Filters

Stofblikken

18 producten

Stofblikken

De meeste stofblikken zijn geschikt voor het opvegen van stof en ander droogvuil in binnen- en buiten ruimtes.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een stofblik?

Materiaal
Vroeger was het veegblik meestal van metaal maar tegenwoordig zijn er ook stofblikken van kunststof of polypropyleen. Deze stofblikken zijn een stuk lichter en dus makkelijker te gebruiken. Metalen stofblikken zijn echter steviger en dus beter voor ruwer en zwaarder vuil.

Dikte/hoogte
Ook de dikte van een stofblik speelt een belangrijke rol. Iedereen kent immers het probleem dat er altijd een laagje vuil achterblijft vlak voor het veegblik. Dit is vaak fijn vuil. Een dunnere stofblik zorgt ervoor dat het fijnere vuil beter op de veegplaat geveegd kan worden.

Lengte en breedte
Met een breder en/of langer blik kan men gemakkelijker grotere hoeveelheden vuil opvegen. 

De handgreep
Het opgeveegde vuil moet na het opvegen ook gemakkelijk weg te gooien zijn in bijvoorbeeld een afvalbak. Daarbij kan een goede handgreep erg behulpzaam zijn.

Stofblik met lange steel
Tegenwoordig zijn er ook stofblikken (en handvegers) ontwikkeld met een lange steel. Door de lange steel van stoffer en blik hoeft men tijdens het vegen niet meer te bukken en kunnen rugklachten voorkomen worden. Bovendien is het hygiënischer doordat het vuil niet per ongeluk op de handen geveegd kan worden.

Stofblik met of zonder klep
Veel voorkomende problemen zijn vaak dat het vuil als ware over het blik heen geveegd wordt en dat het vuil weer van het blik afglijdt. Een stof met klep kan hierbij een uitkomst bieden. 

Zoekt u nog een goede handveger of stoffer die bij uw stofblik past? Carel Lurvink biedt ook een uitgebreid assortiment handvegers.

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.

X
Omdat wij u graag zo persoonlijk mogelijk willen helpen gebruiken wij cookies en andere vergelijkbare methodes. Hiermee volgen wij samen met derde partijen uw internetgedrag binnen onze site. Hiermee komt u advertenties tegen op basis van uw interesse en kunt u informatie delen via social media. Als u verder surft in onze webshop gaan wij ervan uit dat u dit goed vindt.
Bekijk ons privacybeleid
Accepteren