner om mee te werken, het is ook een stuk grondiger en geeft een mooier resultaat dan reinigingswerkzaamheden die met de hand zijn uitgevoerd.

Wat voor soorten schoonmaakmachines zijn er?

Zoals gesteld bestaan er verschillende soorten, maten en uitvoeringen van schoonmaakmachines. Elke machine heeft kenmerkende eigenschappen en daarmee een specifiek geschikte toepasbaarheid, welke voor verschillende situaties en omgevingen kan gelden. Bij Carel Lurvink bieden we stofzuigers, rugstofzuigers, waterzuigers, schrob- en boenmachines, schrobzuigmachines, tapijtmachines, veeg- en veegzuigmachines, stoomreinigers, hogedrukreinigers en alle bijbehorende accessoires zoals stofzuigerzakken, stofzuigeronderdelen, machinereinigers en onderdelen voor de schrobmachine, schrobzuigmachine of tapijtmachine.

Professionele schoonmaakrobots

Een professionele schoonmaakrobot is een zelfrijdende schrobzuigmachine, stofzuiger of bijvoorbeeld veegmachine. De schoonmaakrobot reinigt elke harde of zachte vloer - ook langs muren en plinten - zonder dat daarvoor personeel nodig is. Hij navigeert autonoom door de ruimte en kan zelfs de lift nemen om verschillende verdiepingen te reinigen. Een schoonmaakrobot detecteert en ontwijkt mensen, meubels, glas en andere objecten. Hij wacht óf manoeuvreert veilig om deze obstakels heen zonder schade of onderbrekingen te veroorzaken.

Veilig, efficiënt en duurzaam schoonmaken met een schoonmaakrobot
Een schoonmaakrobot is efficiënt en duurzaam. Hij reinigt grote oppervlakken moeiteloos en doseert automatisch de juiste hoeveelheid water en chemie, afhankelijk van de vervuiling van het oppervlak. Zo voorkomt u niet alleen over- of onderdosering, maar bespaart u ook nog eens aanzienlijk op deze kosten. Met behulp van een docking station kan de robot zichzelf opladen en bijvullen.

Schoonmaken blijft mensenwerk. Een professionele schoonmaakrobot vervangt de schoonmaker daarom niet, maar ondersteunt hen door langdurig zwaar en repetitief schoonmaakwerk uit te voeren. Zo houdt uw schoonmaakprofessional meer tijd over voor andere werkzaamheden en wordt lichamelijke overbelasting voorkomen.

CaluBo: de professionele schoonmaakrobots van Carel Lurvink
In ons assortiment vindt u onder andere de CaluBo Bobby schoonmaakrobot die tot maar liefst 1200 m2 per uur kan reinigen. Ideaal voor grotere ruimtes, zoals ziekenhuizen, scholen, luchthavens en kantoren. De CaluBo Buddy is wat compacter en daardoor geschikt voor kleinere ruimtes. Deze schoonmaakrobot combineert 4 functies: stofzuigen, vegen, schrobben en moppen, en reinigt zelfs onder tafels en bureaus.

Stof- en waterzuigers

Stofzuigers zijn in elk huishouden wel te vinden. Ze zuigen vuil, stof, kleine deeltjes en afvalresten op en zijn met de hand te besturen. Voor het schoonmaken van kleine ruimtes, lastig te bereiken plekken en hogere oppervlakten zijn rugstofzuigers een stuk efficiënter en fijner om te gebruiken. Tot slot bestaan er industriële stofzuigers en waterzuigers die naast vuil en stof ook water en (gevaarlijke) vloeistoffen weten weg te halen. Bij overstromingen, ondergelopen kelders, leidingbreuk en op platte daken is dit een ideaal schoonmaakapparaat.

Schrob(zuig) -en boenmachines

Waar schrob- en boenmachines er zijn om zonder krachtinspanning gemakkelijk en snel vloeren goed te strippen, boenen, schrobben, verdichten, opblokken, of polijsten, kunnen schrobzuigmachines in één arbeidsgang zowel schrobben en drogen. Dit zorgt ervoor dat de ruimte direct weer te belopen is. Het is een wat grotere investering, maar het is erg geschikt voor professionele schoonmaak.

