Filters

Vloermaterialen

6 producten

Vloermaterialen voor glazenwassers

Tijdens het glazenwassen druppelt het vieze water altijd naar beneden. Als het vieze glazenwaswater op de vloer terecht komt en niet gereinigd wordt kan dit leiden tot lelijke vlekken op de vloer. Daarom is het erg van belang dat de vloer ook goed gereinigd wordt na het glazenwassen. Welke vloermaterialen heeft men allemaal nodig om een vloer te reinigen na het glazenwassen? De type vloermaterialen hangen uiteraard van het type vloer af. De klassieke vloermaterialen om vloeren te reinigen zijn echter: een dweil met eventueel een zwabberframe en een steel, een schoonmaakemmer, en eventueel een water slang.

Schoonmaakemmer

In een schoonmaakemmer kunt u een sop van warm water en geschikt schoonmaakmiddel voorbereiden. De keuze van het schoonmaakmiddel hangt af van het type vloer dat u zou willen reinigen. Zorg ervoor dat de emmer schoon is voordat u begint, om ophoping van vuil en bacteriën te voorkomen. Kies een emmer met voldoende capaciteit en handig handvat voor gemakkelijk gebruik. Let ook op het materiaal en formaat van de emmer, zodat het geschikt is voor het gekozen schoonmaakmiddel.

Dweil

Een dweil is enkel geschikt voor het reinigen van harde vloeren zoals tegels, parket, laminaat en PVC. Men maakt de dweil nat met een sopje in een schoonmaakemmer en dweilt vervolgens zigzaggend de vloer. Na gebruik kan men een dweil eenvoudig reinigen door hem te wassen op 60 graden celcius. Bij het dweilen met een sopje is het belangrijk dat u vantevoren uitzoekt welk type schoonmaakmiddel geschikt is voor welk type vloer. Ook bestaan er verschillende type dweilen. Neem hier een kijkje in ons complete assortiment dweilen, zwabbers en moppen.

Een zeef voor de schoonmaakemmer

Elke 1 á 2 vierkante meter moet de dweil in het sopje uitgespoeld en uitgewrongen worden. Voor het uitwringen of  heeft Unger een speciale zeef ontwikkeld. Deze zeef kan men in een bijpassende schoonmaakemmer hangen en vervolgens een dweil in drukken zodat hij uitgewrind wordt. Veel vloeren mogen namelijk niet te nat gedweilt worden. 

Waterslang

Een waterslang is ideaal om snel een dweilemmer of een emmer met glazenwassop te vullen. Voor een optimaal schoon resultaat moet het reinigingsmengsel namelijk ook regelmatig vervangen worden. Het gebruik van een waterslang maakt het proces efficiënter, waarbij de toevoer van water vlot verloopt. Zo kunt uw niet alleen snel werken, maar ook zorgen voor een grondige reiniging. Let er wel op dat de waterslang schoon is om te voorkomen dat ongewenste deeltjes in het reinigingsmengsel terechtkomen.

Benieuwd naar de andere mogelijkheden?

Bent u op zoek naar andere glazenwassersmaterialen? Neem dan een kijkje in ons uitgebreide assortiment glazenwassersmaterialen. Toch meer informatie nodig? Neem dan contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43. Wij helpen u graag verder!