CaluPrevent veiligheidsbrillen: optimale oogbescherming en comfort

Industry - CaluPrevent veiligheidsbrillen goede prijs-kwaliteitverhouding en altijd leverbaar
Goede prijs-kwaliteitverhouding en altijd leverbaar
Rondvliegende splinters, gevaarlijke deeltjes en bijtende vloeistoffen… het zijn zaken die men absoluut niet in het kwetsbare oog wil hebben. Dergelijke situaties kunnen immers tot oogletsel leiden, vaak met ernstige of onherstelbare gevolgen. Daarom is het dragen van een veiligheidsbril in bepaalde werkomgevingen verstandig en soms gewoon bij wet verplicht. De CaluPrevent veiligheidsbrillen bieden comfort, bescherming tegen verschillende risico’s en zijn prijstechnisch zeer aantrekkelijk.
Luan Luten, Sector Specialist Industry bij Carel Lurvink, komt bij veel bedrijven over de vloer: “Gelukkig weten we bedrijfsongevallen te voorkomen door de juiste brillen te adviseren, maar toch is mij een verhaal bijgebleven van een bedrijf waar in het verleden een vervelend ongeval heeft plaatsgevonden. Een medewerker gebruikte een machine waaruit compleet onverwachts een metalen band lossprong. Deze raakte zijn oog waardoor er allerlei bloedingen ontstonden en hij 70 procent van zijn oogfunctie verloor en nog maar enkele uren per week kan werken.

Dit voorbeeld geeft niet alleen het belang van een veiligheidsbril aan, maar ook dat een ongeluk niet slechts spreekwoordelijk in een klein hoekje zit. Het dragen van een veiligheidsbril is een kleine moeite, maar neemt ontzettend veel veiligheidsrisico’s weg. Uiteraard is de juiste veiligheidsbril, passend bij de werkzaamheden, wel belangrijk. En hij moet comfortabel dragen, anders loopt men het risico dat de werknemers de bril niet of te weinig dragen.”

Wetgeving en oogbescherming

In de Arbowet is vastgelegd dat in bepaalde werksituaties het gebruik van oogbescherming verplicht is. Maar vanwege de ernstige gevolgen van oogletsel kan ook de werkgever zelf het dragen van een veiligheidsbril verplichten, zónder dat dit een wettelijk vereiste is. Het gebruik van een veiligheidsbril is wettelijk verplicht bij mechanisch gevaar dat ontstaat door stofdeeltjes en splinters. Het is eveneens verplicht bij stralingsgevaar door infraroodstraling. En bij chemisch gevaar als gevolg van schadelijke vloeistoffen, gassen en dampen.

​​CaluPrevent biedt voor al deze risico’s veiligheidsbrillen met een bijpassende bescherming. “Deze verplichting moet overigens op de werkvloer voldoende zichtbaar worden aangeduid met bijbehorende signalisatiemiddelen. Denk bijvoorbeeld aan onze veiligheidsbordjes en waarschuwingsstickers voor verplichte oogbescherming.”

CaluPrevent veiligheidsbrillen

Om bescherming te bieden tegen de verschillende type risico’s op de werkvloer, hebben wij een compleet assortiment veiligheidsbrillen. Van een bezoekersbril, ruimzichtbril en overzetbril tot veiligheidsbrillen die ultralicht zijn of zijbescherming bieden. Allen voldoen aan de NEN-EN 166 normering en zijn voorzien van een antikras coating.

Professionele inventarisatie

Wilt u graag professioneel advies over de juiste veiligheidsbrillen of overweegt u over te stappen op de veiligheidsbrillen van CaluPrevent om een kostenbesparing te realiseren? Onze Sector Specialisten komen graag langs voor een professionele inventarisatie, goed advies of het faciliteren van een test.

CaluPrevent veiligheidsbrillen vrijblijvend testen

Een vrijblijvende test geeft uw medewerkers de gelegenheid om verschillende type CaluPrevent veiligheidsbrillen een aantal weken uit te proberen. Immers, als de gebruiker de bril comfortabel vindt, is de kans aanmerkelijk groter dat hij in de toekomst ook daadwerkelijk gedragen wordt.

Gerelateerde artikelen