Filters

Afwasborstels

14 producten


Hoogwaardige afwasborstels bij Carel Lurvink

Meestal wordt er niet veel aandacht besteed aan een afwasborstel; de enige vereiste is dat hij handig is in gebruik. Bij Vikan zien ze dit anders. Omdat de afwasborstel voortdurend in contact komt met servies en glaswerk, speelt hij een cruciale rol in de algehele bedrijfshygiëne en voedingsindustrie. Gezien dit nauwe contact met bestek, servies en glaswerk kan de afwasborstel een belangrijke bron van kruisbesmetting zijn in uw horecazaak of fabriek. Naast gebruiksgemak heeft een professionele afwasborstel dus ook een hygiënisch aspect.

Hygiënische Vikan afwasborstels

Wat onderscheidt een Vikan afwasborstel van een gewone afwasborstel? De Vikan afwasborstel is vervaardigd van massief polypropyleen met polyester borstelvezels. Deze combinatie maakt de borstel bestand tegen reinigingstemperaturen tot 121 graden Celsius, waardoor u de afwasborstel zelfs in de vaatwasmachine kunt reinigen. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat er geen ongewenste bacteriën achterblijven op de borstel. Bovendien zijn Vikan afwasborstels bestand tegen chemicaliën, zodat u de borstel kunt desinfecteren zonder de kwaliteit aan te tasten.

Hygiënisch ophangen van afwasborstels

Het is van groot belang om uw afwasborstel hygiënisch te bewaren om overdracht van bacteriën naar uw serviesgoed te voorkomen. Het netjes en hygiënisch opbergen van de afwasborstel wordt vaak vergeten. We zien vaak dat afwasborstels rondzwerven rond de gootsteen of op de vaatdoek worden gelegd. De vaatdoek is vaak een broedplaats voor bacteriën in de keuken. Om te voorkomen dat deze bacteriën op de afwasborstel terechtkomen, heeft Vikan een speciaal ophangsysteem ontworpen. Hiermee kunt u de afwasborstel netjes en hygiënisch ophangen, waardoor de kans op kruisbesmetting tussen de afwasborstel en uw serviesgoed wordt geminimaliseerd. Bij Carel Lurvink bieden we hoogwaardige oplossingen voor een hygiënische werkomgeving.

Meer Informatie

Onze experts staan klaar om u te adviseren. Neem contact met ons op via [email protected] of bel 053 - 434 43 43.