CaluCare ECO Comfort papieren handdoekjes

CaluCare ECO Comfort papieren handdoekjes
Vaak wordt onderschat dat men flink op deze kosten kan besparen
“Bij een papieren handdoekje komt veel meer kijken dan men denkt. Het draagt in belangrijke mate bij aan een hygiënische omgeving. Maar het is ook een artikel waarmee men flinke kostenbesparingen kan realiseren” vertelt Rein Hoornstra, Senior Sector Specialist Medical bij Carel Lurvink.

Verspreiding ziektekiemen voorkomen

“De tijd van de herbruikbare textiele handdoeken ligt inmiddels ver achter ons. Nagenoeg iedereen is zich bewust van het belang van handhygiëne en daarom overgestapt op disposables. Daar heeft de pandemie natuurlijk nog een schepje bovenop gedaan. Echter, er wordt veel aandacht besteed aan het reinigings - of desinfectieproduct, maar het drogen van de handen wordt vaak vergeten. Terwijl ook daar veel winst valt te behalen. Een handdoek heeft niet alleen tot functie de handen te drogen, het verwijdert ook achtergebleven vuilresten. Daarom is de kwaliteit zo belangrijk. Een goed handdoekje heeft voldoende absorptievermogen, het juiste formaat en optimale reinigingskracht. Vergeet ook niet dat achtergebleven vocht een bron vormt voor nieuwe bacteriegroei! De CaluCare ECO comfort papieren handdoekjes voldoen aan al deze eisen. En dankzij de ZZ-vouw komen ze een voor een uit de dispenser waardoor de gebruiker de andere handdoekjes niet aanraakt.”

Besparing

“Deze ZZ-vorm heeft nog een groot voordeel. De gebruiker kan nooit per ongeluk te veel doekjes pakken. We kennen het allemaal wel… dat je ongewild een hele stapel doekjes in je hand hebt. Niet alleen een enorme verspilling, maar het kan er ook toe leiden dat andere gasten en medewerkers lege dispensers aantreffen. Als je vervolgens bedenkt hoeveel dispensers er in een willekeurige zorginstelling hangen, dan valt er dus enorm veel winst te behalen. Op de kosten en ook in het tegengaan van de verspreiding van ziektekiemen. Dezelfde berekening geldt voor wc-papier."
"Daarom is het goed om af en toe kritisch naar dit soort zaken te kijken. Wij zijn altijd bereid om langs te komen en de mogelijkheden te onderzoeken. En advies op maat uit te brengen. Immers, een toiletruimte voor bezoekers heeft wellicht minder absoluut verbruik, maar kent wel haar piekmomenten. Terwijl er op een verpleegafdeling sprake is van doorlopend verbruik en andere behoeften. Daar is kwaliteit en comfort, vooral van wc-papier, extra belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan de kraamafdeling.”

Prijstechnisch interessant

“Onder ons eigen merk CaluCare bieden we tegen een aantrekkelijke prijs A-kwaliteit. Zeker nu de papierprijs zo hoog ligt, merken we dat onze klanten hier graag gebruik van maken. Mede omdat deze doekjes gebruikt kunnen worden in veel merken dispensers.”

Gerelateerde artikelen