Dranken

Favoriet van onze klanten

Voordelen voor de drankenindustrie

  • Automatisch verzenden van MSDS bladen en andere benodigde informatie

    U vindt op onze website per artikel de benodigde informatie zoals MSDS bladen en Food Conformiteitsverklaringen. Bij bestelling van deze producten krijgt u de informatie per e-mail toegestuurd en bij updates krijgt u automatisch een nieuwe versie.

  • Voorraad en snelle leveringen

    Op onze hoofdvestiging in Enschede hebben wij 12.000 palletplaatsen magazijnruimte. Dat betekent veel voorraad en snelle leveringen, vaak al binnen 24 uur. Ons warehouse is compleet geautomatiseerd. Wilt u alleen leveringen op maandag ontvangen? Of moeten wij de voorraad beheren? Dat kan allemaal.

  • Bestelgemak met Mijn Carel Lurvink

    Bestellingen worden vooral geplaatst via ons online bestelsysteem Mijn Carel Lurvink. Hier kunt u uw persoonlijke bestelomgeving vergaand aanpassen en vastleggen welke artikelen besteld mogen worden. Zo weet u zeker dat alleen die producten worden gebruikt die goedgekeurd zijn voor gebruik in de voedingsindustrie.

Neem contact met ons op

Bel naar 053 - 434 43 43

Meld u aan voor onze food nieuwsbrief

Drankenindustrie

Diverse dranken worden dagelijks in grote aantallen geconsumeerd, waardoor het belangrijk is dat deze producten op een veilige wijze geproduceerd worden en bij de consument terecht komen. Voor bedrijven in de brouwerij- en drankenindustrie geldt de uitdaging om ervoor te zorgen dat hun producten zowel op een efficiënte als betrouwbare en hygiënische wijze tot stand komen. Dit is geen eenvoudige opgave doordat er sprake is van een hoog productievolume, hoge luchtvochtigheid, smalle gangpanden, grote oppervlakken en grote hoeveelheid machines en lange pijpleidingen. Achtergebleven vuilresten kunnen de volgende batch dranken verontreinigen met ongewenste besmettingen die niet ‘enkel’ het product raken, maar een impact hebben binnen de gehele drankenketen. Hierdoor gelden er strenge voorschriften om de kwaliteit, hygiëne en houdbaarheid van deze producten binnen de gehele drankenketen te garanderen. Carel Lurvink ondersteunt u hier graag bij met behulp van specialistisch advies op gebied van schoon en veilig werken binnen de drankenindustrie.

Veilig en schoon werken binnen het gehele proces

Het productieproces binnen de drankenindustrie is een complex proces, waarbij productietechnologie wordt ingezet om grote hoeveelheden in kleine batches te produceren. Bij kleinere productieruns staat het efficiënt werken, het minimaliseren van omsteltijden en onderhoudstijd centraal om tot grote aantallen te komen. Om deze doelen te realiseren moet er binnen iedere stap in het proces van binnenkomst van producten en hulpstoffen, productie, verpakking en transport op een schone, hygiënische en veilige wijze gewerkt worden. Vuilresten of vuilopbouw binnen het productieproces kunnen immers leiden tot onjuiste verwerking van een product, verkleuring, vermindering van kwaliteit en zelfs tot ongewenste besmettingen. Bovendien vergroot de hoge luchtvochtigheid tijdens het productieproces de kans op het ontstaan micro-organismen (schimmelvorming). Hierdoor is een doeltreffende reiniging en desinfectie van installaties, oppervlakken, instrumenten en handen van medewerkers van uiterst belang. Om de voedselveiligheid voor nat voedsel (dranken) volledig te garanderen is ook het belang van persoonlijke hygiëne, veiligheidsartikelen en beschermende kleding cruciaal. Hiermee verhoogt u ook het welzijn en de productiviteit van uw medewerkers. Bedrijven binnen de brouwerij- en drankenindustrie zijn immers productiebedrijven van groot formaat waarbij het belang van zichtbaarheid, signalisatie, detecteerbare artikelen en veilige en hygiënische kleding een grote rol speelt voor het realiseren van een veilige en schone werkomgeving.

Advies op maat voor de drankenindustrie

Het gehele proces van productie, verpakking en transport van dranken moet zowel op een efficiënte als een betrouwbare en hygiënische wijze tot stand komen. Carel Lurvink helpt hier graag bij door u te voorzien van toegespitste adviezen en door u met een uiterst veelzijdig assortiment te voorzien van essentiële producten, die een bijdrage leveren aan de hygiëne, efficiëntie en betrouwbaarheid van uw processen. Ons doel hierbij is om u te voorzien van vakkundige kennis en u optimaal te ontzorgen door de juiste producten, methodes en kennis bij elkaar te brengen.
De onderstaande categorieën zijn van belang binnen de drankenindustrie:

Wilt u meer weten? Onze specialisten helpen u graag verder als u belt naar 053 - 434 43 43 of een e-mail stuurt naar info@carellurvink.nl. Wij komen graag langs om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Experts binnen uw branche
Al 125 jaar tevreden klanten
Online bestelgemak
Kwaliteit, snel en veilig geleverd

Hoofdkantoor en servicecenter Enschede
Marssteden 40
7547 TC Enschede

035 - 6561402

Openingstijden (ma. t/m vr.): 8:15 tot 17:15 uur