Filters

Blokkwast

10 producten

Een blokkwast kopen bij Carel Lurvink

Wij bieden een brede selectie van blokkwasten met verschillende breedtes en merken, zodat u zeker de kwast vindt die perfect past bij uw behoeften.
Een blokkerwitter is ideaal voor het behangen of witten van plafonds en diverse (ongelijke) ondergronden, zoals hout, kunststof en metaal. Het rechthoekige model met kunststof kap, en met stel en emmerhaak, zorgt ervoor dat grote oppervlakten makkelijk en snel geverfd kunnen worden. De kwast is van zuiver Chinees varkenshaar voorzien, de ultieme grondstof voor de verfkwast. Dit type kwast, een blokkwast, is bij Carel Lurvink verkrijgbaar in diverse breedtematen.

Wat is een blokkwast?

Een blokkwast of blokwitter is een type verfkwast gemaakt van Chinees varkenshaar, dat aan de wortelzijde dikker is dan aan de uiteinden. Hierdoor kan hij de verf goed vasthouden en geleidelijk afgeven, waardoor het een ideaal gereedschap is voor het behangen of witten van plafonds en verschillende oppervlakken zoals hout, plastic en metaal. Het produceert ook een gladde afwerking op oneffen oppervlakken, dus het is geweldig voor gedetailleerd werk.

Het verschil tussen een blokkwast en een platte kwast

Een blokkwast en een platte kwast zijn twee verschillende soorten verfkwasten die elk hun specifieke eigenschappen en toepassingen hebben in de wereld van schilderen en decoreren. Een blokkwast heeft meestal een rechthoekige of blokvormige kop met korte, dichte haren. Dit maakt de blokkwast ideaal voor het aanbrengen van verf op grote, vlakke oppervlakken, zoals muren of plafonds, en bij grotere projecten. Aan de andere kant heeft een platte kwast langere, smallere haren die samenkomen in een platte, taps toelopende kop. Platte kwasten zijn perfect voor gedetailleerd schilderwerk, zoals kozijnen, lijsten en randen, waar precisie en controle over de verfapplicatie van groot belang zijn. Over het algemeen kunnen we stellen dat blokkwasten ideaal zijn voor snelle, grootschalige schilderklussen, terwijl platte kwasten beter presteren bij gedetailleerd en nauwkeurig schilderwerk.

De juiste blokkwast kiezen bij Carel Lurvink

Wanneer u bij Carel Lurvink uw blokkwast koopt, kunt u kiezen uit verschillende merken - Goudhaantje, Staalmeester of ons eigen premium A+ merk CaluPaint. Om de juiste keuze voor u te maken, moet u bedenken op wat voor ondergrond u gaat schilderen en welk formaat penseel daar het beste bij past. Als u bijvoorbeeld een groter oppervlak gaat schilderen, zoals een heel plafond of een muur, dan hebt u misschien een bredere kwast nodig; maar als uw project gedetailleerder is, zoals behang afwerken of muren met verf afwerken, dan is een kleinere kwast misschien beter geschikt voor dat werk.

Blokkwast bestellen?

Meer informatie? Neem contact op met een van onze specialisten via [email protected] of 053 - 434 43 43.