Handige schoonmaakoplossingen voor de voedingsindustrie

Handige schoonmaakoplossingen voor de voedingsindustrie

Draag bij aan voedselveiligheid

Juist in de voedingsindustrie is een optimale hygiëne belangrijk. Er gelden strenge eisen en wetten, maar het is niet altijd even eenvoudig om alles na te leven. De hoeken in het plafond? De afvalresten in de vaten? Niet alles is eenvoudig te bereiken en te reinigen. Gelukkig zijn er oplossingen in de vorm van handige schoonmaakproducten. We noemen er enkele ter inspiratie in dit artikel. Staat uw schoonmaakprobleem er niet bij? Bel ons gerust. We hebben ongetwijfeld een oplossing.

Vochtige plekken schoonmaken

Vocht is een van de grootste vijanden van de voedselindustrie. Op vochtige plekken gedijen bacteriën en ziektekiemen immers. Het verwijderen van condens is extra belangrijk, omdat het niet in contact mag komen met voedsel. Gebeurt dat wel, dan verstoort dit het productieproces en moeten producten mogelijk zelfs worden teruggeroepen. Een condenstrekker is een speciaal schoonmaakproduct voor het verwijderen van condens. Het vangt de condensdruppels op en voert ze af, zodat ze niet in het voedsel kunnen komen.

Ronde plekken schoonmaken

Vaten, buizen, leidingen en andere ronde vormen zijn vaak lastig te reinigen. Voor het schoonmaken van tanks en vaten zijn daarom speciale tankborstels ontwikkeld met een ovale vorm en harde borstels. En hoewel buizen en leidingen aan de binnenkant vaak een gesloten systeem vormen, zijn ze aan de buitenkant wel bronnen van stof en vuil. Maar ook nu is er een oplossing in de vorm van speciale borstels. Stem ze echter wel af op de diameter van de buis, zodat de borstel goed aansluit op het gehele oppervlak.

Hoge plekken schoonmaken

Fabrieken en magazijnen hebben vaak hoge muren en plafonds. Een telescoopsteel biedt uitkomst om zelfs de hoogste plekken te bereiken. Belangrijk is wel dat deze stelen niet te zwaar zijn, omdat gebruikers vaak met hun armen boven het hoofd werken. Daarnaast moeten ze eenvoudig te verlengen en weer in te korten zijn. Telescoopstelen zijn er te kust en te keur én in iedere kleur. Handig als u met verschillend gekleurd reinigingsmateriaal kruisbesmetting tussen verschillende ruimtes en zones wilt voorkomen.

Meer informatie

Heeft u vragen over stelen, borstels, trekkers en andere specifieke schoonmaakmiddelen voor de voedingsindustrie? Onze specialisten helpen u graag verder als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar [email protected].

Whitepaper

Meer informatie over alternatieven voor HACCP? Vraag dan onze whitepaper aan!

Vraag whitepaper aan

Gerelateerde artikelen