Tapijt en veeg(zuig)machines

Dan bestaan er nog tapijtmachines en veeg -en veegzuigmachines. Die laatstgenoemde machines zijn er voor het vegen van kleine tot grote oppervlakten, zowel binnen als buiten. Bij de andere genoemde machine zegt de naam het al: tapijtmachines zijn er voor het eenvoudig en grondig reinigen van het tapijt. Dit komt omdat ze gebruik maken van verschillende reinigingsmethodes: sproei-extractie, poederreiniging en de Bonnet.

Stoom- en hogedrukreinigers

Tot slot zien we in ons assortiment reinigers met stoom en hogedruk. Een stoomreiniger reinigt met stoom onder hoge druk. Hoge temperaturen zorgen er daarbij voor dat vuil goed loskomt en het zorgt bovendien dat bacteriën en schimmels gedood worden. Hogedrukreinigers worden vaak gebruikt om tegels, muren, paden en tuin-, terras- of balkonmeubelen te reinigen. Ze hebben veel verschillende toepassingen zoals gevelreiniging, onkruidbestrijding, rioolreiniging, voertuigreiniging, stalreiniging en het verwijderen van kauwgom, graffiti of ander vastzittend vuil.

Wat is het verschil tussen een veegmachine en een schrobmachine?

Wanneer we het hebben over een veegmachine, hebben we het over het droog reinigen van oppervlakken. Met een borstel of met verschillende borstels wordt een oppervlakte (groot of klein, binnen of buiten) schoongeveegd. Vaak hebben veegmachines een ingebouwd veegsysteem. Bij directe systemen wordt het vuil in tegengestelde rijrichting opgeveegd en daarna direct door de hoofdborstel in het vuilreservoir geworpen. Bij indirecte systemen wordt het vuil ook in de tegengestelde richting opgeveegd, maar gooit de hoofdborstel het vuil over zichzelf naar achteren. Bij de reiniging met deze machines komt geen water aan te pas.

Bij een schrobmachine wordt het schone water in de machine naar de ronddraaiende borstel geleid en zodoende wordt de vloer geschrobd. Wanneer de machine naar voren beweegt, rijdt de bestuurder met de machine over de natte vloer. Aan de achterzijde van de machine is een zuigmond aanwezig die het vervuilde water opzuigt en daarmee de vloer relatief goed droog zal zuigen. U kunt ermee in een mum van tijd vloeren strippen, verdichten, opblokken, boenen, schrobben of polijsten. Hierbij worden oppervlakten dus wel vochtig gemaakt en erna gedroogd.

Wat is een eenschijfsmachine?

Een eenschijfsmachine staat met de borstel op de ondergrond. Door middel van een elektromotor laat zo’n machine de borstel ronddraaien. Het is erg geschikt om een houten vloer te schuren. De eenschijfsmachine fungeert dan als het ware als schuurpapier. Met de machine wordt de bovenste laag verwijderd en de gladde, schone onderlaag ontbloot. De machines zijn naast houtbewerking ideaal voor andere zware applicaties zoals het kristalliseren van marmer of het strippen van diverse andere vloeren. Met een eenschijfsmachine wordt er gezorgd voor het minder spatten van een schoonmaakoplossing en het leveren van een egale vloer.

Welke schoonmaakmachine heb ik nodig?

We kunnen gerust spreken van een veelvoud van en diversiteit aan schoonmaakmachines. Welke machine nodig is, hangt af van de schoonmaaktaak en -omgeving. Carel Lurvink helpt u graag om de juiste schoonmaakmachines aan te schaffen. Vertel ons daarom over uw schoonmaakwensen -en taken en wij zullen u niet alleen advies op maat verschaffen, maar ook nauwkeurige instructies en (veiligheids)tips.