Welke werkbroek heeft u nodig?

Industry - Welke werkbroek heeft u nodig
Optimale bescherming, professionele uitstraling en perfecte pasvorm
Het dragen van werkkleding die voldoende comfort en bescherming biedt, wordt steeds belangrijker. Waarom? Een vraag die wellicht direct bij u opkomt. De juiste bedrijfskleding is niet alleen belangrijk voor uw veiligheid, het zorgt ook voor een professionele uitstraling.

Werkkleding moet aan verschillende specifieke eisen voldoen, die per werkomgeving kunnen verschillen. Een werkgever kan kleding en veiligheidsartikelen verplichten die door u moeten worden gedragen. Deze worden ook wel persoonlijke beschermingsmiddelen of PBM’s genoemd. Denk hierbij aan een veiligheidshesje, een veiligheidshelm, werkschoenen, maar ook een goede werkbroek. En dit allemaal zodat u beschermd bent op de werkvloer! Een goede werkbroek is een must voor elke professional. In deze blog leggen we uit hoe u de juiste broek kiest.

Bij het aanschaffen van een werkbroek is het belangrijk om eerst te bepalen naar welk type werkbroek u op zoek bent.

Korte of lange werkbroek?

Kiest u voor een korte of een lange broek?? Of heeft u daar nog niet over nagedacht? Geen probleem, wij leggen uit waar u op moet letten bij het aanschaffen van de juiste werkbroek!

Of u een korte of lange broek nodig heeft, hangt niet alleen af van de werkomgeving, maar natuurlijk ook van de temperatuur waarin u werkt. Een lange broek bedekt de benen volledig, is fijn wanneer u moet werken bij lage temperaturen én biedt de meeste bescherming. Wanneer u met gevaarlijke stoffen werkt, is het dragen van een lange broek verplicht omdat de onderbenen bedekt moeten zijn. Een lange broek is ook verstandig wanneer u buiten in de zon werkt. Er zijn lange broeken gemaakt van ademende materialen, zodat ook deze broeken prettig te dragen zijn in de zomer!

Korte broeken zijn fijn om te dragen met hoge temperaturen. Het geeft genoeg verkoeling aan de benen en voorkomt transpiratie. Daarbij hoort wel een kleine kanttekening. Let namelijk wel op met contact met uv-straling en chemicaliën zodat uw veiligheid niet in gevaar komt. Een korte broek kunt u makkelijk dragen wanneer u in de schaduw kunt blijven of binnen werkt.

Reflecterende broek

In de herfst en winter is het ’s avonds eerder donker en de temperaturen dalen. Het is belangrijk om goed op te vallen tijdens bijvoorbeeld werkzaamheden in de vroege ochtend of bij slecht weer. Reflecterende werkbroeken verhogen de zichtbaarheid en zijn daarom handig bij werkomstandigheden met verminderde zichtbaarheid. Deze broeken zijn verkrijgbaar in diverse fluorescerende kleuren, voornamelijk geel en oranje, en hebben reflecterende banden.

Schildersbroek

Schilderskleding kenmerkt zich doordat het witte werkkleding is. Nu is dit echter niet altijd meer noodzakelijk. Het is vooral belangrijk voor schilders dat het bewegingsvrijheid biedt en comfortabel zit. Daarnaast dient het de schilder warm te houden als er buiten gewerkt wordt. Voor elke situatie moet de kleding geschikt zijn. Schilders werken vaak op steigers en ladders met onderdelen die uitsteken. Als een schilder bijvoorbeeld te losse kleding draagt, kan dit tot gevaarlijke situaties leiden.

Denimbroek

Denim is en blijft ongekend razend populair. Dat zien we ook duidelijk terug bij de werkbroeken. Een denim werkbroek lijkt op een gewone jeans maar biedt daarbij ook de bescherming die u nodig heeft en is comfortabel om te dragen.

Damesbroek

De afgelopen jaren is de vraag naar werkkleding voor dames gestegen. Steeds meer vrouwen kiezen namelijk voor branches waar eerder vooral mannen werkten, zoals de industriesector. Voorheen was de werkbroek niet afgestemd op de vrouwelijke vormen. Veel vrouwen droegen daarom een broek voor mannen, maar kozen dan voor een maatje kleiner. Eén ding is zeker: het is belangrijk dat vrouwen dezelfde mogelijkheden hebben als het gaat om werkkleding, namelijk werkbroeken voor dames die goed zitten en bescherming bieden.

Materialen van een werkbroek

Het gewicht en het materiaal van een werkbroek zijn erg bepalend voor het comfort. Veel werkbroeken zijn gemaakt van natuurlijke katoenvezel, een combinatie van polyester en katoen of van stretchstof voor extra draagcomfort. De combinatie hiervan zorgt ervoor dat werkbroeken vormvast, slijtvast en ademend zijn.

Ten slotte is het verplicht om een vlamvertragende broek te dragen wanneer u regelmatig met vuur werkt. Of als een van uw voornaamste werkzaamheden bijvoorbeeld lassen is, waarbij vonkjes vrijkomen. De vlamvertragende broeken zijn gemaakt van (een mix van) modacryl, aramide, katoenvezel en polyester. Deze broeken beschermen u tegen kortdurend contact met vlammen en hitte.

Carel Lurvink helpt u graag!

Wij beschikken over een breed aanbod in werkbroeken. Bent u nieuwsgierig naar ons assortiment? Bekijk hier al onze werkbroeken. Wilt u meer informatie over onze producten? Neem dan contact op met één van onze productspecialisten via [email protected] of bel naar 053 – 434 43 43. Wij helpen u graag verder!

Gerelateerde artikelen