Filters

Patentpuntkwasten

20 producten

CaluPaint patentpuntkwast super 39 nr. 8
CaluPaint patentpuntkwast super 39 nr. 8
CaluPaint patentpuntkwast super 39 nr. 8
CaluPaint patentpuntkwast super 39 nr. 8
CaluPaint patentpuntkwast super 39 nr. 8
CaluPaint patentpuntkwast super 39 nr. 8
nr. 8
nr. 10
nr. 12
nr. 14
nr. 16
nr. 18
nr. 20
CaluPaint patentpuntkwast Super Prof nr. 8
CaluPaint patentpuntkwast Super Prof nr. 8
CaluPaint patentpuntkwast Super Prof nr. 8
CaluPaint patentpuntkwast Super Prof nr. 8
nr. 8
nr. 10
nr. 12
nr. 14
nr. 16
nr. 18
nr. 20
CaluPaint Polyesterkwast nr. 10
CaluPaint Polyesterkwast nr. 10
CaluPaint Polyesterkwast nr. 10
CaluPaint Polyesterkwast nr. 10
nr. 10
nr. 12
nr. 14
nr. 16
nr. 18
nr. 20
nr. 22
Goudhaantje patentpuntkwast tradtioneel 260 nr. 8
nr. 8
nr. 10
nr. 12
nr. 14
nr. 16
nr. 18
nr. 20
nr. 22
nr. 24

Patentpuntkwasten voor precisiewerk

Patentpuntkwasten zijn uiterst geschikt voor precisiewerk op kleinere oppervlakten, zoals randen, kozijnen, profielen of elementen. Patentpuntkwasten kenmerken zich door het ronde model en de afgeschuinde punt. Wij bieden in deze categorie traditionele topkwasten van zeer hoge kwaliteit, die zowel geschikt zijn voor vakwerk als voor persoonlijk schilderwerk.

Onze patentpuntkwasten zijn gemaakt van uitsluitend kwalitatief hoogwaardige materialen. Zo wordt een belangrijk kwaliteitsaspect van de patentpuntkwast bepaald door de manier waarop de haren in de kwast worden gezet. Om de ronde vorm te maken in de punt van de kwast, worden de haren reeds rond gezet in de bus. Dit zorgt ervoor dat u zeer eenvoudig heel precies kunt schilderen. De bus heeft een verstevigde touwwoeling, welke verwijderd kan worden wanneer de kwast stugger wordt door slijtage. Hierdoor blijft de kwast langer soepel en wordt er optimaal gebruik gemaakt van de bles.

Patentpuntkwasten van CaluPaint

CaluPaint is ons eigen premium A+ merk schildersartikelen. Of het nu gaat om een wegwerpkwast voor eenmalig gebruik of een kwaliteitskwast, CaluPaint biedt voor iedere situatie een passende kwast. Er wordt enkel gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen die het schilderen voor u makkelijk maken. Zo is onze patentpuntkwast bol opgezet om het schilderen op kleine oppervlakken tot een simpele klus te laten behoren. Kwaliteit en gebruiksgemak vinden wij erg belangrijk. De gelakte beuken houten stelen van onze CaluPaint kwasten zorgen daarom ook nog voor een prettige ligging in de hand en voor de juiste balans in de kwast. Maak dus zelfs de meest complexe schilderklussen eenvoudig, comfortabel en succesvol met de patentpuntkwasten van CaluPaint. Daarnaast vindt u in het assortiment van Carel Lurvink patentpuntkwasten van diverse andere A-merken. Zo bieden we u een ruim assortiment patentpuntkwasten van Goudhaantje, Copenhagen en Staalmeester.

Hoge kwaliteit patentpuntkwasten met varkenshaar

Varkenshaar bepaalt in hoge mate de kwaliteit van de patentpuntkwast. Het is namelijk dikker, elastischer en sterker dan elk ander dierlijk haar. Daarnaast kan het meer dan twee kilogram dragen zonder te breken. De weerstand is dus bijzonder hoog. De mix van vezels zorgt voor een goede verfopname en verfafgifte. Conische haren (dikkere haren aan de wortelzijde) maken het mogelijk dat de patentpuntkwasten de verf goed kunnen vasthouden en het geleidelijk weer afgeven. Het gevolg is een makkelijke verwerking van de verf, doordat de juiste balans en weerstand worden gerealiseerd met de kwast. De patentpuntkwast heeft als groot voordeel dat de bles tijdens gebruik steeds verder inslijt, hierdoor gaat de kwast alsmaar prettiger schilderen. Het is dus duidelijk dat de kwaliteit van de kwast soepele en zachte vezels verschaft, waardoor u, ook als niet-professionele schilder, gemakkelijk zorgt voor een streeploos resultaat.

Patentpuntkwasten met synthetische vezels

Naast ons ruime assortiment patentpuntkwasten met varkenshaar, bieden we ook patentpuntkwasten met polyester haren, ofwel kwasten met synthetische vezels. Professionele verfkwasten met polyester vezels zijn speciaal ontwikkelt voor het verven met water gedragen lakken. De haren van polyester zorgen er namelijk voor dat de verf makkelijker en beter verdeeld kan worden over het oppervlak. Daarnaast is het eenvoudiger om de juiste laagdikte aan te brengen en zorgt dit ervoor dat de verf goed vloeit. Ook kunt u makkelijker besnijden met een synthetische vezel, oftewel het trekken van strakke lijnen. Dankzij de goede afwerking van CaluPaint hebben de kwasten de juiste flexibiliteit en wordt haaruitval voorkomen.

Maatvoering van patentpuntkwasten

Onze patentpuntkwasten zijn verkrijgbaar in diverse maten, wat wordt aangeduid met een uniek nummer. Dit is handig, omdat ieder nummer tegelijkertijd ook een eigen toepassing representeert. De nummering loopt van maat 8 tot en met 22 en bestaat alleen uit even getallen. De dunste kwast is maat 8, terwijl de breedste patentpuntkwast nummer 22 draagt. In het onderstaande overzicht vindt u voor welke oppervlakte iedere maat geschikt is:

Nummer 8: geschikt voor glaslatten en plinten (16 mm).
Nummer 10: geschikt voor smalle oppervlakten en eventueel plinten (20 mm breed).
Nummer 12: geschikt voor kleine ramen en smalle kozijnen (23 mm breed).
Nummer 14: geschikt voor kozijnen en ramen (26 mm breed).
Nummer 16: geschikt voor deur profielen (29 mm breed).
Nummer 18: geschikt voor garage deuren (32 mm breed).
Nummer 20: geschikt voor grote oppervlakken en daklijsten (35 mm breed).
Nummer 22: geschikt voor brede delen (39 mm breed).

Patentpuntkwasten bestellen?

Bekijk in ons assortiment professionele kwasten welk type kwast het meest geschikt is voor uw schilderklus. Daarnaast bieden we u een ruim assortiment schildersartikelen en verfbenodigdheden die bijdragen aan een optimaal eindresultaat. Meer informatie over onze kwasten en schildersartikelen? Neem gerust contact op met een van onze productspecialisten via [email protected] of bel naar 053 – 434 43 43.