Filters

Textiele schoonmaakdoeken

7 producten

Voordelen textiele schoonmaakdoeken

Vaak voldoen papieren poetsdoeken niet bij het reinigen van sterk vervuilde plekken. Textiele schoonmaakdoeken kunnen in zulke gevallen een uitkomst bieden. Maar ook voor lichte reinigingsklussen zijn textiele schoonmaakdoeken ideaal. Verschillende doeken zijn geschikt voor verschillende klussen. Of het nou gaat om het reinigen van de handen of het reinigen van machines op een technische werkplaats, u vindt een geschikte schoonmaakdoek bij Carel Lurvink. Een ander voordeel van textiele schoonmaakdoeken is dat ze meerdere keren gebruikt kunnen worden.

Bij Carel Lurvink vindt u diverse soorten textiele schoonmaakdoeken in 10 kg, 8 kg of 5 kg dozen. Er bestaan verschillende textiele schoonmaakdoeken die gemaakt zijn van verschillende textielsoorten. Carel Lurvink biedt textiele schoonmaakdoeken gemaakt van katoen of tricot.

Katoenen schoonmaakdoeken

Katoenen schoonmaakdoeken worden veruit het meest gebruikt doordat ze voor heel veel verschillende klussen geschikt zijn. Het maakt niet uit of het gaat om het reinigen van zware tot lichte verontreinigingen. Katoen heeft ook een redelijk absorberend vermogen. Katoenen schoonmaakdoeken worden gemaakt van oude textiele stoffen die niet meer gebruikt worden zoals overhemden, dekbedhoezen, broeken, T-shirts, etc.

Tricot schoonmaakdoeken

Tricot schoonmaakdoeken zijn dikker en zachter dan katoenen schoonmaakdoeken en hebben een hoger absorberend vermogen. Doordat ze zachter zijn, zijn ze ook geschikt voor het poetsen van bijvoorbeeld glazen of servies. Tricot is gebreid katoen dat erg rekbaar is. Tricot schoonmaakdoeken worden gemaakt van oude sportkleding, shirts en truien.

Non woven schoonmaakdoeken

Naast textiele schoonmaakdoeken bieden we ook non woven doeken aan. Deze doeken zijn ideaal voor het reinigen van gevoelige oppervlakken zoals glas en andere gladde materialen. Non woven doeken zijn gemaakt van synthetische vezels die pluisvrij zijn en geen krassen achterlaten.

Witte en bonte schoonmaakdoeken

De sectoren waar witte poetslappen het meest gebruikt worden, zijn: de scheepvaart, de autosector, garages, drukkers en schildersbedrijven. Witte schoonmaakdoeken zijn namelijk relatief zwaar en hebben een groot absorptievermogen, waardoor ze geschikt zijn voor grote verontreinigingen. Zelfs olievlekken kunnen goed verwijderd worden met een witte schoonmaakdoek. Ze hebben een groter absorptievermogen dan gekleurde doeken. Ook ziet men met een witte doek goed wat er aan vuil verwijderd wordt. Daarnaast moeten witte schoonmaakdoeken gebruikt worden als u een poetsdoek in combinatie met een oplosmiddel wilt gebruiken. Gekleurde poetslappen kunnen door het oplosmiddel namelijk een kleur afgeven. Bonte schoonmaakdoeken bevatten meer synthetische stoffen en hebben daardoor een iets minder goed absorptievermogen. Echter is de trekvastheid beter en is vuil minder snel zichtbaar.

Textiele schoonmaakdoeken bestellen?

Meer informatie? Neem contact op via de mail of telefoon met één van onze medewerkers.