Filters

Werkborstels

39 producten


Werkborstels kopen bij Carel Lurvink

Een werkborstel wordt ook wel handschrobber genoemd doordat ze veel gebruikt worden voor het schrobben van vloeren, voorwerpen of andere oppervlakken. Een kleine werkborstel is ideaal voor het reinigen van kleinere voorwerpen en/of oppervlakken; een grotere handschobber is handiger voor het schrobben van grote oppervlakken zoals vloeren.

Verschillende typen werkborstels

De sterke harde haren van een werkborstel maakt het verwijderen van (hardnekkig) een stuk eenvoudiger. Daarom speelt het type haren van een werkborstel een belangrijke rol. De werkborstels in ons assortiment zijn beide van polyester, polypropyleen of hout. Verder kan een werkborstel voorzien zijn van kunststofvezels, kokosvezels of dierlijke haren.

Let op: houten werkborstels zijn niet geschikt voor de voedselindustrie. Hout kan men namelijk slecht schoonmaken en droogt slecht waardoor het een broedplaats voor bacteriën en andere micro-organismen kan worden. Zorg er daarom voor dat een werkborstel altijd goed kan drogen na gebruik. Bent u op zoek naar een werkborstel die aan de strenge hygiëne eisen van de voedselindustrie voldoet? Neem dan een kijkje in ons assortiment Vikan Hygiëne Systemen. Vikan werkborstels zijn gemaakt van polyester, polypropyleen of RVS. Deze materialen zijn eenvoudig schoon te maken en bacteriën hechten er slecht aan. Een Vikan werkborstel is dus een goede oplossing voor in de voedingsmiddelenindustrie of andere werkplaatsen waar hygiëne een grote rol speelt. Vikan heeft ook een speciaal Transport Systeem dat gebruikt kan worden om auto's van binnen en buiten schoon te maken.

Vikan werkborstels in HACCP kleuren

De Vikan werkborstels worden gekenmerkt door een perfecte kwaliteit en zijn uitermate geschikt voor het gebruikt in de voedingsmiddelenindustrie en andere hygiëne kritische gebieden. De verschillende borstelharen zoals hard, medium en zacht zorgen ervoor dat er voor iedere situatie een passende werkborstel te verkrijgen is. Een van de grotere voordelen van de Vikan werkborstels is dat de borstelharen op een innovatieve wijze vast gezet zijn in het borstelblok. Dit geeft de gebruiker een extra waarborg dat de werkborstel zijn haren tijdens het reinigen niet kwijtraakt. Daarnaast beschikken de werkborstels over het FDA en Glass&Fork keurmerk en zijn hierdoor geschikt om gebruikt te worden in de voedingsmiddelenindustrie en dus ideaal voor hygiëne kritische zones.

Hygiënische ophangsystemen

Om een hygiënische werkomgeving te handhaven, is het belangrijk om de werkborstels op een geschikte manier op te bergen. Ophangsystemen van Vikan of schaduwborden van CaluClean zijn ideale oplossingen om deze werkborstels hygiënisch op te bergen en te beschermen. Door de werkborstels op te hangen, kunnen ze langer meegaan, wat kosten bespaart. Daarnaast zijn de meeste werkborstels verkrijgbaar in verschillende kleuren die kunnen worden aangepast aan uw kleurcoderingsprogramma.

Meer Informatie

Onze experts staan klaar om u te adviseren. Neem contact met ons op via [email protected] of bel 053 - 434 43 43.