CaluPaint,van nylon rollers tot kunststof kwasten

Onder de naam CaluPaint hebben we kwasten, rollers en andere benodigdheden (zoals passende beugels en telescoopstelen) van topkwaliteit laten ontwikkelen. Deze productlijn wordt veel gebruikt in de vloerenindustrie, door polyester- en kunststofverwerkende bedrijven, door schilders, door afbouwbedrijven en door jachtbouwers. CaluPaint omvat een ruim assortiment, waardoor er voor iedere schilderklus een geschikt artikel te vinden is.

CaluPaint is een Premium A+ merk van Carel Lurvink. Hierdoor waarborgen wij hoge kwaliteit, veiligheid, innovativiteit en adaptiviteit. De snel veranderende bedrijfswereld en technologie vraagt om het vlot bijschakelen en -blijven, om deskundigheid en om tijdloze producten. Door nauwe betrokkenheid bij het productieproces, expertise van onze medewerkers en transparantie naar u toe kunnen wij dat bewerkstelligen. Wij betrekken u graag, mede door informatievoorziening op de website, leerzame video’s en podcasts. Bekijk bijvoorbeeld onderstaande video om een beeld te krijgen hoe onze CaluPaint verfrollers gemaakt worden.   

Hoe worden onze CaluPaint verfrollers gemaakt?

Bekijk onderstaande video om een beeld te krijgen hoe onze verfrollers gemaakt worden. 
 

CaluPaint rollers

Een goede roller is van groot belang voor een goed eindresultaat. Onze rollers voldoen daarom aan verschillende kwaliteitspunten. Zo hebben onze CaluPaint rollers opgeschoren zijkanten, zodat er geen rolbanen ontstaan. Ook zijn ze leverbaar in diverse lengtes en poolhoogtes, waardoor u kunt spelen met de opname en afgifte voor elk gewenst resultaat. Wisselrollers met een diameter van 55 mm zorgen bijvoorbeeld voor een betere prestatie, doordat de roller meer volume opneemt. Hiernaast wordt de kans op spatten aanzienlijk verkleind, omdat de roller door de grotere diameter rustiger rolt. Onze rollers worden staand of los verpakt om transportschade te voorkomen en kunnen ook in kleinverpakking aangeleverd worden. Dat is ideaal voor uitgifte of om mee te nemen op de werkvloer.

In het assortiment vindt u wisselrollers die gemaakt zijn van bijvoorbeeld nylon, microvezel, Profi-Mix, velours of Magic Vilt. Twee zeer populaire producten zijn onze CaluPaint nylon en microvezel wisselrollen. 

 
   
 

Nylon wisselrol

De vacht van de CaluPaint nylon wisselrollers is gebrand op de kern, zodat deze bestand is tegen tweecomponenten producten. Het lost daardoor absoluut niet op. De rollers zijn pluisarm; door de nabehandeling bevatten ze geen losse haren meer vanuit de productie. Deze rollers worden veel gebruikt voor het aanbrengen van coating, zoals polyesterlak en epoxy.

Microvezel wisselrol

De CaluPaint microvezelrol is pluisarm en wordt daarom veel gebruikt voor het aanbrengen van toplagen. Met deze rollers wordt de lak zeer gelijkmatig en zonder zichtbare strepen verwerkt en zijn er geen aanzetpunten zichtbaar. 

CaluPaint verfrolbeugels en telescoopstelen

En omdat alleen een wisselrol met een perfect passende beugel een optimaal resultaat oplevert, adviseren wij om CaluPaint verfrolbeugels te gebruiken. Het unieke aan onze beugels is dat het handvat precies in het midden staat. Hierdoor verkrijgt u een gelijkmatige druk op de roller. Onze telescoopsteel is er in 5 verschillende lengtes, zodat u tot wel 4 meter hoogte kunt komen. 

   

 

CaluPaint kwasten

Of het nu gaat om een wegwerpkwast voor eenmalig gebruik of een kwaliteitskwast, CaluPaint biedt voor iedere situatie een passende kwast. Van ronde en platte kwasten tot radiatorkwasten, bokkepoten en blokwitters. Onze kwasten zijn van zuiver Chinees varkenshaar voorzien, de ultieme grondstof voor de verfkwast. Een varkenshaar is aan de wortelzijde dikker dan aan de uiteinden, hierdoor kunnen de haren de verf goed vasthouden en weer geleidelijk afgeven.

De rol van Carel Lurvink

Carel Lurvink is een totaalleverancier en bedient al 125 jaar kleine tot zeer grote organisaties. Doordat wij nauw samenwerken met onze klanten en leveranciers en regelmatig op de werkvloer komen, begrijpen wij de behoeften van onze klanten. 

Van onze klanten ontvangen wij vaak de volgende feedback op onze producten:

  • Uitgebreide keuzemogelijkheden binnen het assortiment.
  • Snelle levering en goede service.
  • Advies op maat.
  • Carel Lurvink weet wat er speelt binnen ons vakgebied en deelt deze kennis graag.
Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

053 - 4344343

Servicecenter Hilversum
Franciscusweg 279A
1216 SG Hilversum

035 - 6561402

 

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur