Filters

Schuursponzen en lappen

48 producten

Schuursponzen en lappen kopen?

Een schuurspons of schuurlap is in elk huishouden wel te vinden. Het meest gebruikt worden de schuursponzen en schuurlappen bij de afwas of bij andere schoonmaakklussen in de keuken. U moet met schuursponzen en schuurlappen wel opletten bij het schoonmaken van gevoelige oppervlakken zoals bijvoorbeeld antiaanbaklagen en beschilderd servies. Schuursponzen en schuurlappen beschadigen namelijk het bovenste laagje van het oppervlak waardoor de antiaanbaklaag of verflaag langzaam verwijderd wordt. Uiteraard kan een schuurspons voor vele andere huishoudelijke klusjes gebruikt worden zoals het reinigen tegels en branders, het verwijderen van pen- en stiftstrepen, het reinigen van whiteboards, nicotine- of cafeïne aanslag of andere hardnekkige vlekken.

Schuursponzen

Er bestaan verschillende typen schuursponzen: Zachte sponsachtige schuursponzen, stalen schuursponzen en Jex/staalwol schuursponsjes.
Zachte schuursponzen bestaan uit een zachte sponslaag gemaakt uit kunstmatig sponsmateriaal en een harde groene schuurlaag.
Wondersponzen zijn een type zachte schuursponzen gemaakt van melanine schuim
Stalen schuursponzen bestaan uit gewikkelde dunne staaldraad uit roestvrijstaal. De stalen schuurspons schuurt daardoor ruwer, neemt geen water op en kan krassen veroorzaken waardoor men voorzichtig moet zijn waarvoor men de stalen schuurspons gebruikt.
Jex/staalwol schuursponsjes zijn gemaakt uit fijn staalwol waarin soms zeep wordt verwerkt. Doordat deze schuursponzen uit fijn staalwol zijn gemaakt slijten ze sneller en zijn ze vooral geschikt voor eenmalig gebruik.

Schuurlappen

Een schuurlap is eigenlijk het harde (vaak groene) gedeelte van een schuurspons dat het schurend vermogen heeft. Een schuurlap is dus dunner dan een schuurspons en beide kanten hebben een schurend vermogen waardoor men beter in gleuven en hoeken kunt komen. Met een schuurlap kunt u dus een voorwerp grondiger schoonmaken. Vaak is een schuurlap aan alle kanten geïmpregneerd waardoor de schurende werking optimaal blijft langs beide kanten gedurende de hele levensduur van de spons. Bovendien kan een schuurlap gewassen worden waardoor u de schuurspons nog een keer kunt gebruiken. Doordat de schuurlap geïmpregneerd is verliest hij na een wasbeurt niet zijn schurend vermogen.
Carel Lurvink biedt ook een handpad waarmee u oppervlakken volledig krasvrij kunt reinigen.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren