Wet2Go: sneller, hygiënischer en voordeliger schoonmaken

Voorbevochtigde microvezeldoek en -mop direct klaar voor gebruik

Wilt u nog meer weten over disposable cleaning?

Luister dan naar onze podcast met Ruud van den Berg! In deze aflevering bespreekt Ruud de talloze voordelen van wegwerpdoeken en -moppen, en hoe deze kunnen helpen kruisbesmetting en methodefouten te voorkomen. 

Marcel vervolgt: “De disposable microvezeldoek en -mop zijn met een vloeistof voorbevochtigd, waardoor onze klanten geen waterpunt of wasmachine meer nodig hebben. Dat bespaart enorm veel tijd en logistieke planning. Bij de reguliere schoonmaak is hierdoor 25% tijdbesparing mogelijk. Bij moeilijk bereikbare plaatsen, zoals trappenhuizen, kan dit zelfs oplopen tot 40%.”

Geruststellend

“Onze klanten zijn erg enthousiast. Ik hoor dan ook regelmatig: ‘Had ik dit maar eerder ontdekt, ik ga nooit meer terug naar mijn oude materiaal.’ Naast het logistieke voordeel, vindt men het prettig dat ze niet meer te veel of te weinig schoonmaakmiddel gebruiken. Bovendien kunnen ze direct van start gaan en is morsen met water er ook niet meer bij. De schoonmakers zijn blij dat dit product geen residu achterlaat. Zo’n biofilm zorgt voor strepen en vlekken en trekt weer nieuw vuil aan. Maar nog belangrijker, het veroorzaakt slipgevaar en creëert een nieuwe voedingsbodem voor bacteriën. Deze facetten tezamen geven de klant geruststelling, of zoals een klant het laatst zei: ‘Als ik de deur achter me dichtdoe, weet ik dat ik het juist heb achtergelaten.’”

Milieuvriendelijk

“De Wet2Go-producten zijn zeer milieuvriendelijk. De vloeistof is 100% afbreekbaar en valt uiteen in zuurstof en water. Er hoeven geen doeken en dweilen meer gewassen te worden, wat veel transport, water en elektriciteit scheelt. Hiermee is het, ook al betreft het een wegwerpproduct, onder de streep een groenere manier van reinigen. Bovendien zijn we momenteel aan het onderzoeken of separate inzameling voor recycling mogelijk is.

Besparing

“In de aanschaf zijn deze producten wellicht wat duurder, maar netto besparen onze klanten kosten. De hogere aanschafkosten vallen ruimschoots weg tegen de kosten van het transport en wassen van herbruikbare producten. En dan tel ik de tijdbesparing van het schoonmaakwerk nog niet eens mee. Deze producten zijn echt in opmars en we zien dat ze ook binnen de andere sectoren meer en meer omarmd worden ”, besluit Marcel.

Wilt u nog meer weten over disposable cleaning?

Luister dan naar onze podcast met Ruud van den Berg! In deze aflevering bespreekt Ruud de talloze voordelen van wegwerpdoeken en -moppen, en hoe deze kunnen helpen kruisbesmetting en methodefouten te voorkomen. 

Gerelateerde artikelen