Carel Lurvink zamelt gebruikte werkkleding en -schoenen van klanten in

Recycling
En zet weer een stap richting een circulaire economie
Klanten van Carel Lurvink kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor Carel Lurvink Recycle. Het retourprogramma voor gebruikte werkkleding en -schoenen. Duurzaam ondernemen zit ons in het bloed. Dat we met deze oplossing kunnen bijdragen aan het reduceren van afvalstromen sluit dan ook naadloos aan op onze doelstellingen.

Hoe werkt Carel Lurvink Recycle?

Klanten kunnen zich aanmelden via https://www.carellurvink.nl/klantenservice/recycle-programma. Na registratie leveren wij de inzamelcontainers op locatie van de klant (een container voor kleding en een voor schoenen). Werknemers kunnen hun gebruikte en gewassen kleding in de betreffende container deponeren. Is de container vol, dan kan de klant dit via de website melden en komt een chauffeur van ons de volle containers omwisselen voor lege.

Reduceren van afvalstromen

Robin Wevers, logistics manager bij Carel Lurvink: “Naast het aanbieden van producten die ontwikkeld zijn met aandacht voor mens en milieu, is het reduceren van afvalstromen een belangrijk thema voor Carel Lurvink. Met Carel Lurvink Recycle hebben we weer een stap gezet richting een circulaire economie waarin grondstoffen niet verloren gaan. De materialen worden na ontmanteling opnieuw ingezet als component of als grondstof voor nieuwe producten. In de praktijk wordt slechts een kleine fractie, minder dan 5%, ingezet als secundaire brandstof.”

Omdat bedrijfskleding vaak voorzien is van het logo van de organisatie, wordt kleding als vertrouwelijk materiaal behandeld. Zo voorkomen wij dat logo’s opnieuw op de markt verschijnen.

Wacht niet te lang! Slechts 75 plekken beschikbaar in fase 1

Om de uitrol van dit nieuwe MVO project zo goed mogelijk te laten verlopen, hebben we in de eerste fase slechts 75 plekken beschikbaar. De eerste 43 trajecten zijn inmiddels gestart. Wilt u deelnemen of meer informatie over Carel Lurvink Recycle, neem dan contact op met de afdeling sales support via 053 - 434 43 43, download de Carel Lurvink Recycle flyer of meld u aan voor het retourprogramma via www.carellurvink.nl/recycle.

Gerelateerde artikelen