Breathable leather uppers (BLU)

Deze certificering is opgesteld door Diadora Utility en behoort tot de werkschoenen ervan. De normering stelt dat bijbehorende werkschoenen voorzien zijn van ademend leer aan de bovenkant. In de zomermaanden kan het op het werk erg warm en vochtig zijn.

Om de kans op blaren, nare luchtjes en zweetvoeten te voorkomen, is er bij een product met deze normering extra aandacht besteed aan de materiaalkeuze van de buitenzijde en de binnenvoering. Die keuze is gevallen op ademend leer, omdat dit materiaal zorgt voor een hoog draagcomfort van de schoenen en voldoende lucht doorlaat om een prettige temperatuur binnen de schoen te behouden. Naast comfort is veiligheid erg belangrijk. Veilige schoenen zijn van groot belang in vrijwel iedere werkomgeving. Deze normering is daarom toegepast op veiligheidsschoenen.

De schoenen met Breathable Leather Uppers worden aangeboden in verschillende veiligheidsklassen, zoals S1P of S3. Bij de productspecificaties ziet u om welke veiligheidsklasse het gaat en voor welke werkomstandigheden dat paar schoenen geschikt is. Hiermee gecertificeerde schoenen laten de voet vrij om te ademen en bieden maximaal comfort in elke situatie. Het BLU bovenwerk is sterk, ademend en metaalvrij (dus licht). Daarmee worden veiligheid en comfort tegelijkertijd bereikt.