Podcast: Voorkom kruisbesmetting en methodefouten met innovatieve disposable doeken en moppen

Facility - Podcast voorkom kruisbesmetting en methodefouten met innovatieve disposable doeken en moppen
In gesprek met expert Ruud van den Berge

In Carel de Podcast bespreken we vragen van klanten en geven we u een blik achter de schermen van ons bedrijf. Tijdens de podcast ‘Voorkom kruisbesmetting en methodefouten met innovatieve disposable doeken en moppen’ vertelt Ruud van den Berge u alles over de innovaties in disposable doeken en moppen voor de professionele schoonmaaksector. Ruud is CEO van Flash, een grote producent van non-woven schoonmaakproducten voor professioneel gebruik. Hieronder vindt u enkele highlights van het interview. Het gehele gesprek duurt 26 minuten. U kunt de podcast hier beluisteren.

Waarom zijn disposable doeken en moppen nu zo veelgevraagd?

“Door voor elke handeling en in iedere ruimte een nieuwe doek of mop te gebruiken, voorkomt u kruisbesmetting en zijn methodefouten uitgesloten. In deze tijd van het coronavirus is dat belangrijker dan ooit. Het gebruik van disposable schoonmaakmaterialen heeft dan ook een hoge vlucht genomen. En ook de ontwikkelingen van disposables hebben niet stilgestaan. Dat geldt zeker voor non-woven producten. Met 19 productielijnen maken we al jaren unieke non-woven disposable producten die onderscheidend zijn in de markt. Dat doen we in 5 productgroepen: wisdoeken (al dan niet geïmpregneerd, elektrostatisch of met kleefstoffen), moppen, wipes, pads en tools.

Toch kennen consumenten ons niet bij naam, omdat Flash alleen private label producten levert. Dat doen we onder andere voor Carel Lurvink. Onze 3 grootste innovaties zijn daar dan ook te koop: de triple-D wisdoek, de disposable desinfectiemop (beiden bij Carel Lurvink te koop onder het merk CALU TTS) en het assortiment Wet2Go Ready producten.”

CALU TTS triple-D wisdoek

“Dit is een premium kwaliteit wisdoek van 100% polyester met een dunne vezel. De dunne vezel geeft veel volume, waardoor we deze wisdoek een ribbelprofiel konden geven. De oppervlakte tussen de ribbels kan veel vuil opnemen. De ribbels zorgen er bovendien voor dat vuil en stof goed binden, waardoor u viezigheid ook op oneffen vloeren eenvoudig weg kunt halen. Vooral bij entrees wordt deze doek dan ook vaak gebruikt, omdat daar vaak wat grover vuil ligt, zoals zand en haren. De doek werkt bovendien elektrostatisch, waardoor er na het wissen geen residu op de vloer achterblijft. De triple-D wisdoek is daardoor ook erg goed geschikt voor schoonmaak in de gezondheidszorg.”

CALU TTS disposable desinfectiemop

Veel zorginstellingen hebben problemen met het desinfecteren en wassen van gebruikte moppen. Dit vraagt namelijk veel handelingen en er moet een bepaald proces voor gevolgd volgen. Daarom hebben we een disposable desinfectiemop ontwikkeld. Deze mop weegt slechts 13 gram en kan 170 ml vocht absorberen. Bovendien laat de mop het vocht heel gedoseerd los over de vloer, waardoor u er wel 25 m2 mee kunt desinfecteren. Voor extra veiligheid en hygiëne hebben we daarnaast aan de bovenkant van de mop een folie geplaatst die een barrière vormt tussen het vocht en het frame. Het frame blijft dus vrij van vocht en vezels en de mop is geschikt voor gebruik met alle desinfectiemiddelen.”

Wet2Go Ready producten

“Dit zijn doeken en moppen die we met een reinigingsmiddel voorbevochtigen en kant-en-klaar verpakt aanleveren aan de eindgebruiker. Om ervoor te zorgen dat de vloeistof goed verdeeld in de mop wordt geabsorbeerd, bieden we deze producten aan in een stazak met een hersluitbare strip. Het reinigingsmiddel dat we gebruiken, is 100% afbreekbaar en valt uiteen in zuurstof en water. Het laat dus ook geen biofilm achter, waardoor er geen voedingsbodem voor bacteriën kan ontstaan. Wet2Go Ready producten hebben dus veel hygiënevoordelen. En ze zijn eenvoudig in gebruik. Je doet het pakje open en je kunt beginnen. Doseren van reinigingsmiddelen hoeft niet meer, dus er ontstaan minder systeemfouten. Deze producten leveren bovendien een enorme tijdwinst, doordat het wassen en reinigen van moppen en doeken niet meer nodig is. Bij reguliere schoonmaak is daardoor 25% tijdsbesparing mogelijk. Dat kan oplopen tot wel 40% op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals trappenhuizen. Alle Wet2Go Ready producten zijn uit voorraad leverbaar bij Carel Lurvink.”

Beluister hier de gehele Carel de Podcast over de innovaties in disposable doeken en moppen. Vindt u deze podcast interessant? Laat dan een review achter op Apple Podcast.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u advies over dit onderwerp? Onze specialisten helpen u graag verder als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar [email protected].

Gerelateerde artikelen