Filters

Oorkappen

25 producten

Voorkom gehoorschade met oorkappen

Gehoorverlies is een veelvoorkomend probleem op de werkvloer, met soms ernstige klachten tot gevolg. Te harde muziek, lawaai van machines en andere harde geluiden kunnen een behoorlijke schade aan het gehoor aanrichten. De gevolgen van gehoorschade zijn onomkeerbaar. Het is daarom extra belangrijk om gehoorschade te voorkomen door kwalitatief goede gehoorbescherming te dragen, zoals oorkappen en otoplastieken.

Wanneer heb ik gehoorbescherming of oorkappen nodig?

Oorkappen beschermen de drager tegen schadelijke en onaangename geluiden voor het gehoor. Het is voor ieder mens verschillend wanneer een geluid als onaangenaam ervaren wordt. Wat wel vaststaat, is de grens waarop geluiden schadelijk zijn voor het gehoor. De risicodrempel voor geluid ligt bij 80 decibel, wat betekent dat geluiden vanaf dit volume schade kunnen aanrichten. De pijngrens ligt bij ongeveer 120 decibel. Een te hard geluid herkent u bijvoorbeeld door een ruis of piep in de oren. Regelmatige blootstelling aan te veel lawaai kan resulteren in een blijvende piep of ruis (ook wel tinnitus genoemd) of overgevoeligheid voor gewone geluiden. Hierdoor gaan gewone geluiden hard klinken en pijn doen aan uw oren.

Wat is de demping van oorkappen?

Beschadiging van het gehoor kan voorkomen worden met goede gehoorbescherming. Met de kwalitatief goede oorkappen van Carel Lurvink bent u goed beschermd tegen harde geluiden en voorkomt u ongeneeslijke schade. De mate van bescherming van de oorkappen hangt onder meer af van de demping. Zo zijn er modellen die een volledige demping bieden, maar u kunt ook kiezen voor een model waarbij omgevingsgeluid nog hoorbaar is. Verder is het belangrijk dat een oorkap comfortabel zit en goed aansluit op uw hoofd. Wanneer de oorkap te los of te strak zit, geeft dit namelijk een verminderde bescherming.

Welke soorten oorkappen zijn verkrijgbaar?

Oorkappen dempen geluid en zijn erg comfortabel, waardoor ze de voorkeur hebben bij langdurige blootstelling aan lawaai. In het assortiment van Carel Lurvink vindt u verschillende soorten oorkappen in verschillende kleuren en gewichten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor verstelbare gehoorkappen, zodat deze altijd goed aansluiten op uw hoofd en een optimale bescherming bieden. Wanneer u een helm moet dragen tijdens het werk, bieden onze clip-on oorkappen een perfecte oplossing. Deze oorkappen bevestigt u namelijk eenvoudig aan de zijkant van uw helm. Bovendien bieden we oorkappen met een opvouwbare hoofdbeugel.

Oorkappen met radio

Daarnaast bieden we een ruim assortiment oorkappen met radio of headset. Deze oorkappen hebben een ingebouwde radio of kunnen aangesloten worden op uw telefoon. Dit heeft als voordeel dat u muziek kunt luisteren (elektronische gehoorkappen) of gesprekken kunt voeren (communicatie gehoorkappen) tijdens het werk. Let hierbij wel op dat u de muziek in uw gehoorkap niet te hard zet, want ook dat kan schadelijk zijn voor het gehoor. Ons advies om te harde muziek te voorkomen is het gebruik van een kwalitatief goede oorkap met radio. Muziek in een gewone hoofdtelefoon wordt vaak te hard gezet om vervelende omgevingsgeluiden zoals verkeer of geklets weg te drukken. Bij goede gehoorkappen met ingebouwde radio is dit niet nodig, omdat de omgevingsgeluiden al efficiënt gedempt worden.

Wat is beter, oorkappen of otoplastieken?

Otoplastieken zijn oordoppen die op maat gemaakt worden. Hierdoor sluiten ze perfect aan op uw eigen gehoor, waardoor ze een uitstekende bescherming bieden en erg comfortabel zitten. Ze gaan bovendien lang mee, wat het een financieel aantrekkelijke en ook nog eens duurzame keuze maakt. Het nadeel van otoplastieken is echter dat ze door maar een persoon gebruikt kunnen worden; alleen degene bij wie ze zijn aangemeten. Oorkappen hebben daarentegen als voordeel dat ze door iedereen gebruikt kunnen worden. Daarnaast is het een stuk makkelijker om oorkappen op en af te zetten, terwijl ze toch een goede demping bieden. Voor langdurige gehoorbescherming zijn oorkappen ongeschikt, omdat ze na langere tijd vaak als oncomfortabel worden ervaren.
Op de vraag of u beter voor oorkappen of otoplastieken kunt kiezen, is dan ook geen eenduidig antwoord te geven. Dit hangt af van de manier waarop u de gehoorbescherming wilt gebruiken en natuurlijk van uw eigen voorkeuren. Carel Lurvink raadt u aan om voor otoplastieken te kiezen wanneer u voor langere tijd gehoorbescherming draagt, bijvoorbeeld in een werkomgeving waar gedurende de dag veel lawaai is. Wanneer u de gehoorbescherming voor korte tijd nodig heeft en vaak op en af moet zetten, bijvoorbeeld alleen bij het werken met machines, adviseren we u om oorkappen te gebruiken.

Meer informatie over onze oorkappen?

De oorkappen in het assortiment van Carel Lurvink zijn van de toongevende A-merken  Peltor, Portwest en 3M. Deze merken staan internationaal bekend om hun kwalitatief goede gehoorbescherming. Peltor oorkappen hebben een hoog draagcomfort en bieden uitstekende prestaties op het gebied van gehoorbescherming. Wilt u meer informatie over de producten in ons assortiment gehoorbescherming? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of bel naar 053 - 434 43 43. We helpen u graag.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren