Filters

Wegwerpkwast

5 producten

Bent u op zoek naar een praktische en voordelige oplossing voor uw schilderwerkzaamheden? Bij Carel Lurvink bieden we een uitgebreid assortiment wegwerpkwasten van topmerken zoals Calupaint. Onze wegwerpkwasten zijn ideaal voor klussen waarbij u werkt met producten die reguliere kwasten zouden beschadigen, zoals oliën en vetten. Gemaakt van wit Chinees varkenshaar, garanderen deze kwasten een uitstekende verfopname en een gelijkmatige afwerking.

Wegwerpkwast bij Carel Lurvink

Een wegwerpkwast is bijzonder geschikt voor eenmalige kleine schilderklussen. De naam van de kwast zegt het al: u kunt het na gebruik gewoon weggooien. Omdat de kwast niet van de hoogste kwaliteit is, wordt de wegwerpkwast veelal gebruikt voor simpele opdrachten. Zo kunt u deze kwast gebruiken voor schilderen, afbijten, voor reparatiemiddel of twee-componenten lijm aanbrengen of voor diverse andere klussen. Of het nu gaat om een wegwerpkwast voor eenmalig gebruik of een echte kwaliteitskwast, CaluPaint biedt voor iedere situatie een passende kwast.

Wanneer gebruikt u een wegwerpkwast?

Door het feit dat deze kwasten na afloop worden weggegooid is de duurzaamheid niet een prioriteit voor deze kwasten, hierdoor zijn ze bijvoorbeeld goedkoper. Wel zijn ze zeker stevig en duurzaam genoeg om gedurende een uitgebreide schilderklus goed resultaat te leveren.  Een wegwerpkwast is bijvoorbeeld erg geschikt voor het aanbrengen van muurverf of voor het schilderen van oppervlakken die niet direct in het zicht zijn. Ook voor het aanbrengen van grondverf of een eerste verflaag kunt u prima een wegwerpkwast gebruiken. Houdt er wel rekening mee dat wegwerpkwasten een enkele haar kunnen verliezen tijdens het schilderen en dat ze doorgaans meer strepen achterlaten. Voordeel is wel dat u ze niet hoeft schoon te maken na gebruik, maar ze gewoon kunt weggooien. Voor het milieu is het wel beter wanneer u ze eerst even laat uitharden, alvorens u de wegwerpkwast bij het restafval gooit.

Kwalitatief goede wegwerpkwasten met Chinees varkenshaar

Alle wegwerpkwasten van Carel Lurvink zijn gemaakt van wit Chinees varkenshaar. Dit is de ultieme grondstof voor een verfkwast, omdat het de sterkste en meest elastische soort dierlijk haar is. Een varkenshaar is aan de wortelzijde dikker dan aan de uiteinden, waardoor de haren de verf goed vasthouden en weer geleidelijk afgeven. Door deze unieke eigenschappen garandeert de wegwerpkwast alsnog een bepaalde mate van kwaliteit. Zo brengt u ook de eenvoudige verfklussen tot een mooi eindresultaat.

Assortiment CaluPaint wegwerpkwasten bij Carel Lurvink

In het assortiment van Carel Lurvink vindt u diverse wegwerpkwasten van ons premium A+ merk CaluPaint. Alle kwasten en schildersartikelen van CaluPaint staan garant voor een uitstekende kwaliteit met een aantrekkelijke prijs. Onze wegwerpkwasten zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, maten en vormen.

• Ronde wegwerpkwast: met een ronde patentpuntkwast kunt u erg nauwkeurig werken en wordt de verf goed over het oppervlak verdeeld. Daarnaast is dikkere verf eenvoudiger aan te brengen met ronde kwasten en op iedere soort oppervlakte krijgt u een egaal resultaat. Bovendien heeft u een betere controle bij het aanbrengen van de verf door het uitspreiden van de haren in alle kanten, waarmee een rond model geschikt is voor het strak schilderen van kleine oppervlaktes. De maatvoering van deze wegwerpkwast is gelijk aan die van onze patentpuntkwasten.
• Platte wegwerpkwast: met een platte kwast kunt u relatief snel een egale laag verf aanbrengen op een oppervlak. Dit type kwast is dan ook niet geschikt voor precisiewerk, maar wordt juist gebruikt voor het verven van grotere oppervlakken. Onze platte wegwerpkwast is verkrijgbaar in de nummers 20 tot en met 70, wat staat voor de breedte van de kwast in millimeters.
• Lange wegwerpkwast: een kwast met lange haren maakt het verven eenvoudiger. Zo neemt een kwast met lange haren meer verf op, waardoor u langer door kunt schilderen. Daarnaast is er door de lange haren meer flexibiliteit, wat de kwast erg geschikt maakt voor oneffen oppervlakken en wat handig is voor een mooie lange bocht. De lange wegwerpkwast heeft net als de ronde wegwerpkwast dezelfde maatvoering als onze patentpuntkwasten.

Wegwerpkwasten bestellen?

Bent u op zoek naar een professionele verfkwast die u voor meerdere schilderklussen kunt gebruiken? In ons assortiment professionele kwasten vindt u gegarandeerd een geschikte kwast voor uw schilderklus. Daarnaast bieden we u een ruim assortiment schildersartikelen en verfbenodigdheden die bijdragen aan een optimaal eindresultaat. Meer informatie over onze kwasten en schildersartikelen? Neem gerust contact op met een van onze productspecialisten via [email protected] of bel naar 053 – 434 43 43.