Filters

Detecteerbare artikelen

157 producten

Detecteerbare artikelen

Met detecteerbare artikelen wordt het risico op productvreemde delen in voedingsmiddelen beperkt. In de Europese hygiënewetgeving staat dat alle mogelijke maatregelen genomen moeten worden om de kritische punten te beheersen, gebaseerd op kwaliteitsstandaarden als HACCP, BRC en IFS.

Wat zijn detecteerbare artikelen?

Detecteerbare Artikelen worden ook wel HACCP producten genoemd. HACCP staat voor Hazardous Analysis and Critical Control Points, wat een  risico inventarisatie voor voedingsmiddelen betekent. Bedrijven die zich bezighouden met bereiding, behandeling, verpakking, verwerking, distributie en vervoer van levensmiddelen moeten alle aspecten van het voortbrengingsproces identificeren en op gevaren analyseren om besmettingen zo goed mogelijk te voorkomen. Als er bijvoorbeeld een pen ergens in valt, is het niet gewenst dat de pen met de handen er uit gehaald moet worden. Dit wordt namelijk niet als erg hygiënisch ervaren Daarom zijn er in detecteerbare artikelen minuscule metaal stukjes ingebouwd. De metaal stukjes kunnen met een detectie systeem herkend en eruit gehaald worden. Voor optimale hygiëne zijn detecteerbare artikelen volledig van kunststof zodat ze ook goed schoongemaakt en gedesinfecteerd kunnen worden. Het zou natuurlijk ook erg vervelend zijn als scherven of  andere losse stukjes afbreken en in de productielijn terecht komen, daarom zijn detecteerbare artikelen sterker dan reguliere artikelen.

Assortiment detecteerbare artikelen

In ons assortiment bieden wij detecteerbare artikelen van onder andere de toongevende merken Dectamet, CaluDetect en Vikan.

Meer informatie over de juiste detecteerbare artikelen in uw situatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of bel naar 053 - 434 43 43.