Filters

Platte kwast

11 producten

Best verkocht
CaluPaint platte polyesterkwast 1"
CaluPaint platte polyesterkwast 1"
CaluPaint platte polyesterkwast 1"
1 inch
1,5 inch
2 inch
3 inch
Best verkocht
CaluPaint wegwerp platte kwast synthetische  vezels kunststof steel nr. 30
CaluPaint wegwerp platte kwast synthetische  vezels kunststof steel nr. 30
CaluPaint wegwerp platte kwast synthetische  vezels kunststof steel nr. 30
nr. 30
nr. 40
nr. 50
nr. 60
nr. 70
Platte acrylkwast soort 98 30mm
30 mm
40 mm
50 mm
Goudhaantje platte kwast 660 1"
1 inch
1,5 inch
2 inch
2,5 inch
3 inch

Wat is een platte kwast

Een platte kwast, ook wel brede kwast genoemd, zorgt voor een egale laag verf op grote (platte) oppervlaktes. De platte kwast wordt vooral gebruikt om beits of de laksoort vernis aan te brengen, maar ook het gebruik van deze kwast bij het aanbrengen van krijtverf is populair. Platte kwasten worden vaak verward met radiatorkwasten. De radiatorkwast is een platte kwast met een lange steel en een gebogen platte bus. Deze specifieke kwast is geschikt voor het schilderen van moeilijk te bereiken plekken, terwijl platte kwasten juist geschikt zijn voor het snel aanbrengen van verf op grote oppervlakten. Platte kwasten hebben geen knik aan de bovenzijde en zijn breder vergeleken met een radiatorkwast.

Wanneer gebruikt u een platte of ronde kwast?

Het kiezen van een geschikte kwast voor uw schilderklus kan soms lastig zijn. We leggen u graag uit in welke situatie u het beste een platte kwast of een ronde kwast kunt gebruiken. Doorgaans gebruikt u een platte kwast voor de grotere oppervlaktes. Een ronde kwast wordt daarentegen gebruikt voor het schilderen van kleinere oppervlaktes en bij echt precisiewerk.

De ‘gewone’ platte kwast is de meest gebruikte soort kwast voor het schilderen van grote oppervlaktes. Wanneer u zoekt naar een platte kwast voor lastig bereikbare plekken is de eerder genoemde radiatorkwast een goede keuze, omdat deze een knik in de steel heeft. Een ronde kwast is meer geschikt voor precieze schilderklussen, zoals het afwerken van kozijnen of het schilderen van kleine en moeilijke oppervlakken. Een ronde kwast bedekt een kleinere oppervlakte dan een platte kwast en geeft u de mogelijkheid om nauwkeuriger te werken. De meest gebruikte ronde kwast is de patentpuntkwast, maar u kunt ook kiezen voor een bokkenpoot waarbij de kop scheef op de steel staat.

Wat is de meest geschikte soort haar voor uw platte kwast?

Het meest belangrijke onderdeel van een kwast is vanzelfsprekend de gebruikte soort haar. De platte kwasten in het assortiment van Carel Lurvink zijn vervaardigt met verschillende soorten haren; varkenshaar, kunststof- of polyester haren. Veel van onze platte kwasten zijn van zuiver Chinees varkenshaar voorzien. Dit is kwalitatief gezien de ultieme grondstof voor een professionele verfkwast. Een varkenshaar is aan de wortelzijde dikker dan aan de uiteinden, waardoor de haren de verf goed vasthouden en weer geleidelijk afgeven. De kleur van het varkenshaar zegt ook iets over de eigenschappen van de kwast. Kwasten met zwarte varkensharen zijn doorgaans de meest sterke en elastische kwasten, terwijl een kwast met wit varkenshaar wat zachter en slijtvaster is.

Daarnaast beschikken we in ons assortiment over platte kwasten met synthetische vezels, ofwel met kunststof of polyester haren. Zo is deze CaluPaint platte kwast een professionele verfkwast met synthetische vezel, speciaal ontwikkelt voor de water gedragen en oplosmiddel houdende verf. Met deze kwast kunt u de verf beter en makkelijker verdelen. Bovendien zorgt de platte kwast ervoor dat de verf goed vloeit en brengt u door de stuggere vezel automatisch de juiste laagdikte aan. Hierdoor is de droging bij kwasten met synthetische vezels een stuk beter ten opzichte van traditionele kwasten met varkenshaar.

Wat is het verschil tussen een blokkwast en een platte kwast?

Een blokkwast en een platte kwast zijn twee verschillende soorten verfkwasten die elk hun specifieke eigenschappen en toepassingen hebben in de wereld van schilderen en decoreren. Een blokkwast heeft meestal een rechthoekige of blokvormige kop met korte, dichte haren. Dit maakt de blokkwast ideaal voor het aanbrengen van verf op grote, vlakke oppervlakken, zoals muren of plafonds, en bij grotere projecten. Aan de andere kant heeft een platte kwast langere, smallere haren die samenkomen in een platte, taps toelopende kop. Platte kwasten zijn perfect voor gedetailleerd schilderwerk, zoals kozijnen, lijsten en randen, waar precisie en controle over de verfapplicatie van groot belang zijn. Over het algemeen kunnen we stellen dat blokkwasten ideaal zijn voor snelle, grootschalige schilderklussen, terwijl platte kwasten beter presteren bij gedetailleerd en nauwkeurig schilderwerk.

Maatvoering van platte kwasten

Onze platte kwasten zijn verkrijgbaar in diverse maten. Bij sommige kwasten worden de afmetingen aangeduid in inch, terwijl dit bij andere types platte kwasten wordt aangegeven doormiddel van een nummer of in millimeters. Wanneer de maat is aangegeven in inch, kunt u er vanuit gaan dat iedere inch gelijkstaat aan een breedte van ongeveer 25 millimeter. Als de maat in de vorm van een nummer is aangegeven, is dit de breedte in millimeter.

Assortiment platte kwasten bij Carel Lurvink

Bij Carel Lurvink leveren we een ruim assortiment platte kwasten van toonaangevende A-merken, waaronder CaluPaint, Copenhagen, Goudhaantje en Staalmeester. De platte kwasten van ons eigen premium A+ merk CaluPaint zijn van hoogwaardige kwaliteit en hebben tegelijkertijd een aantrekkelijke prijs. Zo zorgt iedere schilder, professioneel of niet-professioneel, met onze kwasten voor een strak resultaat. Op iedere productpagina staan de specificaties van dat type platte kwast beschreven. Hier vindt u meer informatie over bijvoorbeeld de maat, toepasbaarheid en (technische) producteigenschappen van onze kwasten. Bekijk in ons assortiment professionele kwasten welk type kwast het meest geschikt is voor uw schilderklus. Daarnaast bieden we u een ruim assortiment schildersartikelen en verfbenodigdheden die bijdragen aan een optimaal eindresultaat.

Meer informatie over onze kwasten en schildersartikelen? Neem gerust contact op met een van onze productspecialisten via [email protected] of bel naar 053 – 434 43 43.