Filters

Bokkenpoot

3 producten

Bokkenpoot

De bokkenpoot, die ook wel teerkwast wordt genoemd, is herkenbaar aan zijn afgeschuinde steel en de ronde kop die aan de steel is vastgeschroefd. De kop met varkensharen staat bij een bokkenpoot dus schuin op de steel. Het ronde model van een bokkenpoot biedt een aantal voordelen ten opzichte van een platte kwast. Zo is het eenvoudiger om dikkere verf aan te brengen met ronde kwasten. Daarnaast heeft u een betere controle bij het aanbrengen van de verf door het uitspreiden van de haren in alle kanten. Dit maakt de bokkenpoot erg geschikt is voor het strak schilderen van (kleine) oppervlaktes. De bokkenpoot wordt wel eens verward met een radiatorkwast, maar de radiatorkwast is een platte kwast en een bokkenpoot heeft een rond (dikker) model. Beide soorten kwasten vindt u terug in het assortiment van Carel Lurvink.

Wanneer gebruikt u een bokkenpoot kwast?

Vroeger werd de bokkenpoot, ook wel teerkwast genoemd, al veel gebruikt in de scheepsbouw. Tegenwoordig wordt de bokkenpoot ook veel gebruikt door schilders en technici. De kwast is namelijk zowel geschikt voor het grovere werk als voor de precieze klusjes. Door de kromming aan de bovenzijde van de kwast is de bokkenpoot perfect voor het schilderen op moeilijk te bereiken plaatsen. Bovendien is het super handig in gebruik bij het indrukken van het vet tussen schakels, rollers en schalmen. De grote kop maakt de bokkenpoot daarnaast ook geschikt voor het grovere werk, zoals het beitsen of het teren van boten.

Bokkenpoot van ons premium A+ merk CaluPaint

De bokkenpoot in ons assortiment is van ons eigen premium A+ merk CaluPaint. Of u nu op zoek bent naar een wegwerpkwast of een echte kwaliteitskwast, CaluPaint biedt u voor iedere schilderklus de juiste kwast van uitstekende kwaliteit en bijpassende schilderbenodigdheden. De bokkenpoot van CaluPaint is een rond model uit de 2900-serie, waarbij de kop aan de steel is vastgeschroefd. Een rond model zorgt voor een zeer goede verdeling van de verf en geeft bij ieder soort oppervlakte een egaal resultaat. Dit model heeft bovendien als groot voordeel dat de kop vervangbaar is. De kop en de steel zijn los verkrijgbaar, waardoor u langer met dezelfde kwast kunt werken. Bij de productie van onze schildersartikelen en kwasten wordt uitsluitend gebruik gemaakt van hoogwaardige kwaliteit materialen.

CaluPaint bokkenpoot met wit Chinees varkenshaar

De kop van de CaluPaint bokkenpoot bevat Chinees varkenshaar. Dit kwalitatief hoogwaardige materiaal heeft een aantal unieke eigenschappen. Zo is varkenshaar de meest dikke, sterke en tegelijkertijd elastische soort dierlijk haar dat verkrijgbaar is. Daarnaast hebben varkensharen een dikke wortelzijde en gespleten punten aan de bovenzijde, waardoor de bokkenpoot aan de bovenkant zacht is. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat een kwast met Chinees varkenshaar de verf beter vasthoudt, geleidelijk afgeeft en gelijkmatig over het oppervlak verdeelt. De witte kleur van het gebruikte varkenshaar duidt erop dat de bokkenpoot doorgaans wat zachter is, maar tegelijkertijd wel elastisch en slijtvast.

Professionele bokkenpoot online bestellen voor schilders?

Bekijk in ons assortiment professionele kwasten welk type kwast het meest geschikt is voor uw schilderklus. Daarnaast bieden we u een ruim assortiment schildersartikelen en verfbenodigdheden die bijdragen aan een optimaal eindresultaat. Meer informatie over onze kwasten en schildersartikelen? Neem gerust contact op met een van onze productspecialisten via [email protected] of bel naar 053 – 434 43 43.