Filters

Microvezeldoeken

22 producten


Best verkocht
CaluClean Premium microvezeldoek 40x40cm blauw
CaluClean Premium microvezeldoek 40x40cm blauw
CaluClean Premium microvezeldoek 40x40cm blauw
CaluClean Premium microvezeldoek 40x40cm blauw
Blauw
Rood
Geel
Groen

Microvezeldoeken bestellen?

Carel Lurvink biedt een uitgebreid assortiment microvezeldoeken, speciaal ontworpen voor professioneel gebruik. Onze microvezeldoeken zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen en bieden een krachtige reinigingsmethode. Microvezeldoeken worden ook wel wonderdoekjes genoemd. Ze reinigen zeer efficiënt en alleen voor uitzonderlijke schoonmaakklusjes is een reinigingsproduct nodig. Bovendien leveren ze een streeploos resultaat.

Wat is een microvezeldoek?

Professionele microvezeldoekjes worden gemaakt van draden die bestaan uit twee polymeren, te weten polyamide en polyester. De wijze waarop deze draden worden geweven, bepaalt voor welk type reiniging het doekje geschikt is. Bijvoorbeeld voor ramen, dweilen, vloerwissen, etc. Er zijn veel microvezeldoeken op de markt. Echter, alleen met behulp van de juiste productiemethode en materialen, ontstaat een professionele microvezeldoek.
De typische structuur van de microvezeldoek, leidt tot een groot oppervlak. Hierdoor kan de doek veel vuil, stof en vet opnemen. Ook kunnen ze het vuil goed vasthouden, wat extra bijdraagt aan de hygiëne. De ietwat ruwe structuur van de vezels heeft een ‘schrapende’ werking waardoor ook hardnekkiger vuil goed verwijderd kan worden. Doordat reinigingsproducten in de meeste gevallen niet nodig zijn, biedt de microvezeldoek bovendien een milieuvriendelijke schoonmaakmethode. Al deze eigenschappen, maakt de microvezeldoek zeer geschikt voor professionele schoonmaak.

Hoe gebruik je een microvezeldoek?

Onze professionele microvezeldoeken zijn eenvoudig in het gebruik. Voor het afnemen van stof, kunt u ze droog gebruiken. Voor het reinigen van oppervlakken kunt u de doek licht bevochtigen met kraanwater. Is er sprake van kalk, schimmel of extreem veel vet, dan kunt u een bijpassend schoonmaakproduct gebruiken.

Groothandel in microvezeldoeken

Als groothandel bieden we microvezeldoeken aan voor diverse doeleinden, waaronder bekende merken als de Vileda microvezeldoeken. Wij leveren doeken van gebreide microvezels, bestemd voor ramen en stofopname. Daarnaast hebben we de geweven microvezeldoeken die bestemd zijn voor dweilen, vloerwissers en vaatdoeken. Tot slot vindt u bij ons ook de zogenoemde non-woven microvezeldoeken, die ook wel “allesdoeken” worden genoemd.
Elk bedrijf heeft specifieke wensen. Neem gerust contact met ons op voor advies over het gebruik van de juiste microvezeldoek.

Hoe microvezeldoeken wassen?

Om de reinigingskracht te behouden, is het zeer belangrijk dat microvezeldoeken op de juiste wijze gewassen worden. Ze mogen op hoge temperaturen gewassen worden en zijn eveneens geschikt voor industriële wasprocessen. Het is echter belangrijk om geen wasverzachter te gebruiken! En het wasmiddel voor microvezeldoeken behoort geen bleekmiddel te bevatten. Een microvezeldoek mag in de droger, zolang er een lage temperatuur gehanteerd wordt.

Wat is het verschil tussen een microvezeldoek en een glasdoek?

Een glasdoek is een type microvezeldoek die speciaal gemaakt is voor het schoonmaken van ramen, spiegels en glazen deuren. De microvezels van glasdoeken hebben een iets andere structuur waardoor ze deze oppervlakken streeploos reinigen. Bij normale verontreiniging heeft u ook bij het gebruik van een glasdoek geen reinigingsmiddel nodig. In vergelijking met traditionele methode is het reinigen van reflecterende oppervlakken met een glasdoek daarom milieuvriendelijk en tijdbesparend.